Lise zamanlarında; hani şu az çalışıp sınavlardan yüksek alanlara, "Özel ders mi alıyorsun, yalan söylüyorsun günde 10 saat çalışıyorsun." derlerdi genelde. Tam da o yüksek alanlardandım, o yüzden lise zamanları pek arkadaşım yoktu. Üniversite de ise herkes bir dış görünüş meraklısı, fizik, boy, kilo vesaire. Her giydiğim kıyafet eleştiriliyor. "Ay zayıfsın, yakışmamış, ona o kadar para mı verilir, bence kilon hiç güzel değil gibi gibi." Yani bu durumları ben kıskançlık veyahut çekememezlik diye düşünmemiştim hiç. Dili olan konuşuyor gözü ile bakıyordum ama kıskançlığın ta kendisiymiş yeni yeni anlıyorum. Umarım egoist bir yorum olmamıştır.
İnsanların kıskanmak için her zaman nedenleri vardır. İşini, başardıklarını, sahip olduklarını ya da hayatının genelini. Beni kıskanan var mı bilemiyorum. Varsa da muhtemelen yapmak isteyip yapamadıklarını başardığım içindir. Bana zarar vermedikleri sürece önemsemiyorum böyle kişileri.
Sadece ve sadece mutluluğa alerjisi olan insanlar var. Kendileri üzgün olduğunda herkes öyle olsun diye çaba veren insanlar var. Fesatlık kanlarında var." Ben çok güzelim, yok böyleyim. " diyecek biri değilim. Ama dediğim gibi gülmek bile rahatsız ediyor bazılarını. Belki de seviliyor olmak bile. Fesatlık olduktan sonra karşınızdaki kişide, başarı falan aramıyor buluyor kıskanacak bir şey.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Real hayatımda kıskanan var mı bilmiyorum. Çevremdeki kimseyle problemim yok.
Ama burada biri var. Sebebini biliyorum ama delirtecek bir şey yapmıyorum. Ama her fırsatta saldırmaya hazır bir şekilde bekliyor. Ben hiç bir şey yaomadıkça kaale almadıkça daha da çok kuduruyor. Kısacası benim burdaki varlığım onu rahatsız ediyor. Umurumda mı tabikide hayır!..
Beni çekemeyen insanlar olduğunu düşünmüyorum. Bir insan bir insanı çekemiyorsa sahip olduklarını kıskandığı içindir. Başarısını, gördüğü ilgiyi/sevgiyi, maddi gücünü vs. Çekememezliğe neden olan birçok şey var.
Evet biliyorum. Hiç bir şeyde yeterli olamayan, başarısız insanlar kıskanç ve haset olur. Kendini yetiştirebilmiş ve başarılı olabilen insanlar kıskanmaz, bir başkasının başarısı ya da güzelliği onlar için gurur nedenidir. Ve böyle insanların daha çok olmasını isterler çünkü kalite önemlidir.
Çok güzel biri olduğum için kıskanmaları gayet normal her zaman güzel ve dikkat çekici insanlar hep kıskanılmıştır bu böyle gelmiş böyle gider okulda bile öyleydi hiç kız arkadaşım olmazdı doğru düzgün ya biri güzel olduğum için çekemezdi ya da biri sinsice uzaktan kıskanırdı eğitim hayatım boyunca hep böyle geçti hep çok kıskanıldım güzel olmak benim suçum mu sanki napiyim ama asla öyle egolu değilimdir bununla övünmem gözü yükseklerde biri değilimdir
Evet yaşadıklarımı, erişebildiklerimi kıskanıp elde edemediği için bok atıp cesaretleri olmadığı için sadece arkamdan konuşabilen zavallı oldukları için. Silik ve ezik insanları o kadar umursamam.
Kimseden daha başarılı daha iyi daha yakışıklı değilim, fakat herkesten daha vicdanlı ve daha delikanlıyım belkide hep bu yüzden kaybettik, darbe yediklerimizin bile arkasında durduk elinden tuttuk, aslında bir beklenti içinde olmadan da yaptık karakterimiz şerefsizliğe el vermiyor çünkü, belki de bu yüzden hep kıskanılıp darbe yedik.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
kızlar genelde sebepsiz yere beni sevmiyorlar, tanışana kadar. sanırım suratımda sinsi bir ifade var. halbuki ben kızlarla anlaşmayı çok seviyorum. erkekler de genelde başarımı çekemez ama yine onlar da tanıdığında sohbetim sarar. ben uzaktan itici biriyim haghsgdjhcga
Bilmiyorum sebebini lakin daha 5 yaşında bir çocukken bile insanlar tarafından çekilmezdim. Olgunluğum, fiziksel özelliklerim, başarılarım insanlar tarafından gıpta edilirdi.
Pek kıskanıldığımı düşünmüyorum aslında.. Geçen bir ara düşündüm, sonra mantıklı düşününce dedim kızım kim seni niye kıskansın.. Kıskanılacak pek biseyim yok :)
Etrafımda beni kıskanıp çekemeyen birisi olduğunu düşünmüyorum ki böyle birisinin olduğunu hissedersem, ona durumun farkında olduğum sinyallerini verir, kendi hakkımı da asla yedirmeden kendisini alanımdan tıpış tıpış uğurlarım.
Genelde çevremdeki insanlar beni çok severler bunu kıskanan çok olur. Veya klasikleşmiş şeyler yiyip kilo almamak, makyajsız cildinin kötü olmaması, boyunun uzun olması, belinin ince olması gibi