Bazı insanlar vardır. Hep aynı şeyi yapıp farklı bir sonuç beklerler ama hep hüsran yaşarlar. Ama asla hata yaptıklarını da kabul etmezler. Mesela hep iyilik yapıp nankörük görür ama yine de aynı kişiye iyilik yapmaya devam ederler. Sen hatalarından ders çıkarmayı biliyor musun?
Benim hata olarak gördüğüm sadece bir seferi kapsar. Sürekli aynı şeyi yapıyorsam bu hatam değil tercihimdir. Bunu da yapmam zaten. Bir kez denerim sonu benim için kötü ya da olumsuzsa bir daha tekrarı olmaz. Sonucunu bilir ona göre davranırım mutlaka.
Evet zamanında hatalarım oldu pişman olduğum tercih ve seçimler oldu keşkelerim oldu bunlardan ders çıkarmaya baktım benim konumumda durumumda olan insanları gördüm ve onları uyarmaya çalıştım laf anlattım aynı şeyleri yaşamazsınlar pişmanlıklar olmasın şeşke demesinler diye bunların hepsini tecrübe olarak baktım abim diyordu zaten bu yaşadıklarına 5 sene sonra güleceksin senin için hiçbir değeri önemi kalmayacak meğer ne kadar çok saçma sapan gereksiz şeylere üzülmüşüm diyeceksin demişti gerçekten de öyleymiş
Ama eğer birisine karsı hata yapmışsam ve pişmanlığım bariz belli olduğu halde karşımda ki kişi bana hâlâ yargılayıcı davranışlarda bulunuyorsa çok ısrar etmem kendimi kanıtlamaya..
Hatalarımdan ders çıkarır bir daha olmaması icin elimden geleni yaparım...
Baktım bir fark yok , güzel olan hatalarımı yapmaya devam ederim..
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Yaptığım hataların ne olduğuna bağlı olarak değişkenlik gösterir bu durum.. Bazı hatalardan kesinlikle ders alırım ama kimseye zarar vermiyorsam ve hatanın bedeli sadece beni bağlıyorsa bazı hatalarımdan da vazgeçmiyorum.. Güzel bir söz vardı güzel hataymış dur bi daha yapayım.. :) Keyifli akşamlar..
Hatalarımı hata olduğunu bilerek yapıyorum. Bilinçli yaptığım şeylerden ders çıkarma gibi bir huyum yok. Bile isteye düşmediğim bir hatadan ders çıkarırım tabii ama gerçekten o hataya "yanlış" gözüyle bakıyorsam... Genel anlamda yaşadıklarımdan pek ders çıkarmayı seven biri değilim galiba. O yüzden zorlaştırıyorum bu kadar.
Evet kesinlikle geç öğrendim bu kavramı sanki. Çünkü çoğu zaman anı yaşardım eskilerden bahsediyordum yani sırayla tekrarlardım insan kendini sevmediği anlar bile tekrarlar mı evet öyleydi. Öyle anlar ve zamanla karşılaştım ki tek tek farkına varıp düzene sokmak zor olsa da bunların üstesinden geldim. Daha mutluyum.