"İnsanlara karşı ön yargılı mısın?" Diye sormuyorum. Çünkü sen de biliyorsun ki bu hem sende hem de bende olan bir şey. Fakat nedir bizi bu ön yargılı yapan durumlar, insanlar? Bu sitede bazen öylesine yorumlara denk geliyorum ki... Hangi ara empati yeteneğinimiz alınmış bizden? Hangi ara bu kadar acımasız olmuş sözlerimiz? En büyük silahımızı doğrultur olmuşuz, klavye başında acımasızca. Bir yere kadar. Bir yere. Büyük lokma yemek gerekir bazen fakat başa gelmeyen durumlar hakkında asla "ASLA" dememeli.🕊
Detaya kısa bir video bırakıyorum efenim. İzleyiniz.⚘
Vicdanımin mahkemesinde insanları ve bende oluşturdukları izlenimleri sorguladigim zaman ortaya bir bilanço çıkartıyorum. Bu bilançoda duygularım ve düşüncelerim zarar gördüğü zaman belirli bir zaman sonra artık bazı şeyleri göze almamam gerektiğini hissediyorum. İnsanların potansiyel tehlikeli varlikar olduğunu düşünüyorum. İyi insan kötü insan diye nitelemekten ziyade sanık yerine koymak daha temkinli olacağindan düşünce ve bakış açısı gibi tabular açığa çıkıyor. Yargılar, izi kalan sargılar altındaki yaraların bende hatırlattıği acilardir.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok felsefik olmuş..🙃 Vermek istediğin mesajı anladim ama sanki yasadiklarin gelecekteki ilişkilerini de etkiler bu şekilde. Ne dersin
Önyargıyı karşımızdaki kişi sağlar. Misal burada birine karşı önyargı oluşacaksa bunun nedenleri bellidir. Nickname, pp, biraz stalk ile ne sorduğu ne görüş yazdığı vs bize epey bir malzeme verir. Biz boşluğu zihnimizle doldururuz.
Bu site özelinde önyargı olmaması için, kişinin adını ve soyadını gerçek fotosunu kullanması, profilinde de cv tarzı bir açıklama olmasını istemeliyiz '))
ya da en kestirme yoldan, zaten hepimiz insanların bizi nasıl tanımalarını istiyorsak o şekilde davranmıyor muyuz?
ister istemez öyleyiz insanlara karşı.. ama bu sadece kendini bilen birinin sadece ilk bakış olarak düşündüğü bir şey olmalı.. ön yargısını yenip insanı tanımaya çalıştıktan sonra zaten asıl yargımızı koyarız. koymalıyız yapabildiğimiz kadar.
site baz alınacak bir yer değil.. buradakilerin çoğu olmadığı kişileri oynuyorlar.. reelde olmak istedikleri gibi.. dışarıda konuşamayan adam burada parmaklarına kuvvet yazıyor da yazıyor..
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Orası tabi ki öyle ama bakış açımızı geniş ölçüde büyütmekte yarar var, ister sosyal medyada. İster reelde.
Çok güzel bir konuya değinmişsin tebrik ediyorum. Öncelikle çıkar ilişkisi her insanda vardır bunu hepimiz biliyoruz. Ailemizde bile bu böyledir. Artık insanoğlu sorguluyor bu zamanlarda, acaba karşımdaki insan gerçekten yararlı olabilmek için mi yanımda yoksa beni kullanmak için mi sevgisini gösteriyor diye? Kötü niyetli insanlar bunun cevabını verdiği için yeterince bazı şeylerden emin olmamak aptallık diyebiliriz.
Herkesin önyargıları vardır ben fark ettiğim gibi kırmaya başlıyorum. Eskiden mesela güzel bir kız görünce hayatta en iyi şeyler onun başına gelmeli gibi davranıyordum.