Olumsuz duygular yaşadığınızda hemen toparlar mısınız, yoksa uzun bir süre dibe batar mısınız? Düşse de kalkan Rocky gibiyim, büyümedim hep serseriyim..🦁
Yaşadığım durumun ağırlığına göre değişiyor bu durum. Güçlüyüm amaa bir o kadar da hassasım, üzerimdeki etkisini savuşturmam için o an duygusal anım olmaması lazım yoksa yenik düşebiliyorum, gözlerim doluyor. Bazen de yaşadığımız olaylar canımızı yaka yaka geçse de o süreç bizi güçlü kılıyor , uyuşuyorsun bir yerden sonra. Acımıyor artık. Ağlanacak olaylar karşısında güldüğüm oldu, ben bile kendime çok şaşırdım. Demek ki yaşadığımız olumsuz şeyler de bize tecrübe, olgunluk ve güçlü olmayı sağlıyor farkında olmadan
Olumsuz duygular ile baş etmem zaman alır hiç iyi değilim bu konuda. Yas tutmadan atlatamam. Üç beş güne ihtiyacım olur atlatmak için. Şimdi de olumsuz bir duygu ile baş ediyorum🤦 Kendime 3 gün verdim sonrasında iyi olmam için bu şart...
normalde ya hemen kalkar ya da hiç düşmeye bile izin vermem kendime ama yolun bir yerinde şunu öğrendim ki bazen düşmek de gerekli ve bunda bir sakınca yok sadece zamanı geldiğinde muhakkak geri kalkabilmelisin, yoksa sen kaybedersin, ne kadar yıkılırsan yıkıl ne kadar canını yakarlarsa yaksınlar kendini gerçekten bitirebilecek tek kişi sensin, yani sen geri kalkmaya karar verdiğin an geri kalanı sana engel olamaz.
Evet, hemen kalkarım. Düştüysek kalkarız, daha ölmedik ya... Her daim gülmesini beceriyorum ben. Yaşadığım sorunları çok kafaya takmam. Ayağa kalkarım ve kaldığım yerden devam ederim. Hiçbir zaman dibi görmedim. Görmeye de niyetim yok. Hayata olumlu tarafından bakarım her zaman. Beş dakika önce çok mutsuzken, kendime gülecek bir şeyler bulurum...
Her zaman güçlü olmak için ne gerekiyorsa yaptım. Düşmeme izin vermeyen sevdiklerim var onlar bana destek oluyor. Ama onlarda olmasaydı düştüğüm yerden kalkardim.
Evet, mecbur kalkıcam hayat bir şekilde olmadı popişime tekme atarak top gibi kaldırır o da biraz yardım etsin sonuçta herşeyi tek başıma yapamam bir el atsın ya da ayağıyla yapnicaksa bile böyle olmasa bile yalpalıya yalpalıya kalkarım biraz da eş dost ailem el atar yani şöyle sağlam düştüysem tabi sağlam bir desteğim var elbette daha çok kalkarım yoksa bu biraz zaman alabilir ama hallederim ben ne tramvaylardan geçtim bee pehh neyse kaçtım ben çauvv💃
Dipte debelenemem. Hemen kalkmak için çırpınır dururum. Kısa sürede kalkarım da. Sonra yine düşerim, sonra tekrardan ayağa kalkarım. Döngü hep bu şekilde oluyor.
Duygularımı hep en uç noktalarda yaşıyorum ne yazık ki. Ne hissedersem hissedeyim aşırı belli ediyorum, aşırı etkisi altında kalıyorum. Yine de 'yıkılmadım ayaktayım' modum hep açık, maalesef hayatta güçlü olan kalıyor..
Ben bu duyguyu çoğunlukla yaşadığım için kalkmayı öğrendim ama elbette bazen hemen olmuyor kendime gelme sürem ama bazende bir an da kalkıveriyorum hayatt bu her şeyi öğrenmek lazım ben düştüm diye kimse beklemiyor akış devam ediyor çünkü 🌼
Yere düşüp de hemen kalkacak insan tanımıyorum yer yüzünde olduğunu da düşünmüyorum biz insanlar aciz varlıklarız kimse kalkarım demesin o sancılı süreci mutlaka yaşayacak insanoğlu hemde istisnasız...
Ben hemen kalkarım ama yanlış yapıyoruz aslında. Bir süre o acıyı yaşamazsak içimizde daha da büyüyor. Sonra başka yerlerden çıkıyor. Veya uzun vadede yoruyor.