Kimseye inanamıyorum , güvenemiyorum herkesin arkamdan iş çevirdiğini düşünüyorum aslında geçmişimle alakalı ama bir türlü kendi içimde bunu aşamıyorum bu şekilde de önümdeki insanları göremiyorum sanırım ne yapabilirim gerçekten bu durum çok sinir bozucu.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnsanlara güvenmemekte o kadar haklısın ki bunu zamanla aşarsın aslında birden aşılcak bir durum değil kimseye güvenmemek aslında çok iyi bir şey zamanında bunu sana yaşatan insanlar var demekki insan bir kişi yüzünden tüm insanlara olan güvenini kaybeder çünkü bir dahada asla o güveni geri alamazsın bence bu devirde öyle kimseye güvenme derdini kimseye anlatma aslında en iyisini yapıyosun sen kimseye güvenmemekle devir kötü güven yok kimseye en yakınına bile aynı şekilde
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnsanlara güvenmemenin sebebi bir şeyler yaşamandır sanırım, herkes yaşıyor, yaşamıştır, ben de dahil ve durumdan da çokta kırıldım ama şöyle düşünmelisin, etramızda insanlar var ve olmaya devam edecekler, bunu değiştiremezsin, iletişimin hep insanlarlar olacak ve olmaya devam edecek. Herkese güven demiyorum kesinlikle ama bunu aşmalısın, insanlarla iletişiminde dikkatli adımlar atmalısın, ilk başta güvensizlikle direkt gidersen zor olabilir, ilk başta güvenle de git demiyorum, sorgula ve tanımaya çalış iletişim olduğun kişileri, sonra kararlarını ver, sağlıklı bir şekilde yürüt.
13 Yorumla
+1 yılHayatta hepimiz bir şeyler yaşarız. İyisi ile kötüsü ile olması gerekenler olur. Kendini güvenmek psikolojisine sokma hemen. İnsanlarla ile iç içe ol. Sohbet et, konuş tanı. Ama mesafeni de koru, izle ona göre davran. Yeri gelecek çok iyi insanlar girecek hayatına. Yeri gelecek en güvensiz tipler. Ancak bunu zaten belli eder insanlar. Arada ufak tefek şeyler olabilir. Hayatını kısıtlama, arkadaş edin, gezin, eğlenin. Sınırlarını koru ve kendi akışına bırak. Bunu bir problem olarak değil, önlem olarak düşün.
10 Yorumla
+1 yılGeçmişe takılı kalman sana ve arkadaşlık kurmak isteyeceğin kişilere zarar verir. Hepimiz hayatımızın belli bir döneminde güven duygumuzu kaybetmişizdir.
Yaptığın hata ve güveni sarsan insan özelliklerini baz alarak yeni iletişimler kurabilirsin. Az çok herkes kendini belli eder güven konusunda.11 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
33Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
+1 yılGüvenmeyi deneyerek yapabilirsiniz
00 Yorumla
+1 yılher şey den önce unutma insan hata yaptıkça olgunlaşır mesela hiç elin yanmasaydı ateşin yakacağını bilmezdin
Yani insanlar hata yapar sende yaparsın yapıyorsun da öğreniyorsun yaptıkça ama şüpheli bakarak hata yapacağını düşünerek karşındaki insanların en fazla kendini cezalandırırsın o yüzden hata yaparlar diye uzak duracağına insanlar içine karış uzak durma çünkü bunlar hep sana vesvese olarak daha çok çoğalarak gelir11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın teşekkür ederim unutmam zaten hayatıma çok şey kattı düşüncelerim bakış açım değişti insanların gerçek yüzünü gördüm aslında sadece çok fazla şey yaşadım ve bu bende inançsızlığa güvensizliğe yol açtı kendime bu yüzden kızıyorum herkes kendi hayatında neden ben bunu haketmedim halde kendime bu eziyeti yapıyorum ki
+1 yılSana iki kitap onericem
Sherlock holmes in tüm serilerini oku
Doğru şüphe etme yönetimini öğretiyor
Dün az okuduğum ama beğendiğim
İşe yarayabilir dediğim kitap var
O da
İnsanı tanıma sanatı - Alfred Adler24 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim
- +1 yıl
Bu arada psikologluk bir durumun yok
Ya başına olaylar geldi Ya da ailen sürekli insanlar böyle şöyle diyerek sana aşıladı
Sadece doğru şüpheyi öğreneceksin bitecek
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. "Güven ruh gibidir, bir çıktı mı bir daha gelmez" demişler. Güveninin geri gelmesi mucize gibi bir şey olur. 😄
11 Yorumla
+1 yılherkes bir deyil tabiki tanimadan gùvenme ama iyiinsanlarda var
113 Yorumla- +1 yıl
Himm adina ùzuldùm cabuk guvenme biraz tani🙁🌹
- +1 yıl
Himm bi doktora gitsen nasil olur belki yardimalirsin
- +1 yıl
Bence bi pisikologlan konuşsan iyi olur bide doktor kadin olsun daha eahat konušursun
- +1 yıl
Sen ankaradamisin
- +1 yıl
Ok İstanbul'da heryerde hastane var doktor dolu
- +1 yıl
Ankara olsaydi bi bayan akrabam. var profesòr pisikolog
- +1 yıl
Rica ederim ne demek🌹🙁
Kendini sevmiyorsun. Eğer hiç kimse yoksa etrafında tabi. Bende öyleyim ama etrafımda yine de dostlarım. Yeni insanlara güven konusunda güven sorunum var.
