https://youtu.be/phc9odt_4OE Her ne kadar hayatımızın ipleri bizim elimizde diye düşünsekte değil işte... Ya yapmak istemediğimiz şeyleri yapıyoruz ya olmak istemediğimiz yerdeyiz, ya da en sevdiklerimiz üzülmesin diye "mış" gibi yapıyoruz. Mesela sırf etik değil diye mahrum kalıyoruz deli gibi istediğimiz şeyden. Belki yarın uykumuzdan uyanamayacağız. Sonuç; zamanını beklerken öldü! Kayıp; bir daha asla o anı yaşamak için fırsatın olmayacak...
Hayatımın ipleri kendi elimde. Sıkıca tutuyorum onları, aldığım her kararla biraz daha bana ait bir hayat oluşuyor. Mış gibi yapmıyorum çünkü kendime rol yapamam.
O kadar net ve bireysel bir duruşum var ki, hayatımın kontrolünün sadece benim elimde olduğunu hem biliyorum hem de hissediyorum. Benden başka kimse hayatımla ilgili kararlar veremez, yön belirleyemez, en iyisini bilemez... Bunları yapan tek kişi benim. Çevrem de, ailem de bunun farkındadır ve hiçbir zaman bu konuda sınırlarını aşmazlar.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Benim dışımda herkesin elinde. Birileri için yaşıyorum çünkü. Başka türlüsü benim açımdan mümkün değil. Böyle gelmiş ve böyle de gidecek. Hayattaki seçimleri biz yapıyoruz. Ben de bir seçim yaptım. Sonrasında da o ipleri teslim ettim. Geriye almak imkansız artık.
Hayatın tek düzeliği, tek bir yolu yoktur. Sayısız yola sahiptir, o yolların bir çoğu kazanç/kayıp denkleminden ikilemler sunar. Oportünist olamayanlar o yollara tıkanır kalır. Ne demek oluyor bu?
Kader diye bir şey var, ondan mütevellit asla hakimiyim diyemem! Kaderimi yaşarken de benim seçimlerim etkili oluyorsa benim elimdedir, ben yönlendiririm seçimlerimle hayatımı…
Cüzi bir irade ile yapabileceklerimiz sınırlıdır. İnsanoğlunun yanılgısı burada işte. Asıl kontrol ve ipler insanda değil. Ne yazık ki insan bunu kabullanemez, ta ki ölüm gelene kadar...
heran ölecek gibi yasa diye bosuna dememisler pisman olduklarını bir daha yapma hayattan zevk almaya bak sagliginin kiymetini bil ve sukret kimseyle kus kalma ye ic gez dolas kiloyu dert ederk yasama el ne der diye dusunme ne derlerse desinler kendilerine baksinlar ve butun sevdiklerine sarıl onlari ne kadar cok sevdigini soyle 🥰
Yok ya bildirim geldi baktım yorumu begenmissin dedim kim bu sabahın saatinde uykusunu mundar eden oda mod ve geni çıktı :) bu saatte görmeye alışık olmayınca ondan ses ettim dm den yazacaktım hayırdır komsiii neyin var diye ama sen erkekleri takip etmiyoordun :)
İyiyim Allah'a şükür bir sıkıntım yok. Uyku tutmadı. Zaten bir saat sonra kalkmam gerekiyor uyusamda o yüzden buraya bakayım dedim moderasyon var mı diye. Sen neden erkencisin namaza mi kalktın?😀
08.30 da bitecek ama ilk gece baya zor geçiyor işler rahat 2 de bütün işlerimi bitirdim şimdi bakinio gezinip kahve içerim. Neyse fazla konuştum ben kafa sisirmeyim kusura kalma. Ayde kal sağlıcakla.🙃