Franz Kafka 'nın Milena'ya yazdığı mektup
Çok hoşuma gitti paylaşmak istedim mektubu. Peki sence seçilmek bir ayrıcalık mıdır?

Seçmek de seçilmek de bir tercihtir..
Birinin beni seçmesinin cazip olabilmesi, benim de onun tarafından seçilmek istememe bağlı..
Seçmek de aynı şey.. Benim seçtiğim de benim onu seçmemi istemeli..
Sonuçta aynı şey oluyor yani şartlar eşitse..
Yorumlar keskin.
Oysa insan yaşamı boyunca seçimlerin arasında boğulup duruyor. Hayatın her kademesinde rol oynuyor tercihlerimiz.
Aşk'ta da durum çok farklı değil. İnsan fıtratı gereği kendisine en çok hitap edeni seçer. Ben seni seçtim, sen beni seçtin gibi sözel ifadeler hiç kullanılmasa da konu olan ''seçim'' hep vardır.
Seçmem seçilmem diyenler konuyu yaşamın kendisini göz önünde bulundurarak hiç değerlendirmemiş olanlardır.
Teşekkür ederim.
Seçilmeyi ve seçmeyi tercih etmiyorum. Aynı anda denk gelip kafa kafaya çarpışmak harika benim için.
EİG için teşekkür ederim.
Kimsenin seçeneği olmadım bu zamana kadar ve olmak da istemem.. Kimseyi de seçenek olarak görmedim görmem.. Bir insana bir şey hissediyorsanız zaten geri kalan insanlara kör ve sağır olursunuz bu kadar basittir bu aslında.. Biri de size seçenek olduğunuzu zaten her anlamda hissettirir.. O zaman da öyle birini hayatınızda tutup tutmamak size kalmıştır.. Yani zorla kimse kimseye bir şey yapamaz.. Keyifli akşamlar..
Cevap
3Cevap
seçilmek ya da seçmek
ben bu söze gıcıgım
kimse kimseyi bir seçenek olarak görmemeli
kimse kimseyi seçmemeli
kalpler birbirini hisseder severse olan olur zaten
ben seni seçtim kelimesini duymak bile soğutuyor beni..
Kimse kimseyi seçmez
Kader; nasibini karşına düşürür.
Zannedersin ki ben seçtim
Koca bir "zan"dır bu...
Hakikat değildir asla...
Çok doğru bir söz bir insan birini gerçekten seviyorsa ve değer veriyorsa seçenek olarak görmez görmemeli de zaten
Seçenek olmak hoş değil..
Sacmalik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?