Neden eşcinsel misin diye soruyorlar?

Lisede ve sonrasında bir süre takip etmiştim ancak herhangi bir soru sormamıştım KS ailesine katıldım hem sorumun cevabını almak hem farklı sorulara cevap vermek falan eğlenceli yer neyse soruma geçiyorum. 174 boyunda, cilt bakımı vs önem veren biriyim, biraz kibar konuşuyorum ancak bunlar birinin neden eşcinsel vibe’ı almasına neden oluyor hoş bilmiyorum bunlar mı bir kızla dateleşiyorum buluşana kadar bir şey yok sonra sen eşcinsel misin, eşcinsel gibisin vs diyorlar. Eşcinsel olsam sorun yok, kim ne oluyorsa olsun ancak bu şekilde olmadığım halde sormaları kırıcı geliyor ve bundan dolayı bu kızlar biraz daha maskülen erkek istediklerini ifade ediyorlar. Erkekler de aynı ya canım sıkıldığında herhangi bir kafede otururken, bir erkekle sohbet etmem veya konuştuğu şeyin dikkatimi çekmesi sonucu izin isteyip biraz sohbete dahil olmak istemem eşcinsellik mi veya bir erkekle okulda veya başka yerde konuşurken bir şey soracağım ama yanlış anlama ve kızma diye girdiğinde bu soruyu soracağından o kadar eminim ki hiç şaşırtmadı kimse şu zamana kadar sen eşcinsel misin diye soruyorlar direk neden böyle sorduklarını, sorduğum da ise ne bileyim öyle hissettim veya öyle düşündüm diye cevap vermeleri soruma cevap bulamamak çok sinir bozucu. Ne yapmalıyım, neden böyle bir vibe alıyorlar yardım edin. İlla kaba sabah konuşup, yüzü delik deşik, kendine özen göstermeyen biri olup bacaklarımı ayırarak oturup, yüksek sesle mi konuşmalıyım? Bu arada tokattayım şu an ama İstanbul'da yaşıyorum orada da adanada da aynı şeyi yaşadım?
Neden eşcinsel misin diye soruyorlar?