O bir örnek.😌
Toplumda sıkça gördüğünüz eylemleri misyon haline getirir misiniz?
O bir örnek.😌

Hayır çok fazla yaptığım bir şey değil herkesin yaptığını yapmak. Yani eğer kendim çok istersem yaparım tabi. Ama istemiyorsam, sırf herkes yapıyor diye, toplumda sıkça görüyorum diye, işte o eylemi çok fazla gündeme getirip trend oldu diye istemediğim şeyi yapmam. Bu zaten modaya sırf uymak için uymaya çalışmaya benziyor biraz.
Öyle insanları koyun gibi görüyorum. Toplumun ve gündemin kölesi olmuş, kendi zevkine, içindeki isteğe göre değil de dışarıya göre hareket eden, kendini psikolojik olarak zorunlu hisseden, popüler olan her şeyin esiri olmuş insanlar olarak görüyorum.
Lisede psikoloji dersinde kafayı sıraya koyup uyursan böyle sorular sorarsın işte. Halbu ki dersi dinleseydim toplum psikolojisinin ne olduğunu anlardık. Japonyada bir hastanede deney yapıyorlar. 20 kadar oyuncu hastaneye gelen 1 vatandaşın yanında oturuyorlar. 2 dakikada bir zil sesi çalıyor. Her zilde oyuncular 1 kez ayağa kalkıp oturuyor. Bunu gören kadın bir kaç zilden sonra oyunculara eşlik ediyor. Sanki yapmak zorundaymış gibi. Bi süre sonra oyuncular gidiyor ve gerçek hastalar geliyor. Kadın hala her zilde kalkıp oturuyor. Onu gören diğer insanlar da aynısını yapmaya başlıyor. Bir hastalık gibi bulaşıyor bu hareket. Temeli yok manası yok. Sadece sürü psikolojisi
İçimden gelmiyor ise kılım kıpırdamaz. Dün mesela Bergen mi batman mı diye kararsız kaldım. Bergene git kanka şöyle kanka böyle kanka diyenler oldu. İçimden gelmedi evde oturup Kolpaçino izledim.
Koyun sürüsu mantigina karsiyim herkes yapti sen niye yapmadin otoritesine dik basliligimla direniyorum 😂
Filmi izleyip storie atmadiysan sayillmaz yalniz 😂😂😂
Görev tamam diye story attım 😄😄
Helaaallll🌹😂
😄😄❤️
Cevap
29Cevap
Yok, misal Bergen’i izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum. Benim ilgi alanıma girmeyen hiç bir şeyle ilgilenmiyorum. Dikkatimi çekmeyen hiç bir işe elimi atmıyorum. Bu aynı şey gibi. Tiktok indirmeyen kaldı mı? Ay, nolur kalsın. Sayımız çoğalsın, azalmasın.
😄dövmesinler diye gidicem bende.
Çok ağlamaklı mı ona göre hazırlıklı gideyim.🤧😄
😄😄
Herkesin izlediği ve dinlediği şeyi mutlaka yapacağım kaygısı ya da telaşı yok ben de neyseki
Yok kendi kafama göre takılırım
bergen filmini izlemedim
kendisi bir çok insanın arebeske karşı iken dinlediğim hala severek dinlediğim bir sanatçı
ama o filme gitmeyeceğim saçma sapan duyar kasmayacağım bu güne kadar akılları nerdeymiş herkes birden bergen dinler oldu..
En sonunda unutulacak Müslüm Gürses filimde olduğu gibi
Hayır hiçbir şekilde buna ayak uydurmam. Bergen filmini beğenenler, sevenler olmuştur ama ben pek izlemeye değer bulmadım. Geçmişini biliyorum zaten ve sürükleyici bir film olmadığına da adım kadar eminim.
Kendi zevkime uymayan şeyleri kabul etmiyorum. İsteyen istediğini de diyebilirim. Zaten insanların artık büyük bir kısmının kendi fikri, öznel görüşü dahi yok. Facebook, İnstagram yazılarını kendi düşünceleriymiş gibi yansıtıyorlar. Bu sitenin de büyük bir kısmı böyle.
Allah razı olsun millet den onlar sayesin de instagram dan Bergen'i bitirdik. Filmi izleyeceğim tartışılır ama Bergen'in şarkıları çok güzel dinlerim. Toplumla genel de kafam uyuşmaz o yüzden kendi sevdiğim şeyleri yapmayı tercih ediyorum. Mesela Batman'a gitcektim film olan :D sagolsun yine boş boğaz bir arkadaş spoiler verdi direk soğudum elbet 3 5 seneye tv ye düşer orada görürüz acelemiz yok. Kalabalık yerleri çok sevmediğim için ora da dönen muhabbetlere dahil olmayı da seviyorum. Bir de bu olaylar nasıl böyle yayıldı ben anlamadım Dilberay film çıkmıştı o bu kadar ilgi görmedi
Toplum beni ilgilendirmiyor tam tersi herkes gittiği için ben gitmedim ve sevmiyorum :D izlemeyi düşünmüyorum. toplum mesela kolej ceketler vardı hepsi ondan giyiyordu ben onları görünce çıkarıp attım birdaha da giymedim herkesin yaptığı şeyler bana çok sıradan geliyor yapamıyorum
Bergen'i açıkçası hiç merak etmedim, gitsem mi diye düşünmedim sağolsun İnternetten hep paylaşım yaptılar pek merakım kalmadı millet ne yapsa diğerlerine ayak uyduran çok insan var tabi ki oda onların huyu bir şey diyemem
Cıks edinmem kendi zevkime kararıma göre hareket ederim. Sürü psikolojisi pek kendi psikolojime yatkın bir durum değil. Bazen insanlar çevresinde yapılan hal, hareket ve eylemleri yapma ihtiyacı hissedebiliyor. Ben daha çok dış etkenlerden bağımsız davranmaya çalışıyorum.
