Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Hayatın bize sundukları da var, alıp bizden öteye götürdükleri de.. Eksiklikler hayatın iznimiz olmadan bizden çaldıklarıdır.. Kafamızın içinde olan eksiklikler de var elbette ama ağırlıklı olarak insan sahip olamadıklarının ya da sonradan kaybettiklerinin eksiliğini yaşıyor.. Yanında olan insanların bir gün gitmesi gibi.. Bu duygu tam olarak bunu tanımlamaya yeter sanırım.. Kafamızın içindeki eksikliklerin de tatminsizlikten ileri geldiğine inanıyorum.. Kimi ufacık bir anla mutlu olabilir, kiminin önüne cenneti sunsan yetemezsin.. Keyifli günler..
Eksiklik iki olgu içinde de yeterince var bana göre. Zihinde olan eksiklik bizim elimizde olan ve tamamlayabileceğimiz bir eksiklik. Hayatta olan ise tamamlanması zor ama imkansız olmayan bir eksiklik türü. Benim için zor olan hayata dair olanlar. Çünkü bunun temelinde birçok şey yatıyor. Ekonomik, iş, aşk, aile ve çevresel faktörler. Zihinsel olarak ise kendimi çok fazla eksik hissetmiyorum. Çünkü kendimi tanıyorum ve yapabileceklerimin farkındayım. Potansiyel olarak kendime her daim güveniyorum.
hayatın eksikliğini insanların zihinlerinde ki eksiklikler yaratıyor zira hayatın kendisinde eksik bir şey yok hava su toprak hepsi zaten kendi döngüsünde sıkıntıyı yaratan insanoğlu ve onların eksiklikleri, hataları ve yanlışları (2 sini karıştırmayalım hata başka şey yanlış başka şey, hatanın belki bir defaya mahsus affı olabilir (aldatmak gibi şeyler hata değildir kimse kalkıp hataydı demesin) ama yanlışların asla affı yoktur ve asla ile demek istediğim... ASLA!
Zihindedir kesinlikle. İstersen eksiklik hissini, başka şeylere farklı anlamlar yükleyerek ya da farklı bakış açısıyla bakarak kapatabilirsin. Eksiklik göreceli bir kavram. Bu yüzden bakış açısından ibaret olduğunu düşünüyorum.
İkisi bir bütün bence. Hayalin yoksa hayatın eksik, hayatta birşeyler eksik se hayalin eksik. Aslında şöyle demek lazım ne yaparsak yapalım insan hep eksik, hep yarım.
Bence eksiklikten ziyade bişi bu... Mükemmelliyetci tavrımız hep eksik hissettiriyor hep memnuniyetsiziz daha iyisini istiyoruz bu yüzden hep eksik olucaz