ya da eksikliğini hissediyor musunuz?

Benim için dost en mutlu gününde çıkarsız, yalansız benimle gülüp mutluluğuma ortak olandır.
Mutlu günümde takma bir gülümsemeyle içinde dolup taşan hasetlikle sözde yanımda oluyor gibi gösteren kişiler dostum olamaz.
Yine aynı şekilde kötü günümde yüzünde sahte bir hüzünle o kötü anımdan bile haz duyanlar dostum olamaz.
Ben zaten kötü günlerimde genelde yalnız kalmayı tercih ettiğim için yanıma kimseyi yaklaştırmam.
Onun için benim dostum mutlu günlerimde bütün samimiyeti ile yanımda dursun kafii.
#Cassie
Benim için gerçek dost gece gibi üstüne titreyen, gündüz gibi kalbi olan kişidir. Hayatımda da bu tanıma uyan dostlarım var. Uzun zaman görüşmesek bile 7/24 görüşüyoruzmuş gibi devam ederiz.
Dostluk çok ağır bir kavram. Herkesin üstüne yakışmaz, kiminde eğreti durur. Her zaman pohpohlayan, destek veren, hatasını örten, yanlışını söylemeyen kişi dost değildir benim lugatımda. Dost dediğin eğriyi de söyler doğruyu da, yanlışını da söyler hatasını da, destek de olur yeri gelir köstek de olur. Benim lugatımda dost her kişiye denmez, er kişiye denir.
Çok şükür gerçek dostlarım var hayatımda.
İlkokul birinci sınıftan beri tanıyoruz birbirimizi.
Benim hem iyi zamanımda,
hem de kötü zamanımda hep yanımdalardı.
Seneler geçti ama hala görüşüyoruz ve sürekli irtibat halindeyiz. İnşallah 'ta bundan sonra hep bu şekilde olur.
Hayatıma sonradan girenlerde oldu. Kimisi kayboldu gitti samimi değillerdi kimisi hala hayatımda..
Bu siteden de samimiyetine inandığım bir kaç arkadaşım var.
Özellikle iki tanesi için iyi ki tanımışım diyorum.
Cevap
9Cevap
Hayatımda tek bir dostum var. Gözüm kapalı güvenirim. Kafama silah dayasa neden diye sormam. Birlikte büyüdük, birlikte ergenlik yaşadık birlikte olgunlaştık. Hayatında her şey yolunda da olsa, en dibe de vursan bi sağına soluna bakarsın kim var diye. İşte o zaman sağında da olsa solunda da olsa biri varsa o kişi dostundur. Orada belli olur.
Kötü günde tabiki de. Paran olmadığı zaman ve çıkarlarına uymadığın zaman ve mutsuz olup onlara ihtiyaç duyduğunda.
Zor zamanlarda belli olur..
Günaydın
Bir söz vardır ya,
Yıldızlar sadece geceleri parlar diye, gerçek dost gerçekten kötü gününde parlıyor ben bunu tecrübe ettim. Çocukluk arkadaşım diyip bağrıma bastığım insan çok boş bir sebepten en yalnız ve kötü süreçte olduğum dönemde beni terketti. Engel bile attı. Çok kırıldım çok üzüldüm yalnız kaldım günlerce ama peşine düşmedim. Şimdi pişman ama affedemiyorum. Pişman olması güzel bir şey, ama ben ona her şeyimi anlattım veher şeye rağmen bana yüz mü çevireceksin dedim ve çevirdi, benim de selamın yoktur artık. Bu süreçte benim yanımda olan başka insanlar oldu bana pskolojik olarak destek veren. Ve bunlar yalnızca bir kaç aylık arkadaşlar... Ama arkadaşlık samimiyet kimi zaman ne kadar süre tanıdığına bakmaz...
Vs vs işte. Ama bu zamanda dost kalmadı bile, doğru düzgün insana bile rastlanmıyorken üstelik ๑
Klasik olarak kötü zaman da belli olur denilebilir. lakin bence en mutlu anda belli olur. Sıradan insan seninle mutluluğu paylaşır. Dost ise o mutluluk anında, savunmasız anında seni her şeye ayık tutar. Her ihtimali önüne getirebilendir. Ha şöyle bir şey var böyle kimselerin değeri geç anlaşılır.
