Karakteri aç kalmış insanlar yani bir nevi karaktersiz insanları adam etmeyle, karakterini beslemeyle uğraşır mısınız bir umut deyip?#EdamedaKişiliKarakter
Karakteri aç kalmış insanları beslemeyle uğraşır mısınız?
Hiçbir zaman dışlamadım ben aslında insanları. Elimden geldiğince dinledim o bu şu çözümler bulmaya çalıştım ama kesinlikle önceliğim karakterden ötürü psikoljoisiydi. Anlamaya çalışıyordum hep ama inanın ki yoruyor bu insanı. Kesinlikle bir insanın karakteri hiç değişmiyor ne kadar üstüne düşerseniz düşün en masum anda yine aynı senaryolar dönüyor. Ben yine de vicdanen ilk adımı atarım sorun değil :) Ama kesinlikle en savunmasız anda darbe alacağınızı temenni ederim.
Kendi içerisinde ayrılıyor sanırım bu form. Zorunluluklar sebebiyle çekme mecburiyeti oluşan eylemler bütünü sebebiyle insanda mahrum kalan nitelikler, boşluklar oldukça şefkatle ve özenle doldurulabilir. Bu iki taraf içinde oldukça keyifli olur tam aksine. Ama bireyin kendi dürtüleri ve seçimleri sonucu oluşan açlık senide aç bırakabilir.
Eğer kendindeki eksiğin farkına varmış, kendini düzeltmeye karar vermişse ihtiyacı olan bilgi edep kural vs ne varsa aktarırım. Sonucunda diğer insanları mutlu edecek faydalı olacaksa, bir insan çok insandır.
15 yaş üstüyse karakterleri beslemem çünkü karakterleri ne yapsanız da değişmez 15 ve altı olanlar için henüz geç değildir düzgün eğitimlerle ve birazda insanın içiyle alakalı bir durumdur
birkac defa denersin sonra vazgecmeye baslarsin. insanlara iyilik yapmak insnai yorar. insan oldugunu unutmus insana, insan oldugunu hatirlatirsin sonra senin insan olmadigini soyler. insanlik icin elini uzatirsin sonra kolunu koparirlar. insanoglu da boyle tecrube kazanip buyuuyor iste.
İnsanlarda ne bu öz güven anlamıyorum. İnsan niyeti olmayan insanı kemale erdiremez!!! Boşuna çabalar en çokta kadınlar. Alır bir odun, yontmak hevesi ile ancak ömürlerini yontarlar gün geçtikçe.
Sadece zaman kaybı. Şu an 37 yaşındayım. Eşim ölse ve ben yeni evlilik yapsam evleneceğim insanın önce ailesine bakarım. İnsanları aileleri yetiştirir. Ailesi tarafından enkaz haline getirilmiş insanların karakterini düzeltmek benim işim değil. @Edameda06 çirkin olsun ama azıcık karakterli adam bulmaya çalış :)