Hayatımızdan bazı insanları çıkarmak isteriz. Varlığıyla dert, varlığıyla sırtımıza yük, varlığıyla ayağımıza bağ, varlığıyla moral bozucu, varlığıyla enerjimizi tüketici ve daha birçok negatif etkisi olan insanlardır bunlar. Tabi Jason reyiz gibi silahı elinize alıp saydırmadan hayatınızdan bunları çıkarmak istediğinizde nasıl yapıyorsunuz?
Birilerini hayatından çıkarmak istediğinde bunu kolaylıkla yapabiliyor musun?
Bazı kızlar hayatından Çok zor çıkarıyor ben bile çıkardım ama bazen aklıma geldiği için üzülüyorum ama ilk gün kadar değil ben de birazcık tavsiye vermek istiyorum İlk önce demediğimiz bizi negatif yapan birisine hayatımızdan çıkarmak istiyorsak sevdik sevdiklerimizden yardım alabiliriz arkadaşlarımızdan yardım alabilir olabiliriz onlar bize destek olabilir veya okuma hakkında konuşmak yerine başka konular hakkında konuşabilirsiniz sevdiklerinizle sizi mutlu eden bir konu hakkında konuş abiliriz mesela yapmayı sevdiğini söyler hakkını sevdiklerinizle konuşan olabilirsiniz yani şöyle çok mutlu olursunuz onu hayatınızdan çıkarabilirsiniz çünkü unutursunuz onu yani unutmanız lazım İlk önce unuttum ki kolayca çıkarabilirsin bilesiniz yoksa hiç çıkmaz öylece kalır işte bu yüzden aklımızdan çıkması gerekiyor ve o günlerde eğer bu çok sıkıyorsa sıkacak bir şey yapmışsa o yaptığı şey unutur hayır direkt unutun ben de öyle yapmıştım yani unuttum onu yeniden yapabilirsiniz veya başka bir şey üzerinde de yapabilirsiniz başka bir şey de yapabilirsiniz yani başka bir hobi edinebilirsiniz en önemlisi de onu unutmak için hafif hobi eğer yeni bir hobi edinirseniz çok mutlu olursunuz onu yapmaktan sen kalırsınız bu tavsiyeleri uygularsanız sevinirim hem sizin için de kolay olacağını düşünüyorum bunları yapmak yani ama birazcık unutmak zor ama üstesinden gelebilirsiniz bay bay
Kişilik & Karakter konusunda 13,2b cevap paylaştı.
Evet benim için zor değil aslında. Kişisel çok fazla bağlanma problemi yoksa ve bana tabiri caizse yapışma durumu yoksa, ben takıntılı biri değilim. Birini kendine takıntı haline getirmem. bir şey ya olur ya olmaz. Bunları sorun edecek yaşta değilim. Duygularım önemlidir o kişi için üzülürüm elbette. Ama bitirme kararı aldığım zaman o insan ne yaparsa yapsın artık benim için bitmiş durumda olduğu için çaresizdir. Hayatımıza insan alımı yaparken çok dikkatli olmalıyız aslında. Sonunda üzülen biz oluyoruz çünkü. Kişinin nasıl biri olduğundan çok ruhsal olarakta durumunu göz önüne almak gerekiyor. Fazlasıyla bağlanan birini çıkarmak bir o kadar da zor oluyor çünkü
Hayatımdan çıkarmak isteyecek noktaya geldiysem kolaylıkla çıkarırım evet. O istek oluştuysa altında yatan bir sürü sebep vardır ve mutlaka bana zarar veriyordur. Bana zarar veren birini de hayatımdan çıkarmak benim için çok kolay.
Önceden yapamazdım, değişmesini bekler hatalarının farkına varmasını ümit ederdim. Sonra sonra farkettim ki ben tepki göstermediğim sürece karşı taraf kendi yaptıklarının hata olduğunu farketmiyor. O anda yaptığının yanlış olduğunu söyleyip telafisini yapmıyor ise de ona olan kapılarımı kapatıyorum artık. İnsan yorgunuyum bu konuda, artık bişeylerin kendiliğinden olmasını bekleyemiyorum. Tahammülsüzüm artık hatalar karşısında. ‘Bunu böyle yaptın bence yanlış’ diyorum, ‘bana normal’ diyorsa tamam diyip görüşmeyi kesiyorum. O konuda tartışmaya bile girmiyorum.
Eskiden çok zorlardı bu beni :) Şey düşünürdüm çıkartsam acaba yalnız kalır mıyım şu olur mu bu olur mu? :D Artık hayır direkt çıkartırım ve pek umursamam kendini seven bir insan bunu yapar. Çünkü birileri cidden size ruhsal açıdan iyi gelmiyorsa ondan uzaklaşmanız gerekir. Çünkü insan hayatında zaman değerlidir. Vakit ayırsan da o kişi iyi gelmeyecek asla. Bu yüzden kişiler size iyi gelmiyorsa kırmadan da olsa uzaklaşıp çıkartın hayatınızdan. Ona ayıracağınız zamanı kendinize ayırın daha mutlu olacaksınız.
Ben çok zorlanıyorum.. Bana ne yapmış olursa olsun çıkaramıyorum. Bu yüzden de hayatimda hiç azalma olmuyo 😅 Hepsi bi köşede duruyor ben ters cevap veremediğim için.. Sadece konuşmamak için uğraşıyorum.. Mesafeli oluyorum ya da hiç konuşmuyorum..
Aslında hayatimda gibi görünüyor ama hiçbir şekilde hayatımda bulunmuyorlar..
Sadece lafta hayatımda kalıyorlar.. Bi vasıfları yok yani.. Var gibi görünüp yoklar.. Yok sayıyorum çünkü...
Ben insanlara üç tane şans veririm ve bu şansı iyi değerlendirmelerini isterim hep seçimleri yapmak kendi ellerindedir ya çizgisini bozmaz ömür boyu yanımda olur ya da başına geleceklerden kendisi sorumlu olur
eskiden her şeyi alttan alır, sırf karşımdaki kırılmasın diye beni kırmalarına izin verirdim. zaman geçtikçe bunun sadece bana ve bedenime zarar verdiğini gördüm. bana saygı duymayan, benim enerjimi sömüren kim varsa kolayca hayatımdan silebiliyorum.