Kapatacağım bir açıksa çabalarım ama beni aşıyorsa her koyun kendi bacağından asılır. Açık aramak art niyet işidir. Birine kötü bir niyetin olmadan açık peşine düşmek psikolojik bir sorundur bence. İnsan sevdiğin de bile açık arayacak duruma geldiyse bu paranoyaya girer ve tedavi alması gerekir, çünkü hiç bir ilişki de mutlu olamaz. Bazı büyük açıklar oluyor onlar cidden dostun olsa da kapatılmıyor, kapatma isteğin olmuyor çünkü yapsan kendine saygısızlık. Karışık işler :)
Kimsenin açığını aramıyorum, umrumda da değiller. Kim ne yaparsa kendine yapar. Beni ilgilendirmez. İnsanların açıklarına da kullanacak birisi değilim. Genel olarak dediğim gibi umrumda değil. Sevdiğim insanların açığı olursa kapatmaya çalışırım. Ama kötü olduğum birinin açığıyla da ilgenmem. Üşeniyorum ben uğraşmaya ya. İstesem çok güzel uğraşırım da ıı ıhh üşengeçliğim izin vermiyor. Oyun oynarım ona ayıracağım zamanı. Boş yapsam o bile beni daha mutlu eder.
Soruyu görünce aklıma, Mevlana'nın bir sözü geldi. "Kusurları örtmede, gece gibi ol." Açıklarını kapatanım. Keşke gerçekten insanların çoğu da, başkalarının kusurlarını ve zaaflarını ön plana çıkartmak ve kötüye kullanmak yerine, gece gibi olabilseler.
Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
İnsanların ne açığını ararım nede kapatırım. Banane insanların açığından. Ben kendimle ilgilenmekle meşgulüm. Bencilce davrandığım bir konu daha. Kimsenin etlisi sütlüsü beni ırgalamaz.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ne açıklarını ararım ne de açıklarını kapatmaya çalışırım. Sadece değer verdiklerimin haricinde kimseye bulaşmam. Herkes kendi yaptığından sorumlu. Değer verdiğimi önemserim, gerisinide sallarım gider.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Sevdiğim insanların açıklarını kapatırım. Sorgusuz sualsiz. Ama sevmediğim kişilerin küçük bir hatasını bile görürüm. Ancak yüzüne vurmam. İçimde tutarım.
Açık kapatanım genelde, kusur arama amacı güderek yaklaşmıyorum kimseye, bu yüzden otomatik görmüyorum aslında. Bakmak istenildiği zaman her insanda bir ton kusur vardır, ben kendimde dahi bulurum. Kusursuz insan yok ki, bunların sorun edilmesi tamamen bahane olarak geliyor bana. Öyle bakmazsan, ortada ne kusur kalır, ne de sıkıntı. Normal ikili ilişkilerde de karşılıklı olarak insanlar birbirlerinin kusurlarını kapattıkları zaman çok daha sağlıklı iletişim kurulabiliyor, asıl olan sevgi de bunu gerektiriyor bana göre. Aksi olunca bende anlaşamam karşımda ki insanla...
Kendi açıklarımla ilgilenmeyi tercih ederim. Mükemmel değilim ve kimse mükemmel değil. İnsanlarin hatası olduysa bile belki bundan dönecek yani. Bazdm öfkeme yenilip hakkında ağzımdan kötü şeyler çıkabilse de genelde pişman olurum ve insanların hataları, kusurları ile ilgilenmemeye özen gösteririm Çünkü en başta benim kusurlarım var. Ve sevdiğim bir laf vardır. Birinin hatasından haberin olur ama tevbesinden haberin olmaz!
Öncelikle merhaba! İkisi de kötü olabiliyor, birincisi zaten çok kötü, bunun iyi yanı olduğunu düşünmüyorum açıkçası, bu bir uğraştır ama güzel bir uğraş değildir, aksine kötü bir uğraştır, insanlara bakarken kötü şekilde bakarsın, bu ne kadar hoş bir şey olabilir ki? Öyle insanlardan da hiç haz etmem yani. Açığını kapatmak da kötü olabilir, yanlışların üstünü örtmekte bazen bir yere kadar gidebiliyor, tabi ki sevdiğim insanları korurum, ederim ama en doğru şekilde yapmaya çalışırım, elimden geldiğince.
İkisi de benlik bir hareket değil. İnsanların hayatlarına karışmayan tarafımdır. Herkes kendi kararlarını alabilecek yaşta bence. O yüzden açık kapatmakla uğraşmam. Açık aramak ‘intikom’ isteyenlerin yapacağı bir hareket, kinci biri değilim yani bu da benlik değil.
İnsanların açığını aramam. Sadece denk geldiysem ve doğrusunu bilmiyorsam o kişiyi kenara çekip 'yalnızken' eksiğini söylerim. Ama bildiğim ve kapatabileceğim bir eksik, açıksa ben kapatırım. Sonuçta şöyle bir ayet var: 'Kim birinin açığını kapatırsa Allah'ta ahiret günü onun açığını örter' ☾
Öyle bir insan değilimdir kimsenin açığını aramakla uğraşmam daha çok kapatanımdır ben kimsenin ayıbını yüzüne vurmam o kadar da kötü biri değilim eğer bir açığı varsa kapatmak benim elimden geliyosa seve seve kapatırım ama yoksa öyle açığını bulup rezil ediyim düşüncesinde hiç değilim onu anca içi dışı kötüleşmiş insanlar yapar Allaha şükür hayatımda öyle bir insan olmadim kimseyi ne üzdüm ne de bir yerde açığını bulup yüzüne vurup onu rezil ettim
Küçük beyinler insanlarla orta seviyedeki beyinler işleriyle büyük beyinlerde fikirlerle uğraşır Kısacası insanların açığını kusurunu aramak o kişinin acizliğini ve ezik ruhlu zayıf karakterli olduğunu gösterir
Açik aramaya gerek yok Borç para ver zamaninda geri alamazsin Söz verir sözünde durmaz Karisini kocasini aldatir Köpeklere tekme atar Gibi gibi sayabilirim açik aramadan açıklarını görüyorum