aslaa inatçı değilim, demek isterdim ama :D her konuda aşırı inatçıyım. Bu sebepten ötürü benimle anlaşması zor bazen. Kafamın dikine gitmeye bayıldığımdan, hayatımla ilgili aldığım her kararda inatçılığım konuşur. “Of ne kadar inatsın” cümlesi en sık aldığım iltifatlar arasında ilk sırada :D
İnat kavramını doğru tanımlamak gerekir. Eğer hedefine ulaşma konusunda yılmamak, mücadele azmi, kazanma arzusu ve buna bağlı gayreti tarif ediyorsak evet inatçı biriyimdir. Kolay vazgeçmem, kolay pes etmem, istediğimi alana kadar mücadeleye devam ederim. Adamın karşısına ne dersen de, fikrini değiştirmeyen, 100 tane doğruyu da göstersen yanlışta ısrar eden yapıya kuru inat derim. Bu şekilde mesnetsiz ve sebepsiz kuru inattan bahsediyorsak ne o tipte biriyimdir, ne de o tiplerden hazzederim.
Bir hedefim var ise o hedefe ulaşmak için çok inat ederim. Çabalarım, çok çalışırım. Ve asla pes etmem. Ha sonunda hedefine ulaşıyor musun dersen, hayır hiçbir hedefime ulaşamadım. Ama yine de inat eder, çabalamaktan geri durmam. En azından ben elimden geleni yaptım diyebilirim. Bunun dışında hiç inatçı birisi değilimdir. İnat etmem hiçbir şey için. Uyumlu bir insanımdır.
Kafama koyduğum her konuda inat ederim ya da bir şeyi yemek istemiyorsam en basitinden ya da herhangi bir şeyi yapmak istemiyorsam ve bunun için bana psikolojik baskı uygulanıyorsa inat ederim. Yine hırs yaptığım konularda inadım tutar bir şey olacak ya da olacak ya da olacak ille de olacak yani o gün o iş hallolmazsa istediğim gerçekleşmezse deliye dönerim. Dediğim yapılacak ama bazılarına nazım geçmiyor sabretmek zorunda kalıyorum napim pöff 🌿
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
İstediğim her konuda inat ederim. Eğer kafama taktıysam, kimse beni vazgeçiremez. Sonuna kadar giderim. Her yolu denerim, baktım olmuyor ondan sonra vazgeçerim. Karşıma çıkan ilk zorlukta değil, her zorluğu denedikten sonra vazgeçerim.
Hiç yok diyemem ama körü körüne de durduk yere inat eden biri değilim. Belli başlı düşüncelerimde diretirim fakat sabir fikirli biri de değilim, sadece karşımda ki insan bana mantıklı bir açıklama yapmalı ki o düşüncemi değiştirebilsin. Eğer bunu yapamıyorsa bende düşüncemi sürdürmekte inat ederim, herhangi bir konuda olsa dahi bu böyledir benim için...
İnatçı bir yanım asla olmadı benim. İnat edenleri de çok sevmem ısrar gibidir sürekli aynı şeyler bozuk plak gibi önüne düşer rahat nefes alamam. İnatçı olmamakta olağan birşeyi kabul etmek anlamına da gelmiyor aslında o baskıda kaçarım o ortamdan ben :D