Her şeyin güzel olacağına inanmak istiyorum. Yorulsam da bazı yerlerde sendelesem de o yolda yürümek ve o yolu güzelleştirmek için elimden gelen her şeyi yaparken buluyorum kendimi.
Sizin hala umudunuz var mı?
Her şeyin iyi olacağına dair hala umutlarınız var mı?
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Umut insanı ayakta tutan omurga gibidir benim gözümde.. Kesinlikle olmazsa olmaz. Hayatı ve insanları daha katlanabilir kılan şey umut etmek.. En umutsuz olduğunu düşünen insanın bile hayata dair bir beklentisi vardır.. Kimi o sabaha uyanmayı umar, kimi o sabah biriyle karşılaşmayı.. Kimi olmayan sağlığına kavuşmayı umar, kiminin daha iyi bir ev ya da araba hayali var.. İnsan olmanın temeli buna dayanır bana göre.. Nefes aldığımız müddetçe ve güneş doğduğu sürece umut var demektir.. Keyifli geceler..
Biz umut edelim de varsın olmasın ya. Sonuçta elimizde avucumuzda sadece umutlarımız kaldı. Benim hala bazı şeylerin güzel olacağına dair umutlarım var. Kendimden ve umutlardan asla vazgeçmedim. Bunlara sarılıyorum ve bunlardan enerji alıyorum.
Bir an bile olsa umudumu kaybetmemeye gayret ediyorum. Ne olursa olsun her şeyin güzel olacağına dair umutlarım tam. Sonuçta güneş doğuyorsa her zaman bir umut vardır. Her defasında yeniden başlamayı bildim hayatım boyunca. Hala inanıyorum her şeyin güzel olacağına.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Defalarca dibe vurdum. Ve hiç ummadığım kişişer tarafından defalarca hayal kırıklığı yaşadım. Çok zor toparladım kendimi. Her defasında ayağa kalkmam çok daha zor oldu. Ama ben hiç bir zaman umudumu kaybetmedim. Çünkü düşsem bile buna izin vermem. Ben asıl kaybı umudumu kaybettiğim zaman yaşarım. Bu yüzden ne yaşarsam yaşayayım bir gün her şey gerçekten iyi olacak. Buna gerçekten inanıyorum.
Her şeyin iyi olacağına dair elbette umudum var. Umut olmazsa yaşamanın ne anlamı kalır ki? Sınanmayan insan mı var, hepimiz bir şeylerle sınanıyoruz ama geçip gidiyor. Umut olmasa nasıl düzeltebiliriz ki.. daha güçlü, daha umutlu, daha güzel günler elbette herkesin kapısını çalacaktır, ben inanıyorum.
Umut her zaman vardır. İyi günler kadar kötü günlerde yaşanmalı. Her kötü günde karamsarlığa düşersek işimiz zor. İstenmeyen her şey zamanı gelince gider, zor zamanlarda öyle. Önemli olan insanın gücünün sınanırken ki tavrı, inancı.
Bu geldi aklıma: Sus Gönlüm! Bütün bu susmalarına karşılık; her şeyin hayırlısının olacağina inanarak, sus!.. (Hz. Mevlana)
Umut her zaman vardır. O ışık sönerse her şey biter. İnancım sonsuz eğer ki şüpheye düşersem bu beni yıkar. İyi olacağına, bir şeylerin değişeceğine, düzeleceğine ve rayına oturacağına inanıyorum inanmak istiyorum. Umudumuz tükenirse bizde tükeniriz. Hep ileri, daima ileri...
Evet her şey güzel olabilir her şey kafada bitiyor sen kötü bir duruma olumlu tarafından bakarsan o kötü durum artık kötü değildir ve biz ülke olarak trajedi sevdiğimiz için bu bize cok saçma geliyor ama başarabilirsen kötü bir duruma olumlu tarafından bakarsan hayatında bir çok şeyin cok daha güzelleştiğini görürsün..
Her şeyin iyi olacağına dair umudum yok boşuna umut etmek bana göre değil, insan geleceğe dair hayal kurar falan ama boşuna umut etmenin yararı yok. Bir şeyin olacağı yoksa onu o şekilde kabul edip hayatımıza devam etmeliyiz, acaba bir gün olur mu diye düşünmek bana göre gereksiz. Olmayacağını bile bile umut etmeyi bırakmamak insanı yorar olmayacaksa olmuyordur öyle kabul edip hayata devam etmek gerek başka yolu yok.
İnsanın içinde umut her zaman olmalı. Zaten hayata bizi bağlayan da umutlarımız değil mi? Bazen tüm olumsuzluklar üst üste gelse de umut her zaman olmalı.
İnsanın kalbi güzelse hayatı da güzeldir kardeşim. Önemli olan neyi nasıl yapıp taşıyabildiğindir ve bunun kimden geldiğidir. Geçici olan değil kalıcı olana bakmak lazım.