Doğru düzgün ergenlik yaşadın mı diye sorsana. 😃 Ergenlik dönemimi hiç hatırlamıyorum. Kitapların arasında geçti sanki o yıllar. Yaz çiz ile çok uğraştım. Çok arkadaşım yoktu sadece belirli ortamlarım vardı o kadar. Ergenlik diye bir durum yaşamamış gibiyim. Kompleks içinde birini görsem ergen mi diye aklıma gelmez. Sadece sorunları vardır derim.
Zayıftım eskiden, millette korkuluk felan diyordu bana. Lakap takmasalar aslında halimden memnundum, söylenmeleri beni komplekse sokuyordu. İşte sonradan kilo aldım, lakap takanlardan hiç ses seda yok artık. Pek bi anlamda ifade etmiyor bu saatten sonra
Yüzümdeki sivilceler. Annemin cilt kapatıcı ürünlerini sürüp öyle giderdim okula. Herkesin cildi bebek gibiyken, benim onlardan neyim eksik triplerine girerdim evde. Şimdilerde hiç sivilce takıntım yok. Çünkü eskisi kadar sivilcem yok çok şükür.
Boyum arkadaşlarımdan daha uzundu, diğer kızlara göre daha iri yapılıydım hep dalga geçiyorlardı benle. Sadece onlar değil, akrabalarım bile bunu yapıyordu! O kadar üzülüyordum ki bu yüzden boynumu ve belimi eğerek yürümeye başlamıştım. Bu duruşumu düzeltmem yıllarımı aldı hepsinden nefret ediyorum. Beni en çok çıldırtan şeydir body shaming.
Ergenlikte Fight Club'taki gibi fit bir vücuda sahip olmak ve bunu korumak için fitness, boks vs ne varsa yaptım. Sonuca ulaştım ama kırık bir kaburga ile.
Şu an ise göbeğimi portatif bir sehpa gibi çay bardağı koymak için kullanıyorum, ne günlerdi =//
Milli sporcu olmak en büyük pişmanlığımdı ben kariyer planlarken lisede kabadayı olmaya çalışan bebelerle uğraşırdım onlar ne kadar erkek olduklarını kanıtlamak istiyorlardı ben sakatlanmamaya çalışırdım zor zamanlardı
Çok zayıftım. Bu da benim fiziksel görüntümü ve dolayısıyla öz güvenimi düşürücü bir etki yapıyordu. Ama yıllar geçtikçe kilo almaya başladım ve şu an normal kiloda, oldukça fit durumdayım..
Herkesin dış görünüşüyle problemi varmış kendini beğenen ergenlerdendim belki hala ergenim 14-15 yaşlarında en büyük derdim girişken biri olamamaktı o kompleksi aştıktan sonra rahat geçti
15 kilo verdim yüz hatlarım bile değişti saç tarzını değiştirdim kilo verirken bir yandan abartılı olucak şekilde kas yaptım bütçem yettiği kadar çoğu adranalin içeren sporları denedim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hâlâ ergenim ve bir grupta sevilmemek en büyük kompleksim 🥲
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğitim sistemimiz ergenlikte kompleks yapmamıza bile izin vermiyor.