Sözünü yerine getirmek benim için oldukça önemli. Hem bana verilen söze, hem de benim birine verdiğim söze çok dikkat ederim. Yani biri sözünü tutmadığında o kişiye kırılırım ve gerçekten soğuyabilirim bile. Ben de eğer sözümü tutmazsam kendime çok kızarım, o kişinin gönlünü nasıl alacağımı şaşırırım.
Bu yüzden insanlar tutamayacağı sözleri vermemeliler. Ben de aynı şekilde bir sözü tutacağımdan emin değilsem asla söz veremem. Ve o kişiye de söylerim, söz veremeyeceğim diye açık açık söylerim yani. Çünkü umutlandırmak, hayal kırıklığına uğratmak istemem asla. Anca eminsem söz veririm. Bu yüzden verdiğim sözlere son derece sadık olmaya çalışıyorum.
Söz verdiysem mutlaka tutarım. Tutamayacağım sözleri söylemem. Söylediğim sözlerin sorumluluklarını alırım ve yaparım. Beni tanıyanlar bilir , ben bir söz verdiysem bunu mutlaka gerçekleştireceğimi. Ben kafama koyduğum, söz verdiğim her şeyi yaparım.
kolay söz vermem ama söz dediysem onu yerine getirmek için çırpınırım.. eski sevgilim o kadar zekiydi ki bana bir konuda söz verdirdi işte o sözümü tutabilmek için kaç kez ondan gitmek istedim ama gidemedim bir daha birisine söz vermek mi asla!
Verdiğim söz'ü vevsözleri yerine getirebilmek için çoğu kez yaptığım fedakarlık yüzünden hüsrana bile uğramışımdır. Asla sözümden dönmem ve kesinlikle sözümü yerine getirmeden başka bir şey ile meşgul olmam. Söz veriyorsanız sözünüzün arkasında durmayı bilmelisiniz. Saygılar 😇🙋♂️
Soz verdiysem mutlaka yerine getiririm. Cok nadir sozumu tutmamazlik ederim. Ozellikle yegenlerime soz verdiysem ne yapar eder o sozu gerceklestiririm cunku cocuklarin guveni cok cabuk sarsiliyor ve verilen sozun tutulmasi gerektigini anlasinlar diye ozenli davranirim.
Söz vermem. Çünkü bu ihtimali düşünüyorum her zaman. "Tamam saat 10'da söz oradayım" derim ama giderken lastik patlar, başka bişey olur, bi sebep çıkar gidemem. Bu da sadakatsizlik olmuş olur. O yüzden söz vermeyi sevmem
Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı.
Sözlere önem veririm. Tutmak için elimden geleni yaparım, tutulması içinde ellerinden gelen yapılsın isterim. Hele ki basit konularda sözünü tutmayanlardan soğurum.