Bir kere olmuştu hiç unutmam Allah'tan kış ayıydı hacı arkadaşlar mekandan çıkmışız dedik bir kahve içelim neyse dedik kardesim bize 2 kahve 2 çay getirir misin. Çocuk gelirken yorulmuş belli sendelendi hafif tam bana uzatırken fermuar kısmıma bir döküldü moruk koştum kara atladım nasıl kar sürüyorum kar olmasa dükkan kapanacak kepenk indirecek çocuk dedi ya abi özür dilerim felan dedim dostum sen özür dileme seni şurada üç kuruş kazanacan diye bu kadar uzun süre çalıştıranlar utanıp özür dilesin. Senin canın sağolsun dedim. Buda böyle bir anımdi
Soğuk bir şey dökülse fazla bir tepki vermem.. Fakat sıcak içecek için aynı şeyi söyleyemem.. O dökülen kaynar çay tenimizde ikinci derece yanığa bile sebeb olabileceği için kayıtsız kalmak mümkün olmaz.. Buz getir yandım haşlandım diye bağırırdım herhalde can havliyle..
Kaza sonuçta. Kasıtlı bir şey yok ortada. Üstüm başım mahvolduğu için ve çay sıcaksa eğer yandığım için ister istemez gerilebilirdim ancak katiyen azarlamazdım. Eminim ki o da böyle olmasını istemezdi.
Sıcaksa bağıracağım kuvvetle muhtemelen. Ama o an acıma odaklanırım muhtemelen. Bu sektörde çalıştığım için garsonlara çok hassas davranırım ben. Kimseye bağırıp aşağlayacağımı düşünmüyorum fakat duygularımı dile getirmekte özgürüm.
Yanlışlıkla yapılmış bi şeyse olumsuz tepki vermem sonuçta benim o anki tepkim o insanın işine son verilmesinin sebebi olabilir bunu istemem. Hepimiz insanız dalmıştır aklı bi şeyde kalmıştır veya o an iyi degildir vs vs.
Hiç üstüne dökülen tarafta olmadım ve bazı insanların üzerine soda dökmüşlüğüm var o da bilerek olmadı. Bayağı azarlanmıştım. Üzücü bir durum getiren garson bilerek dökmek istemiyor o yüzden bağırıp, çağırmazdım 😄
Bir peçete ile siler, çok leke olmuşsa ve değişme imkanım varsa kıyafetimi değişirim. Garsona da sorun olmadığını söyler yeni bir çay rica ederim.
Garsonluk yapmış birisi olarak bir garsona nasıl davranılıp nasıl davranılmayacağı kokusunda çokça tecrübeli ve bilgiliyim. Aksi de olsa sonuç değişmezdi gerçi. Böyle şeyler içten gelir neticede.
Çok garsonluk yaptım bu yüzden ters bi tepki vermem hatta hoşgörülü davranırım çünkü zaten patronundan azar yer muhtemelen. Ayrıca nereye gidersem gideyim tabağı bardağı toplu bırakıyorum.
Îşinden mi edicem sonuçta yanlışlıkla olmuş canın sagolsun derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Napıyosunuz ya biraz dikkat etsenize derim yani hiç kusura bakmasın kıyafetimi mahvediyor bide gelmişim orada oturmuşum tüm keyfimin içine ediyor ve herkese rezil ediyor kabul edilecek bişey değil 😒❌