Koyun gibi doldurdular salonları. Bergenin hayatını biliyorum, bununla ilgili videolar da izledim ancak müziğini dinlemediğim bir insan ve herkes gidiyor diye gidip izlemenin anlamı yok. Ben aynı gün Batman izlemeye gittim😂😂😂 17 Şubat 'ta almıştım 4 Mart 'taki filmin biletini. Hiç de pişman değilim çok güzel filmdi internete düşse yine izlerim.🦇🦇🦇🦇
Popüler kültürün esiri olmaktan başka bir şey değil.
Hayır, kafama göre spontane yasıyorum. Bergene de gitmem zaten. Ama bazen de bu yüzden büyük olayları kaçırdığım oluyor. Mesela YouTuber olayını bilseydim şimdiye fenomen olabilirdim. İzlediğim belgesellerin SS lerini alıp koysam iş yapardi o zamanlar 😂
Moda ya da akımları pek sevmem eskiden beri.
Mesela gri eşofman giymem dışarda, sutyensiz asla dışarı çıkmam, dar ve kısa pantolon giymem, saçlarımı alengirli renklere boyamam, Starbucksa girmem gibi..
hayır edinmem. milletin yaptığını yapmak zorunda değilim millet benim yaptığımı yapıyor mu ki ben milletin yaptığını yapayım. bu bir nevi elalem neder psikolojisinin elalemin yaptığını yap hiç bir zaman elalemi takmadım
Ben daha izlemedim. Bunun için de acele etmiyorum. Topluluğun ne yönde hareket ettiği de beni ilgilendirmiyor açıkcası. Aklım ve mantığım neyi söylüyorsa ve bana hangisi doğru ve uyum sağlıyorsa o yönde ilerliyorum. ;)
O an popülarite olan hiç bir şeyi yapmaktan haz almam. Mesela eskiden bizim belirli bir şeylerden sonra hissederek dinlediğimiz şarkıların sırf popüler oldu diye dinlemesinden nefret ederim.
Hiç tarzım değildir sürü kafası, ben bildiğimi, keyfimin istediğini yaparım.🤭
(Filmi ise hatunu dinlerim ara sıra bu yüzden merak edipte gittim. Ha hic beğenmedim oda ayrı bir konu😒)
İzlemedim. İzlemek zorunda değilim. Hayatını biliyoruz zaten. Her gün zam haberleri yeterince canımı sıkıyor bide filmi izleyip strese giremem
Ha bide şöyle bir huyum var. Herkesin çok sevdiği şeyleri ben genelde sevmem. Herkesin beğendiğini beğenmem. Bende mi bir tuhaflık var bilmiyorum
Herkes yapınca tam tersi hevesim gidiyor. Nefret eder oluyorum
getirmem herkesin kararlarina saygi duyarim ama mecbur kilinmasindan nefret ederim
Getirmem.
Çoğunluğa ayak uydurmak gibi bir alışkanlığım yok.
Popüler kültürden oldukça uzak kalmayı tercih ediyorum
Herkesin ne izlediği ne yaptığı umrumda değil ben istiyor muyum ona bakarım
bıktım bu insanların sosyal medyada bir olayı popülerleştirmelerinden
Kanka sana bir sır vereyim; Henüz ne Müslüm'ü, ne Şampiyon'u, ne Naim'i ne de Bergen'i izledim 🤫
Hayır aksine misyon etmemek için elimden geleni yaparım :D
izlemicem muhtemelen. naim i de izlemedim. game of thrones i de (kısmen) bende ters tepiyo.
Bir şeyi referans almak, sürekli o şeye karşı muhalif olmaktır.
İzlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum.
Toplumun moda haline getirdiği şeyler bende itici etki yapıyor nedense.
hayır..
tam tersi popüler kültür bana hep itici gelmiştir..
Misyon haline getirdiğimi düşündüğüm tek bir faaliyetim var:)
Genelde tersini yaparım, herkesin yaptığı şeyi yapmayı sevmem
Kendı kafama göre takılırım
Aksine toplumun yaptigi şeylerden uzak duruyorum
Çok çok fazla etrafımda dolaşırsa belki
Kafama eseni yaparım, toplum umrumda olmaz
Getirmem.
Hayır tabii ki de getirmem
Popüler olan her şeyden nefret ediyorum
Popüler kültür sevmiyorum
Sürü psikolojisi mağduru değilim çok şükür 😅
Onu izlemedim diye beni kimse dövemez hih 😒
Hayir umrumda degiller.