Bunu bir kaç kez deneyen oldu, fakat hipnoz etmeye çalışanlar bana komik geliyor gülmeye başlıyorum. Konsantre olamadım. Onun için inanmıyorum, inanabilir için önce beni hipnoz etmeleri gerekir.
Hipnoz olayına inanmıyorum hipnoz edildiğini iddia edenlere de inanmıyorum neyin kafasını yaşıyorlar acaba? Onlar kendilerini hipnoz olmaya inandırmış kişiler, ben hipnoz olacağım diye bir düşünceye giriyorlar ondan kendilerini garip hissediyorlar. Ben hipnoz olayına asla inanmıyorum bana saçma geliyor. Hepimiz aklı başında insanlarız kim bizi hipnoz edebilir ki? Böyle anlamsız şeylerle zamanımızı geçirmememiz lazım bana anlamsız boş geliyor.
İnanıyorum ama şöyle ; hipnoz beynini tam kontrol altına alamamış insanlarda işe yarıyor. İradesi zayıf insanlarda diyebilirim. Bu açıdan bakınca birini etkim altına alabilir miyim? İradesi zayıfsa evet)
Pskolog arkadaşım var. Almanya'da özel eğitimler almış alanının yanı sıra. Psikolojide var fakat çok ağır vakalarda falan kullanılıyor ancak. Genel olarak uygulanmaz.