Size yenilenmek hakkında bir hikaye anlatıyım okumak isteyen okur ve hikayedeki mesajı algılar istemeyen direk yanıtlar geçer.
Kartal, kırk yaşında bir karar vermesi gerekiyor. Kartalın ömrü yetmiş yıl diyorlar ya kırkından sonra ölümü tercih edecek veyahut da kendine dönecek. Kendine dönmek istiyorsa kendini yenilemesi lazım. Çünkü kırk yaşına kadar gaga uzuyor gagasıyla iş yapamıyor, pençeler setleşiyor avlanamıyor, kanatlar kalınlaşıyor istediği gibi uçamıyor. Bunlar yenilenmesi lazım ki kırkından sonra bir sonraki otuz yıllık safha başlasın. Yenilenmeyi tercih eden kartallar bir dağın başına gidiyor gagasını kayaya vura vura düşüyor aylar geçiyor aradan yeni gagası çıkıyor aynen gençliğinde olduğu gibi o gagaylada pençeleri söküyor ardından pençelerle, gagayla birlikte de kanatlarını yoluyor ve bu yenilenme süreci birkaç ayını alıyor ondan sonra gaga yenileniyor, kanat yenileniyor, pençe yenileniyor aynı eski hızıyla bir otuz yıl daha yaşıyor. Dolayısıyla acıyı göze alırsa yenilenebiliyor ama acıyı göze alamazsa bir gün uçamaz hale gelip kendinden çok daha aşağıda olan kuşlara maskara olarak hayatına son vermiş oluyor.
Evet kendimi yenileyebiliyorum ve bunun farkına henüz daha yeni varmış bulunuyorum yaşadığım hayal kırıkları sınavlar insanlar nankörler Yalanlar samimiyetsizler Bunları gördükçe kendimi yeniledim kendimdeki Hataları onardım yüzümdeki gülücüğü kalbimdedeki iyi niyeti onlardan farklı olmam gerektiğini yaş aldıkça bunu anladım aldığım yaşın benden aldı kötü bir şey var tabi oda kahkahalarım Sakinliğim aslında bu ben değildim bilinçsiz kişiliksiz insanlar beni bu hale getirdi sürekli iyi dediğim ama beni hayal kırıklığına uğratan insanlar O yüzden artık insanlara güvenmemem gerektiğini net bir şekilde anladım kendimden başka kimseye güvenmemem gerektiğini bu yolda mutluyum 🖤
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yani olabildiğince yenilemeye gayret ediyorum evet.. Her olan biteni zihnime atıp kendimi yormak istemem.. Bir sürü olay yaşıyoruz gerek işte gerek aile yaşamında ya da özel ilişkilerimizde.. Fakat tüm olumsuz ya da olumlu olayları düşünüp durmayız.. Bir yerden sonra sanırım insan akışa bırakıyor.. Bazen tüm ruhum yorgun gibi geliyor ve hiç bir şey yapmak istemiyorum.. Bazen de o gecenin sabahına daha da enerjik uyanıyorum.. Hayat bize bunu sağlayan şey zaten.. İnsan ne olursa olsun ölüm acısından sonra bile bir şekilde ayakta kalmaya devam ediyor.. Keyifli geceler..
Normalde riski göze alıp, konfor alanımın dışına çıkamam. Fakat kendim için, hayatım için bir değişiklik yapmak istiyorsam, kendime bir rota belirlemişsem acıyı da göze almam gerektiğinin farkındayım. Hiç kimse yanmadan pisemez. Pişmeyen ise bir gün çürüyüp gitmeye mecburdur. Dünya bile her gün her saniye değişiyorken, bizim de yenilenmemiz lazım ki adapte olabilelim. Azıcık bir acının karşılığında bizi güzel günler bekliyorsa buna değer diye düşünüyorum 🍀
Çok güzel bir hikayeymiş. İnsanın konfor alanını terk edip kendini yenilemeye çalışması zordur alışılmışın dışına çıkmak çok büyük zaman ve emek ister kolay değildir. Kendimi gelişen olaylar karşısında yenilemeye çalışıyorum tamamen değişmiyorum ama çok da eskide kalmadan yeni şeylere ayak uydurmaya çalışıyorum. Kendini yenilemek bu dönemde çok önemli çünkü zaman hızla akıp gidiyor değişen hayata ayak uydurmadıkça geri kalmaya mahkum oluruz.