Hafif acılar konuşabilir, derin acılar dilsizdir. Çünkü herkes hafif acılar yaşar. Daha acınla ilgili tek bir kelime etmemişken yüzünden neden dertlendiğini bile anlarlar. Çünkü o kadar tanıdıktır.
Oysa derin acıları herkes bilmez. İnsanlar bilmediği bir şey hakkında her ne kadar konuşmayı sevse de mesele derin yaralar olduğunda hepsi susar. Çünkü yaşamadığı için bilmiyordur. Ağzını açıp da tek kelime etmeye cesaret edemez.
Konuşsa da anlamadıktan sonra ne fayda eder zaten? Hoş derin bir acı duyan insanda bunu kolay kolay belli edemez. Çünkü derinlerdedir artık. O kadar uzun zamandır seninledir ki bedeninin bir parçası haline gelir. Ne konuşacak hal bırakır, ne de anlatacak derman ☾
Çünkü o kadar çok acıyor ki insan söylerken anlatırken o acıyı tekrar tekrar yaşıyor. O acı insanın dilinin tutulmasına sebep oluyor. Anlatırken söylerken o konu hakkında konuşurken insanın kalbi öyle acıyor ki duracak gibi oluyor nefes alamıyorsun hayattan bağın kopuyor ölmüş bir insan konuşur mu acı çeken de konuşamıyor.
Ne karşında seni anlayacak birini bulabilirsin nede yüreğindeki acıveren her şeyi nasîl bir sıraya koyup anlatmayı bilemezsin anlatmaya karar versen bile her cümle her kelime boğazında düğümlenir bir türlü anlatamazsın çünkü açın o kadar yandığını hissedersin ki yaa ağlarsın ya da yine içine atıp susmayı tercih edersin
Acılar neden derindir? İki sebepten dolayı. Birincisi çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz insanlardan yediğimiz darbelerin acısı derin olur. İkincisi de dertlerini döküp ferahlayacağın, içini açabileceğin kimsen yoktur, dertlerin içini acı ve kanla doldurduğu içindir. Herkesin dertleşecek dostlara, sırdaşlara ihtiyacı vardır. Derdine derman olamasa da ortak olması bile acısını azaltır insanın.
Dilsizdir benim beni acılarım! Konuşmazlar kimseyle, hiç kimseyle Diye bir parça var öneririm:) Kapanmayan yaraların dili olmuyor maalesef ve içeri de kalan, kanayan bu yaralar dile gelmek istemez. Ben içimi açsam karşımda ki boğulur. Kimseye zarar verme gibi niyetim de yok. Uzun zamandır insanları dinlemeyi tercih ediyorum. Herkesin o kadar çok hikâyesi var ki belki bende ki yaralardan daha derinine rastlarım da, benim ki dert değilmiş diyebileyim diye. Tabi herkesin derdi kendine büyük. Hepimiz acılarımız kadar varız bu hayatta
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Anlatmak istemeyen insanlar için dilsizdir.. Güçlü görünmek istersin çünkü.. Bir parça hissizlik belirir insanın ruhunda.. Anlatmak istemezsin çünkü anlatmanın sana bir faydası olmayacaktır.. Aksine zaafını gözler önüne sunmuş olacaksın.. Güçlü insanların savunma mekanizması budur bence.. Umursamaz olmak ve derine inmemek.. Yüzeysel takılmak daha iyi gelir.. Keyifli günler..
Adı üzerinde derin onlar derinlerden çıkarken çok toprak çıkar çok kazıp çok acıyı tekrar hatırlayıp yaşarsın o yüzden o derinde kalsın sesseda çıkarmasın döllenmesi. Yoksa o acı kabul tutmaz.. her koltuğunda kanar
Herkes seni istediği gibi anlayacak. Onu bildiğinden. Ben ufak da büyük de hiçbir acımı dışa vurmam. Çocuğum olsa ona bişey olsa nekadar gamsız hayret der etrafımdakiler. Herkes kendi istediği gibi yorumlayabilir.