Sivri dilli olduğum için sevilmiyorum, ne yapmalıyım?

Sivri dilli olmayabilirsiniz mesela 😅
Üç günlük dünyada yaşıyoruz, insanları kırmaya ne gerek var değil mi ama? Varsa birileriyle derdiniz bunu daha düzgün bir dille ifade etmenizi öneririm. Gereken yerde tepkinizi koyun tabiki, gerekirse canınızı sıkan kişiyle iletişiminizi azaltın hatta hiç görüşmeyin ancak sivri bir dille insanların kalbini kırmak doğru bir yaklaşım değil bence. Şahsen ben öyle yapıyorum. Beni kıran birisi mi oldu o kişiden uzaklaşıyorum, bana zarar veren birisi mi oldu hayatımdan çıkarıyorum. Tabi öncesinde güzel bir dille kendimi ifade ediyorum ve yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum. Karşıdaki tatlı dilden anlamıyorsa da nefesimi hiç tüketmeyip uzaklaşıyorum.
Selamlar,
Patavatsızlık ve sivri dilli olmak bana göre aynı şey. Şahsen bende sevmem sivri dilli insanları. Burada inci bir çizgi var. Peki nedir bu çizgi? Çoğu insan açık sözlülük ile sivri dilli olmayı karıştırır. Bunlar birbirinden tamamen ayrı ve farklı kavramlar. Bana göre de sevilmemen çok normal. Biraz kendini törpülemen gerekiyor.
İnsanlar sürekli ne diyecek acaba ya da nasıl bir tavır takınacak diye senden uzak duracaklar. Kendini frenlemen gerekiyor. Kalp kırıyorsun büyük ihtimalle. Böyle devam edersen insanlar senden uzak durmaya devam eder. Seni kocaman yalnız içine iterler.
Bu sivri dili nasıl kullandığınız önemli aslında, sırf dobra olacağım diye sevdiğiniz insanları kırarsanız yanlış yapmış olursunuz. Sivri dil ile patavatsızlığı genelde karıştırırlar insanlar, dobrayım sanarlar ama patavatsızdır. Benim çevremde de var hatta en yakın akrabalarımdan bir kaçı böyle. Bu ikisini birbirine karıştırmazsanız mesele yok demektir ama karıştırırsanız o zaman işiniz zor. Düşüncelerini esirgemeden söylemek başkalarını memnun etme telaşı içinde olmadan kendi doğrularını aktarmak iyidir ama bunu yaparken sizi sevenleri düşünmezsen gelemezsiniz bunu asla unutmayın.
Hayatımda hiç bir zaman sivri dilli olmadım.
Çünkü gerçekten bu şekilde olan insanlar çokta sevilmiyor.
Çünkü çoğu söylecek ve söylenmiycek olan lafları bilmiyorlar.
Çünkü her doğru her yerde söylemediği gibi her sözde her yerde söylememesi gerekiyor.
Siz inandığınızdan vazgeçmeyin.
Ama söylerken ölçüp tartıpta söyleyin.
Çünkü ağzınızdan bir kelime belki karşınızdaki insanı kırabilir.
Biraz sözlerinizi yumuşatarak söyleyebilirsiniz.
Doğru söyleyin ama biraz yumuşatarak söyleyin ☺️
Haklısınız valla herkes beni genelde seviyor ama sivri dilli oldugumu görünce uzaklasiyo
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Merhaba, sivri dilli olmak tabii ki sevilmez yani hoş bir davranış değil. Ancak ben demiyorum ki doğru bildiğinizden şaşıp da insanların gözünü boyayıp onları aldatın. İnandığın doğruların arkasından ilerlemeyin vs. asla böyle bir şey demiyorum. O konuda yanlış anlaşılmak istemem fakat bunu söyleme şekliniz burada önemli. Bu söyleyme şekliniz güzel bir şekilde olabilir yani zor değil. Sonuçta bir toplumda yaşıyoruz ve bir toplumda yaşarken de insanlar birbirlerine karşı düşüncelerini saygı çerçevesinde söylememeliler ki o toplumda bir kargaşa veya başka kötü bir şey olmasın. Aynısını size konuşsalar yani sizi de rencide edici ve hiç hak etmediğiniz şekilde bir üslupla karşınıza gelip konuşsallar hoşunuza gider mi? Bence gitmez. O yüzden bu hususta biraz daha hassasiyet göstermenizi tavsiye ediyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulurmuş.
Kimsenin işine gelmediği için doğruları duymak.
Seni seven öylede sever, kimse için değişme.
Millet alışmış pohpohlanmaya.
Bende öyleyim aklımdan geçeni dilime yansıtırım.
Yaranmak için ya da yalakalık olsun diye onların duymak istediği şeyleri söylemem...
Merhaba
Doğruları söylemek benim görevim diye takılan bazı insanların sevilmeme durumu var gerçekten.
Eğer konuşurken ölçüyü kaçırıyorsanız genelde insanlar sise karşı tavır alırlar.
Çoğu şeyi normal görmek, olumlu karşılamak gibi bir durumunuz olsun isterler çünkü.
Değişmez insan kolay kolay siz de bu şekilde olduğunuz için belki tepki görürsünüz ama muhtemelen niyetinizi anlayanlar bir süre sonra bu duruma alışırlar.
yapacak bir şey yok gibi
bu huyunuzdan vazgeçmediğiniz sürece ki bunu yapmanız zor
sevilmeyeceksiniz :))
Doğruları söyleyen kişileri kolay kolay sevmezler çünkü sala'k onlar :D kendine göre saf arıyorlar yanlışlarını yüzüne vurdugun zaman tutuşurlar :D kendisi gibi birini görünce hele kaçacak delik ararlar :DD
Üslup çok önemli sivri dilliyim diye ağzına geleni söyleyemezsin. senin gibi insanlarla zaten konuşup anlaşılmaz hemen parlarsınız, yerli yersiz kavga edersiniz. en uzak durulması gereken tipsiniz. Her ortamda rezil edersiniz kendinizi de karşınızdakini de..
Doğru bildiğinden şaşmak yok.. Seni oduğun gibi sevenlerle yürürsün. Devamm...😎
Abla o bendede var :) insanoglu yalani seviyor salla bir kac tane guzel söz. elbet bir gun kendisi dusununce farkina varicaktir yaptigi kusurdan. Yedirememe durumu kisaca. Ciddiye almamak gerekir :d
Bende öyleyim lafımı falan hiç esirgemem yapıştır gitsin doğruları yüzüne söylediğimiz için sevilmiyoruz zaten yalan söylersen sevilirsin
Senin gibi insanlarla yakın arkadaş olmak kadar güzel bişey mi var
En çok böyle insanlar ile dertleşebiliyorum
Birbirimizi anlıyoruz çünkü
Bende öyleydim ablacım boş ver sevmesinler kimseye yaranayim diye olmadığım biri gibi davranamam
Olduğun gibi kal bir şey yapma sevecek olan olduğun gibi sevsin😉
😂Ks ye görsele düştüm.
neyse onu söylediğim için herkes kızar
Bende benle seninle arkadaş olmak isterim
Sivri olan tarafını törpüle
Sen de sivrisiz dilli olmayı dene 😄
Duvara filan sürt dilini sivriligi korelsin...
Kendini törpülemeye çalış
hiç bozma..
aynen devam et..
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş