Kimimiz daha sert kimimiz ise aşılması kolay duvarlara sahiptir. Peki, sizin kendinize ait duvarlarınız var mı?

Evet var. Beni ilk tanıyanlar ile zaten tanıyor olanlar farklı bir ben tanırlar. İlk etapta duvarlarım daha kalındır, belki de aşılmazdır kimisine göre. Ancak zamanla aşılınca belki benden bir ben görebilirler. Çok yakınım olanlara da ayrı bir duvarım vardır. Aslında çok kendimi yansıtan biri değilimdir. Bazı sebeplerden biraz katılaştım ve bazı duvarlar oluşturdum kendime. Sanırım bu da altbilincimin kendini savunma refleksinden kaynaklı oldu. Bi pişmanlığım ya da keşkem yok ama bu konuda. İyi ki de böyleyim derim hatta. Kim ne kadarını hakediyorsa o kadarını görür benden.
Duvarları herkesin vardır bence.. Sadece belirli insanlar için o duvarları alçaltırız, bazıları içinse yükseltiriz.. Bize hissettirdiklerine göre şekillenir tamamen bence bu.. Evet sanırım sıcak samimi görüntümün altında aşılması zor olan duvarlarım var.. Bazen yorabilirim.. Keyifli günler..
:) Yorulmuşsunuz bayım
Cevap
11Cevap
Vardı da birşeyler oldu yıkıldı. Kralı gelse yıkamaz diyordum ama prensesi gönderdiler. Neyse yıkıldı işte çok güzel de oldu ama bir o kadar da kötü oldu. Kendimi artık tanımamaya başladım. Öyle çok şeyler yaptım ki karakterimin o kadar çok dışına çıktım ki hayret ettim kendime. Şimdi o duvarları tekrar örüyorum. Eskisinden daha kalın, eskisinden daha sağlam. Eskisinden daha iyi örüyorum.
Var tabii ki, zamanla ister istemez mecbur bırakıyorlar buna. Kolay kolay aşılamayan, bazen içinde kendimin dahi yıkamadığı duvarlar mecvut. Bu bir savunma mekanizması halini aldı sanırım, daha az zarar görüyorum ya da insanlar beni tam anlamıyla tanımadığı sürece kendimi daha güvende hissediyorum çünkü özellikle üzüldüğüm ya da kırıldığım yerlerden vurmaya çalışan çok kişi oldu. Hal böyle olunca ve hassas biri olarak şu dünyaya gelince de durumları kontrol altına almak çok daha rahatlatıcı…
Elbette, herkes gibi benim de duvarlarım var.
Ben istemediğim sürece de yıkılması çok zordur.
Evet. Penceresi bile yok kimse içeriye bakmasın, yanaşmasın, görmesin diye. Herkesle gerektiği kadar uygun gördüğm kadar görüşürüm. Gereksiz samimiyeti sevmiyorum
Hepimizin duvarlari vardir. Benimde var tabiki herkes haddini bilmek zorunda cizdigim sinirlari asmaya calisanlara gecemesinler diye ördugum duvarlar var.
Battal gazinin filmlerindeki gibi kaleler var. Duvarlarımi aşmak için ancak battal gazi gibi uçmak falan lazim🤣 şu soruya verdigim yanit🤦
Duvarlarım yok, mantık çerçevesinde her şeyi yapabilirim.
İnsan olana duvarim engelim yok onun haricindekilerle duvarı geçtim araya çin Seddi örerim
Evet duvarları olan biriyim
Ben duvarlarımı hepsini tek tek kırdım şimdi duvar örülmek istesede bana dayanamıyor kırılıyor
Güvenip gerçekten sevene kadar dikenli bir gül gibiyim
Duvarlarım birine karşı çok fena yıkıldı. Artık bir kalem var.
Var, aşabilen çok nadir insan var o duvarları
Malasef duvarlarım yok
Yeterki güveneyim duvarım olmaz.
Evet var. Artık daha sert.
Evet beni herşeyden alıkoyan büyük bir bariyer var
Evet, olmalı da zaten..
Evet var. Samimiyete göre kaldırıyorum duvarları.
var evet nehir taşlarindandir.
Var ama aşılması kolay
Duvar ne demek surlar örülü
Evet, var
Elbette
Evet var.
Evet zor aşılması
Var evet tabiki
Oluruna bıraktım..
Evet olmadan olmaz
Herkesin vardır
Duvardan çok ne var 😏