10 Yorumla
+1 yılAşamıyorsın bacım ben de öyleyim tam düzeldim diyorum biri geliyor ve o düzeni yerle bir ediyor insanlara olan güvenimi tamamen bitiriyor bu böyle bir kısır döngüye giriyor
10 Yorumla
+1 yılİnsanlara güvenme zaten çoğu yalancı sahtekar oluyor
10 Yorumla
+1 yılpsikolojik tedavi..
belli ki kendiniz üzerinden gelemiyorsunuz bu durumun..10 Yorumla
+1 yılSizde ki durum paranoyaya doğru ilerliyor. Bunun belirli çözümleri var.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
+1 yılO bende de var ben de güvenmiyorum kimseye
11 Yorumla Geçmişini unut aklına getirme
110 Yorumla
+1 yılİnsanlara güvenmemek daha mantıklı ama tamamen Asosyal olmak mantıklı değil
Dengeyi sağlamak zorundasın00 Yorumla
+1 yılbende aynıyım valla güvenme boş ver güvenmemek güvenmekten iyidir emin ol
10 YorumlaGuvsnme zaten. Cabuk guveniyorum falan desen onu aşman gerekirdi
10 YorumlaHiçbirsey yapamazsın öyle devam edeceksin biri çıkar inandırır seni
00 Yorumla
+1 yılPsikolog tavsiye ederim
10 YorumlaBu guzel kız ne yaşadı acaba
049 Yorumla- +1 yıl
Haklısın evet ama korkuyorum işte kendimi tekrar yormak üzmek boşuna vaktimin yıllarımın çöp olmasını istemediğim için bana yapılanın da başkasına yapmam o yüzden bilemiyorum yaş aldıkça belki değişebilir ama sanmıyorum güven öyle bi şey ki uzun zamandır kimseye güvenemiyorum eksik gibi bişey ama tarifsiz
- +1 yıl
1) insanlara on yargılı olmayı bırak. Tabi on yargısız olup gardini indirme.
2) sana ihtiyacı olan kişilere güven sana ihtiyaçları olduğu sürece seni kiramazlar.
3) senden beklentisi olan kişilerde beklentisi olduğu sürece seni kiramazlar.
4) asla kimseye zaaflarını anlatma itici olma ama soğuk ol bu sorun değil.
5) insanlara izin ver birbirinizi tanıyın ama hemen fevri çıkışlar yapma ben bunun için kendime bir kural koydum. Eğer bir kişi bana 3 kez yalan söylemişse ondan uzak duruyorum. Ama sen bana yalan söyledin demem çünkü belli eder. Eğer 3 kez kafamı kaaristirdiysda yaparım bunu.
Bu sayede yeni tanıdığın kişiler için bir tanıma süreci koy ne kendinden uzak tut ne kendine çok yakın mesela 2 ayda kafanı karistirmamissa yalan soylememisse bir izin ver daha çok tanımaya.
Ama bunlar bir sevgili için yetersiz eğer seni seviyorsa değer veriyor sa senin için fedakarlık yapacak uykusundan olacak yağmurda islanacak yeri gelecek seni usutmemek için donacak. İşte böyle birini bulursan biraz izin ver ve akışına bırak. Kalbin sana oyunlar oynuyacak eskisi gibi atacak dinleme onu bir müddet akışına bırak güvenini kazanması için bir şans ver tek bir şans o güvenini kazanana kadar gelecek hayali kurma gelecek düşünme karşındakine de dusundurtme akışına bırakın anı yasayin - +1 yıl
Sanırım benim problemim çok fazla hayalperest olmam hemen karşımdaki insanı kendim gibi ciddi düşünebilecek zannediyorum erkekler şöyle ki yüz vermezsin değerlisin bu sever sen ilgi gösterirsin değer göstermeye çalışırsın seni avucunda zanneder takmamaya çalışır inan ki anlamak istemiyorum ilişkiler çıkar uğruna aşk ve sevgiyi mahvediyolar en iyisi uzak durmak en azından yalandan birine kanıpta karşındakinin taktiği olmak istemiyorum kadere inanan biriyim zamanında her şey olur kasmıyorum ama kırıcı oluyo herkes sadakat sevgi değer görmek ister tek birisi olsun ister
+1 yılGüvenilir ve sağlam ilişkileri örnek al
00 YorumlaOnlara bir şans vererek deneyebilirsin
00 Yorumla
+1 yılKişi kendinden bilirmiş işi...
