Söz verdiğim bir sır arkadaşlarımın hayatını etkiliyor ne yapmalıyım?

Benim 3 yakın arkadaşım var. 2si kız diğeri erkek. Olaylar karışmasın diye öylesine isimler vereceğim. Fatma, Sude ve Salih olsun isimleri. Sude ve Salih eskiden sevgiliydi ve Salih Sude den ayrıldı. Sude aylarca aşk acısı çekti Salih kendine geri dönsün diye elinden gelen her şeyi yaptı aylarca her günümüzü zehir etti Fatma ile bana. Bu arada bir ayrıntı vermem lazım biz sınava hazırlık öğrencilerimiz mezuna kaldık ve ders çalışmamız gerekiyor önümüzde 3 ayımız var. Her neyse bu ayrılıktan sonra Salih ile ben görüşmedik çünkü Sude o durumdayken Salih ile takılmak doğru gelmedi. bu arada Sude ile Salihi ben tanıştırdım. Fatma ile salihi de Sude tanıştırdı. Herneyse aradan zaman geçti Sude Fatma ve Salih aynı ortamda yeniden oturdular. (Tabii ki Sudenin kurduğu planlarla). Salih onlarla takılınca benimle de tekrardan görüşmek için bana ulaşmaya çalıştı ama daha öncesinde beni sosyal medyadan çıkardığı için ben yeniden görüşmek istemedim. Salih o sıra yeni 2 arkadaş edinmiş Faruk ve Ramazan olsun ismleri. Sude ve Fatma da bir kız arkadaş edindi onun adı da Ayşe olsun. Her neyse Ayşe ile Faruk sevgili oldu. Bunun üzerinde Salihe deliler gibi aşık Sude, Fatma ve Ramazan ile 3erli çiftler oluşmaya başladı. Fatma Ramazan’dan çok hoşlanıyordu ve sevgili olmak istiyordu. Sude de Salih’in aşkından bitiyordu sanırken Sude bana gelip Ramazan ile sevgili olduklarını söyledi. Ben şok oldum. Yakın arkadaşının hoşlandığı çocuktan nasıl hoşlanabilecepini anlamaya çalışırken bir taraftan da Salih’in aşkından ölürken Salih’in yakıştırdığı Ramazandı bu. Bunu duyunca Sude ile ilişkimi sonlandırdım. Her neyse ortamda Salih ve Fatma hariç herkesin haberi var bu aşktan ve bu 4ü couple date yapıyor gizliden gizliye. Salih ve Fatma bir şey anlamasın diye de arada onlarla buluşuyorlar. Salih ve Fatma ise bunlr yüzünden ne ders çalışıyorlar ne ders dinliyorlar. Sizce ben bunu gidip gizlice Salih e anlatayım mı kendisini ve Fatma’yı bu ortamdan çıkarmasını istiyorum ders çalışsınlar geleceklerine baksınlar istiyorum diğerlerinin aileleri zengin onlar okur bir şekilde bu ikisinin iyi bir yer kazanmaktan başka çareleri yok ama takılmışlar bu şerefsizlerin peşine geleceklerini mahvediyorlar. İçin hiç rahat değil ama Sude ye anlatmayacağıma dair söz vermiştim. Ne diyorsunuz?
Söz verdiğim bir sır arkadaşlarımın hayatını etkiliyor ne yapmalıyım?