İnsanlara çabuk güvenip ve de aldanan biriyimdir. Bi nevi kendimi korumaya almak için ilk etapta duvarlar örerim etrafıma ki hemen karşımdakine aldanmamak için. Bu karşımdakinin kim olduğuyla da alakalı değil, yeni tanıştığım insanlara karşı böyleyimdir genelde. Sonra zaman ilerledikçe o duvarlarım karşı tarafın verdiği güvenle gitgide alçalır, sonrasında da yok olur. Ki bence herkes herkese karşı böyledir. Kimse kimseye direk açık olarak sunmaz arkadaşlığını dostluğu. Herkesin olduğu kadar benim için de bu kural böyledir.
Evet duvarlarım var benim. Bazen ağlamak için ve bazen de yaslanmak için örüyorum sağıma soluma. Ve sanırım bazen de korunmak için. Bunu bazı şeylerin göstergesi olarak kabul etmiyorum. Ne kimseden üstün olmak ne de engel olarak kullanmal hiç aklıma gelmedi ama kimse yokken duvarların ihtişamına kapılıp gittim. Bi yerde kırmızı çizginin koruyucu sınırı oluyor kendisi ve dalmak isteyeni uzaklaştırıyor benden uzağa... İyi de geliyor şükür herkesin duvarları olsa mesela. 🙏
Evet, benimde kendimce kocaman ve aşılamayan duvarlarım var. Bunu örmenin en büyük nedeni tamamen kendimi koruma iç güdüsü diyebilirim. Bunu yaparken bilerek ve isteyerek yaptım. Hiçte pişman değilim. Aksine çok memnun oldum.
Game of Thrones dizisinde bir duvar vardı. Benim ördüğüm duvarlar ondan daha da büyük, düşünün artık durumu. Ancak o duvarı inşa etmeme insanlar sebep oldu. Öyle herkesi duvarın bu tarafına almam. Herkese güvenmem. O duvar da zaten ben istemedikçe aşılamaz.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Olmaz mı var tabikide. Ne zaman kim için yıksam bu duvarları pişman ettiler. Bu yüzden her seferinde daha sağlam ve daha yüksek ördüm. Çünkü kimse için duvarları yıkmaya değmiyor.
Annem demişti bana bir kez, " duvarların var, hepsi çok uzun ve çok kalın. Ama birisi bir köşesinden kırmayı başarırsa ona cennet vadediyorsun" diye. Tam olarak öyle... dışarıdan kalın kasvetli duvarlar ama içi yeşillik... sorun aşabilmek ki aşan da çok olmadı
Vardı, yıktım. Ama yeniden bir kalkan oluşturmam gerektiğini fark ettim. Şimdilik buğulu bir cam inşa ediyorum. Onu da kırmaya kalkan olursa demire geçebilirim dfdgds. Tabi bu duvarlar, boyumu aşsa da hayal gücümü aşamaz. Yani hayal gücüm sayesinde duvarın arkasındakilere de bir göz atabilirim ๑
küçük çocukluktan beri daha okuma yazmam bile yokken (ki ikisini de yaşıtlarımdan önce öğrendim) nedeni ni geç ama sonuç evet kalk kırıklığından koruyor mu koruyor ama aynı zaman da yaralıysan da kimse bir şey yapamıyor ve kendi yaralarını da bir yere kadar sarabilirsin neticede insanız ve günün sonunda bir birimize ihtiyacımız var.
yani simdi mantıken bizim evdeki duvarlar tavana bagli cok uzun yani boyumu aşıyo tabii allaha şükur başımızı sokaca bi catımiz var yani çatısı ya da duvarı olmayan inasnlara bi sey demedim ki ben yani
%99,9'u duygulardan ibaret olan insanoğlu için kalın duvar stratejisi, hayatı idame ettirebilmek için gereklidir. Çok genel bir soru, tartışılacak birçok açısı var.