Bu yapılan kötülüğün boyutuna göre değişir. Şahsıma ve şahsi duygularıma zarar vereb düzeyde bir kötülük ise unutmam. Ben unutmak istesem de vicdanım unutmaz. Bu konuda en çok dikkat ettiğim şey, haksız mı haklı mı olarak kötülük gördüm.
Haklı olarak kötülük gördüğünün sayısı bir elin beş parmağını geçmez, ama haksız olarak çok kötülük gördüm. Bunun nedeni herkesin de dediği gibi fazla ince düşünceli ve merhametli olmam. Canım dediğim şeyin canın çıksın olarak algılanması ve o şekilde etrafa aksetirilmesi gibi. Yine kinci biri değilim, kırıldığım yerden kırarım.
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kırıldığın yerden kırmak kincilik ama bir neviii :D
Ben çoğu şeyi unutmam sadece üstüne örtü çekerim ama o da sadece sanırım : ) aslında üzerini de kapatmam sadece o şekilde gösteririm, unutmuyorum yapımda var bu,
Yanlıştan yanlışa göre değişir tabi ki, ben de full doğru bir insan değilim, affederim de ama gerçekten canımı çok yaktıysa unutmam, özürünü kabul ederim ama içimde hala o yer kırıktır, karşıya bu sekilde kendimi göstermem yani, karşıdaki kişi de unuttuğumu sanır : )
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yapılan şeye bağlı.. Kesin konuşmamak gerekir.. Bazen karşımızdaki insana olan yakınlığımız etkileyebiliyor karar verme mekanizmamızı.. Tabi ki yapılan şeyle doğru orantılı affedip affetmeme durumum.. Şöyle bir durum var ki, affetsem bile unutmam.. Ne iyiliği de kötülüğü.. Keyifli günler..
Canı yanan sabretsin, can yakan canının yanacağı günü beklesin. Demişler Canı çok yanıp intikam ateşi tutuşan da var, kendi köşesine çekilip sindirmeye çalışan da. Önemli olan ne istediğin. Ne istiyorsun mesela?
Affetmenin onarıcı bir etkisi vardır. Her hata affedilmez ama afedilmeye değer olanlarına da kafa tutmamak lazım. Ayrıca bana yapılan her kötülük beni her defasında daha güçlü bir insana dönüştürüyor.
Yapılan kötülüğü unutmam, çünkü unutursam aynı şeyi yaşamaya mahkumumdur demektir. O kişiye karşı güvenim kalmaz ve hep dikkatli yaklaşırım. Bunun için genelde bana kindar derler. Benim bakış açıma göre insanlar değişmezler. Ve insanları buna göre kabullenirim. Zaafları kusurları neyse bunu bilir ona göre davranırım. Kimisini hayatımda tutarım belli bir ölçüde kimisini ise hayatimda tutmam. O kişi ya da kişilere baktığımda her zaman yaptığı ya da yaptıkları aklıma gelir. Kesinlikle unutmam.