Sana nankörlük yapan insanlar oldu mu? İnsan kadar acizini görmedim. İnsan kadar nankörünü, bahsettiğiniz o kedilerde bile görmedim. Giy, ateşten gömlekleri.. 🦁
Soru "hiç vefa gördün mü? " Olmalı kesinlikle. Nankörlük diz boyu. İnsanlar gerçek yüzlerini, çıkarları olmadığını aldıkları zaman veyahut çıkarları bittiğinde güzelce gösterir. Biz de hedef yüzlerini görmediğimiz için, yaptıklarını nankörlük olarak adlandırıyoruz. Aslında yaptıkları sadece, kendileri olmak. Yanımızda bukalemun gibi renk değiştirmişler meğerse. Aslında içleri çürükmüş. Birini tanımak istiyorsan, istediklerini verme, biraz da bekle... Sonra al çekirdek ve kolanı arkana yaslanıp izle. Gayet güzel oynuyorlar yanımızda. Herkesin içinde minnak bir nankör var.
Nankörlükten bol ne var ki zaten. İnsanlardan sürekli gördüğüm ve muhtemelende görmeye devam edeceğim bir davranış türü. En can sıkıcı olanı da, her şeyi yaparsın fakat bir şeyi yapmazsın ve o bir şey, her şeye mâl edilir. Bir anda hepsini silip, sadece o bir şey üstünde durulur falan. İşte bu tarz insanlardan hiçbir halt olmaz, ne yaparsan yap yaranamazsın. Tamamen kendi benliğini yok etmektir amaçları, ki zaten kimseye yaranılmak gibi bir gaye taşınmamalı. Olduğu gibi kabullensin insanlar birbirlerini...
Şey ya bir zamanlar birine bir iyilik yapmıştım, sonrasında bi kaç zaman bu iyiliğin devamını getirdim vicdanen rahat hissetmek için, daha sonrasında ise o iyiliğimi artık yapmak istemedim çünkü kendi sorumluluklarının da farkına varması gerekiyordu… sonrasında artık yapmayı bıraktığım o iyilik yüzünden karşı taraf beni kötü ilan etti 🥴 bir söz vardır ya hani birini 40 yıl sırtında taşıyıp bir gün bırakınca taşındığını görmez de o beni sırtından indirdi diye 🤦🏻♀️ Olduu ya pardon eşeğim ya ben 😒
İnsanlığın beş duyusu değil beş özrü vardır: bencillik, nankörlük, kibirlilik, cahillik ve fanilik. Nankörlük bunların arasında en baskın olanıdır. Çünkü ulaşılabilmesi ve uygulanması en kolay kavramdır. Nankörlük biz insanlara özgü bir olaydır. Evlat annesine, babasına ve onu yıllarca doyuran insanlara bile nankörlük yapabiliyor. Bende çok bu durumla karşılaştım. Hem isteyerek yaptım hem de bana isteyerek yapıldı. Bundan kaçış maalesef yok. Her insan bu duruma maruz kalacak. ya da birilerini maruz bırakacak.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Bunu yaşamayan var mıdır acaba? Realde de yaşadım, site içinde de çok yaşadım. Sadece kendini düşünen, kendi çıkarları için hareket eden biri kadar nankör biri yoktur. Çünkü bu insan verilen hiç bir sözün arkasında durmaz yeter ki kendi üzülmesin. Yapılan hiçbir hatrı dikkate almaz yeter ki terkedilmesin. Tek kalemde terk edilmemek için insan harcayanlar var. O kadar nankördürler ki bir veda edecek yürekleride yoktur.
Hiç yaşamadım. Hiçbir insanı hayatıma kolay almam. Çünkü benim için güvenebilmek çok önemli. Bu yüzden birilerini hayatıma alırken ince eler sık dokurum. Karakterinden emin olurum. Sanırım bu yüzden hiç nankörlük yapacak karakterdeki insanlar giremedi hayatıma.
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Yaşamaz olur muyum.. Hayatım boyunca bir çok insan tanıdım, gerek arkadaş gerek eş dost akraba.. Herkesin hayatında mutlaka nankörlük edenler oluyor.. Ben de yapmışımdır belki bilmeden ama asla hak etmeyen insana hak etmediği gibi davranmadım.. Vicdanım rahat bu konuda.. Bazı insanlar ettiklerini biçiyor, bazıları ekmeden.. Ben kızmıyorum kimseye işin iyi yanı.. Haksızlığa uğradığınız zaman mutlaka o an insanda bir burulma oluyor ister istemez ama sonrasını yasayarak görüyorsunuz.. Kimse ettiğini bulmadan kalmıyor diyebiliriz.. Keyifli günler..
