Kalbi temiz olanın hikayesi mutlu biter mi, bilmiyorum ama bir insan kalbinde ne taşıyorsa karşısınada o çıkıyor. Karşındakine kötülük yapan insan aslında kendine kötülük yapmış oluyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Ama o ekmek kimisi için bayatlar, kimisi için taze kalır. Çünkü kalbimizde ne varsa önümüze o gelir. Taze ya da bayat, acı ya da tatlı.. #54srp
"Kalbi temiz olanın hikayesi mutlu biter mi" bireysel bir değerlendirme olmuş, günümüzde toplumsal değerlendirmeler daha çok ön plana çıkmalı, çünkü bireyler toplumsallaşıyor, yani bireylerin toplumdan etkilenmesi artık daha kolay olduğundan bireysel düşüncelere değer zayıf durumda. Örneğin, son zamanlardaki ekonomik göstergenlerin gidişatı, pandemi, çalışma hayatındaki güçlükler, yaşam maliyetindeki artışlar orta kesimli insanların sosyal hayatını öyle bir zora soktuki çok sayıda ailevi düzen yıkılmaya başladı boşanma davalarında bir sıçrama oldu, hangi sosyal medyaya baksam boşanma soruları göndermeleri, bu genelleşme haline gelen durumlarda birey-toplum etkileşimi ise şöyle sonuçlanıyor: hmm demekki bunu yaşayanlar bu kadar çok haklılar öyleyse benim kafamı kurculayanlar da doğru. Sonuç itibariyle, kalbi temiz olsun olmasın hikayeyi bireysel haller/kişilikler belirlemiyor artık.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Hayat her türlü zorluk yaşatır insana bunu bilir bunu söylerim ve kalbiniz temiz de olsa hikaye kötü bitecekse bitebiliyor.. Tabi ki iyi niyetli olan insan bunun meyvesini yer ancak hikaye mutlu biter diye bir kesinlik söz konusu olamaz.. Sorsak herkesin niyeti iyi zaten ama hikayeler mutlu mu bitti tartışılır :D Keyifli akşamlar..
Bu çok belli olmuyor maalesef, genelde kalbi temiz olanların imtihanı daha çok oluyor ve daha çok şey geliyor başlarına. Bir şey bitse, diğeri başlıyor. Sonucunda ya yığılıp kalıyorsun ya da başarıyorsun ama gücün kalmıyor, "mutlu olabilirsen ol hadi" der gibi davranıyor hayat.
Karşındaki kişi kalbinin iyi temiz olmasına bakmıyor artık. Hersey hikaye karşındakinin insafına bağlı iyi bir insana denk gelmişsin sadece sevgi aşk arıyorsa lambanın iyi temiz olması ise yarar aksi taktirde sadece canını yakar
Derdi dünya olanın dünya kadar derdi olur. Genelde iyi ve kalbi güzel insanlar daha fazla sıkıntı çeker. Ancak kişinin inancı bunlara şükrettirir. Derdi bu dünya değildir. Bize göre kötü biten mutsuz biten bir hikaye olabilir ama ona göre değildir.
Bu anlattığın hikayesinin iyi ya da kötü bitmesiyle alakalı bir şey. Hikayesi bize göre iyidir o'na göre tam tersi. Ama bu "iyi bir insan olduğu anlamına gelmez" dediğinin açıklaması değil. Kalbi iyi olan iyi insandır. Zaten kötü bir insanın kalbinde iyi bir şey olmaz. Çünkü hep kötülük doludur.
Hayır, yorumlarda ve karşıma çıkanlarda vs. sürekli görüyorum yorumum buna. Mutlu son diye birşeye de inanmıyorum iki dakika gülmeye gelmiyor ardından bir şey çıkıyor sanki hep buna mahkumuz gibi neyse alıştık.
bence öyle herkes kendi kalbinin ekmeğini yer hayatta er ya da geç.. ve ne ekersen onu biçer toplarsın yersin kimse elma ağacından portakal toplamıyor mesela