Aslında maddiyat, kariyer gibi durumlarda çok fazla bi Keşke dediğim hatam yok. Mucbir tecrübeler haricinde kendime kızdığım bi tekrarım yok. Ama maneviyatta maalesef özellikle aşk hayatında çabuk kandığım için kullanılan taraf oldum. Biraz daha renk katarak değil de, hani şöyle diyeyim, yenemediğim huyum, güvenerek başlamak. O kendi kendine benden güvenini alır, kaybeder ve geri gelmez. Bunu çok uzun dönem kullanan ve sonra yüzünü gösteren de oldu, kısa zamanda maskesi düşende. Ben de herkes gibi, güvensiz başlayıp, zamana yayıp durabilseydim, belkide acı tecrübelerim olmayacaktı. Benim ona verdiğim sadakat ve yarı yolda bırakmama güvenini kimse sözünde durmadı.. Çok açık söylüyorum, sensiz nefes alamam diyeni de gördüm, ben sensiz ne yaparım diyeni de.. Nerdeler? Evet dost kalabildiler, ah almadım şükür ama, benim aşklarım Türk filmlerinde kaldı, varsın ben gibi o değeri bilen biri olmasın, böyle kalayım ve böyle öleyim ama bundan sonra en azından sahte biri ile asla..
Sapılacak binlerce yol, yapılacak bir o kadar hata olduğu düşünülürse hiç bitmeyecekmiş gibi gözüken; ilk seçimde doğruyu bulmaktan daha yararlı olan eylem bana göre. Oysa ki sanıldığı kadar kolay değildir bunu yapabilmek. İlk yaptığınız hatalar çoğunlukla herkesin yaptığı türden, tecrübeli insanların öğütlerini küçümsemekten kaynaklanan basit hatalardır. Bu yapılan hatalardan alacağımız tek ders; başkalarının tecrübelerine kulak vermek olur ancak. Anlayabileceğiniz üzere; hatalar çok büyük olmadığından çıkarılan ders de yaşamsal bir öneme sahip değildir.
Yaptığım hatadan ders çıkarırım ama bu biraz zaman alır çünkü o şeyin gerçekten bana zarar verdiğini anlamam için defalarca yapmam deneyimlemem kendim bizzat gözlemlemem gerekir, başkasının demesiyle olmaz ben deneyimlersem o zaman daha iyi anlarım ve ona göre adımlar atarım. Hayatımda ders çıkardığım hatalarım da oldu hala tekrar ettiklerim de, insanız hepimiz hata yaparız önemli olan bunun farkına varmak. Hiç bir şey olmamış gibi yapmadan değil de hataların farkında olarak yaşamak bence daha makul olanı.
Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı.
Bazılarından ders almam umursamam. Ama ders almam gerekendende fazlasıyla alırım. En son bir durumda kalmıştım çok büyük bir ders aldım mesela. Dersin bana faydası olur mu bilmem inşallah olur. ama bendeki değişikliği sonrası için o hataya düşmem direk hata gibi başlarım
Bugüne kadar yaptığım hatalardan, bir çok şey öğrendim. İnsan bazı şeyleri yaşayarak daha kalıcı öğreniyor. Uygulamalı eğitim gibi bisey bu. Hatalarımdan pişman oldum mu asla. Yaptım ve öğrendim. Hatalarımdan asla pişman degilim aksine mükemmel hatalarım var benim.
Yaptığım hatanın karşılığında tek bir tokat alsam sorun etmeyeceğim de, ne zaman okey tamam halledeceğiz dedikçe Muhammet ali vurmayı bırakıp, Mike Tyson yumruk vurmaya başlıyor. Nasıl halledeceğiz bilmiyorum.
Haramdan harama değişiyor. Bazılarını tekrar yaomiyorum bazılarında da uslanmıyorum, aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum. Hep de aynı yerden gafil avlanıyorum maalesef