Tabii ki en başta dara düştüğünde. Daha sonra başarı elde ettiğinde belli olur. Hele de onun yapamadığı bir şeyi sen yapınca tepkisi ne, içten mi seviniyor yoksa rol mü yapıyor?
Yolculukta belli olur derler hep. Doğrudur. Onun dışında alışverişte belli olur.
Kötü zamanda kesinlikle ve böyle bir tane dostum var. Her anımda yanımda olan, asla yalnız bırakmayan.💫
Kendini kötü hissettiğinde belli olur. Ya daha kötü hissetmene neden olup, b*k gibi bir dostun olduğunu anlarsın ya da dostun olmadığını filan. Dost canlısı değilim hiç, o sebepten karamsar açıklama.
Nazimi cekiyorsa,
ben soylemeden bir sorunum oldugunu anliyorsa,
aramadigim zaman nerdesin? Iyi misin? Diye arayip soruyorsa,
kotuyum dedigim zaman hemen geliyorum diyorsa gercek dosttur 🥰
Dost sadece kötü anında degil en iyi anında da yaninda duran, seni cesaretlendiren, mutlulugunla mutlu olandır..
Böyle dostlarım var.
Eksik olmasinlar..
Her anında, iyi ya da kötü olduğu zamanlarda yanındaysa, destek çıkıyorsa, konuştuklarını her zaman sır gibi tutabiliyorsa o gerçek dosttur.
Kötü günde değil o gecenin ardından şafak doğduğunda gözlerinin içine bakarak seninle gurur duyandir gerçek dost
Yüzün düştüğün de "ne oldu lan sana" diyen kişi harbi dosttur. İşi düştüğün de değil sürekli hal hatır soran da
Kan bağım olmadan koşulsuz şartsız her anımda yanımda olan, yargılamayan, yadırgamayan kisi benim dostumdur evet 24 yıllık bir dostum var
Evet öyle dostlarım var iyi günde kötü günde menfaatsiz yanındaysa gerçek dost olur
Dar zamanında, hatalarını yüzüne vurduğunda, mutluluğuna gerçekten ortak olduğunda..
Düştüğünde bırakıp giden ve elinden tutup kaldıran asıl dosttur
İyi gününde herkes yanında olur. Eğer biri kötü günündede yanında olabiliyorsa , o gerçek dosttur.
Valla kendime yetiyorum gerçekten bu saatten sonra gerek yok
kendi kendime yetmeyi oğrendim
Klasik ama gerçek söz olan, "kötü günde belli olur. "
Hastalığında , iyi olmadığın zamanlarda yanındaysa dostondur.
Gerçek dost kendinsin insanın çaresi de kendisi kendi kendinin doktorusun derler boşa değil.
Evet böyle bir dostum var adı davut zor zamanında sana destek olan seni destekleyen seni üzmeyen kişi dosttur
En zor anımda mesaj attım uğraşamam dedi derdim bitti gitti ama o kardeş dediğim kişide derdimle birlikte silinip gitti
gerçek dostun bellı zamanı yoktur, o hep vardır !!!
Kötü gününde çıkarsızca yanındaysa
Kötü günde belli ediyor kendini
Klişe olacak ama kötü günde..
Her anında yanında ise
Zor zamanımda yanımdaysa eğer o gerçek dostumdur.
Kötü günde belli olur.
Sahip değilim. Eksikliğini hissetmiyorum.
Kötü günde belli olur derler.
Birazcık sohbet ilerlediğinde yürümediği zaman😂
Kötü zamanda tabi ki de
Gerçek dost yok
Kötü gündeee
Zor günlerde
Kötü zamanlarında belli olur
En yakının öldüğünde
Kötü günlerde 😒
Herkes çıkarcı kimin ne olduğunu belli degil
Kötü günde
gerçek dost yoktur