Her anlam da hemde Borç para verirsin Destek olursunlur nankörlük yaparlar. Bir şeyler başarırsın kıskanırlar. Benim mutluluğumla mutlu olmayan her insan bana göre nankördür. Az biraz beni görüşlerden felan anlamışsındır. Ben kendi halin de takılan, insanlara destek olmayı seven kalbin de kötülük barındırmayan biriyimdir. İnsanların merhametli kişileri saf sanması ayrı bir akılsızlık zaten. Kendi çapların da sevinsinler. Ben şahsen artık nankörlük sezdiğim an muhabbeti kesiyorum. İlerisi için zarar. Yılanın başını küçükken edeceksin :)
Yaşadım evet. İnsanlar böyledir, istediğini verdiğin sürece senden iyisi yoktur, bir kere verme gör bakalım olanları. 😇 Nankör köpekler, birisini hatırlattı bana bu soru. Neysemm eyşan az bile yapmış diyorum konuyu kapatıyorum. Allah erkeklerin** versin bu arada 😇
Elbette nankörlük yaşadım, yaşamadım diyen var mıdır? Hiç sanmıyorum. İyi diye düşündüğüm bana kazık atmaz dediğim bazı kişilerden nankörlük gördüm ve muhabbetimi tamamen kestim. Sevdiğim değer verdiğim kişilerden böyle davranışlar görünce insan üzülüyor ama insanoğlunun germek yüzünü görmüş oluyoruz bu sebeple. Kimseye sonsuz güven duygusu beslemiyorum artık biliyorum ki herkes her şeyi yapabilir, kimse bunu yapmaz demiyorum herkesten her şeyi beklerim.
Nankörlük yapan elbette olmuştur. Görsel de Ezeli görünce, o denli/ o büyüklükte bir arkadan vurma yaşamadığımı fark ettim ama nankörlüğün küçüğü büyüğü olmaz. Ama biraz da göreceli bir kavram. Sonuçta karşıdaki mi nankörlük yaptı yoksa sen gereksiz bir fedakarlığa girip, nankörlüğe davetiye mi çıkardın? İnsan tartmayı ölçmeyi bilmeli bu hayatta. Yoksa gelen geçen silleler seni.
Ben hayvanların nankörlüklerini çok seviyorum. Bir keresinde bir şerefsiz evladı, kuşu ayağından bağlayıp atmaca yakalamak için asmıştı. Ben de kuşun bacağına bağlanmış ipi çözdüm ve özgürlüğe uçmadan önce beni bi ısırdı sonra uçtu. Ama kurtarıcısını illa bi ısıracak yani o çok önemli. İşte benim en çok sevdiğim ve başıma gelmesini istediğim tek nankörlük bu. :D
Yaşadım, yaşamaz olur muyum. Gösterdiğim vefaya nankörlükle karşılık veren çok kişi oldu hayatımda. Bir insanın iyi niyetini hiçe saymak kadar aşağılıkça başka bir şey daha yok.
Evet yaşadım. Ben iyi niyetimle her zor anında yanında oldum elinden tuttum. Sardım sarmaladım. Bunu bir çıkar için de yapmadım sadece iyi niyetimden. "O" iyi niyetimi suistimal edip nankörlük yaptı.
Kediler nankör olamaz, hele ki insanlar kadar değil. Ya bir kedi ben buyum diyor. Ama insanlar öyle değil maalesef. Aman kim nankörlük yapar ise yapsın. Hepsinin canı cehenneme.
Nankörlüğun kitabını benim sayemde yazdılar bütün nankörleri cekıyorum daha fazlasj olamaz diyorum ama oluyor çok arkadaşımla küstum bunun yüzünden 8 10 yıllık falan. Bazıları için insan olmak çok zor baya zorlaniyorlar insan olamıyorlar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hayata nankörlükten sınanmak için gelmişim başka açıklaması olamaz. Ya da ben enayiyimdir. Hala çözemedim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiye'de bu soruyu sormak saçmalık 😄 ülkenin %99 pislik!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Oldu. Allah rızası için bir bardak su ver dese vermezdim.
Sen ne saçmalıyorsun? Sanane? Ben soru sorarken görüş atarken kimden ne aldığımı yazmak zorunda mıyım? Bi akıllı sen misin diğerleri anlamadı mı sagopa kajmer şarkılarından alıntı olduğunu? Şu cümlelere bak sanırsın bana İngiltere prensesi. Kardeşim bi gidin işinize gücünüze saçma sapan konuşmayın şu sitede. Sanane 😃