00 Yorumlaaşma bence en iyisi bu
00 Yorumla
+1 yılboş ver güvenme bende güvenmiyorum
00 Yorumla
+1 yılKaygı bozukluğun var tedavi ol
00 Yorumla
+1 yılDoğru olan güvenmemek zaten
10 Yorumlagüvenme zaten
10 YorumlaBilinç altına yerleşmiş
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. bence doğru yoldasın boş ver
00 Yorumla
+1 yılBende öyleyim
11 YorumlaKolay aama zor
17 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYeni macerala atilip, sans vermelisin
00 Yorumla
+1 yılEğer istersen bu konu hakkında yardımcı olabilirim
014 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim bu geçmişte yaptığın bir hatadan dolayı şu an bunları yaşıyorsun o Hatanın ne olduğunu ben bilemem ama sen bunu çok iyi biliyorsun belki bu hatanı Fark etmemiş olabilirsin
- +1 yıl
Hatanı fark ettin mi
@tuggbiss - +1 yıl
Peki hiç canlılara zarar veriyor muydun kediye köpeğe Sineye böceğe hiç bu tarz canlılara zarar veriyor muydun
- +1 yıl
Neyse iyi akşamlar kendine iyi bak
- +1 yıl
Arkadaşım geçmişte yaptığın bir hatadan dolayı mı diye araştırıyordum sadece bazı insanlar bu yüzden bu tarz şeyler başına geliyor
- +1 yıl
Kardeşim belki de senin için bu olayın böyle olması senin için daha hayırlı olabilir Bunu biz bilemeyiz ama Allah bilir Her şey olumsuz düşünme Allah öyle bir nasip öyle bir rızık verir ki bu olayın böyle olduğu için çok dua edersin hakkımızda hayırlısı neyse o olsun Allah'ın izniyle
- +1 yıl
Eğer istersen hayata dair sormak istediğin ne varsa sana yardımcı olabilirim ne de olsa birbirimizi tanımıyoruz neden gerçekten dürüst biriyim sana sadece gerçekleri söylerim tabii Dinlemek istersen
- +1 yıl
Evet hayırlı şekilde kurtuldum çünkü ciddi bi aşamadan dönmek zorunda kaldım ailelerimiz tanışıcakken ama evleniyor Allah korusun daha beterini yaşamak vardı her zaman şükreden biriyim o yüzden neden benim başıma geldi yerine gelmesi gerekiyodu diyorum ama hakkımıda helal etmiyorum tek bir kişiye 23 yaşındayım çok üzüldüm kalbin kırıldı benim derdim o şahışla değil artık kendi yaralarımı kendim sarıp ön yargılarımdan arınmam germe biliyorum ama yapamıyorum
+1 yılKendine güvenerek
012 Yorumla- +1 yıl
O konuda haklısın belki ama bir elin 5 parmagıda bir degil dimi sonucda bende cok ihanet gördüm
- +1 yıl
Güvenme zaten kimseye ben güven demiyorum tam manasıyla ama insanlara şans verip kontrolu elinde tutmayı dene
- +1 yıl
Basara bilirsin inan kendine bu konuda
- +1 yıl
İnanmak iste kuskuyla yaklaşma inan ama güvenme
- +1 yıl
Güzel ve hoş bir kadınsın bu güvenme olayı senin hayatını kötü yönde cok fazla etkileyecektir hatta belkide etkiliyordur ama 😞
- +1 yıl
İttigini farkındayım zaten merak etme 🤗🤗🤗
Doğru kişilerle karşılaşmamışsındır belki
00 Yorumla
+1 yılBu kötü bişey değil bu arada
00 Yorumla
+1 yılBen de oyleyim ne cok ortak noktamiz var
00 YorumlaDoktora git knk
00 Yorumla
+1 yılAşma
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,1b cevap paylaştı. Ne oldu gecmisinde
00 Yorumla