Akıllı oyna. Hiç bir şeyi farketmemiş gibi davran. Günü gelinceye kadar. Bazen, bazı durumlarda hiç beklememek ve hemen harakete geçmek gereklidir. Hem de bir saniye bile kaybetmeden.. Bazen ise şartların olgunlaşmasını ve doğru zamanı beklemek gerekir. İkisinin arasında ki farkı anladığımız ve doğru zamanda doğrusunu yapabildiğimiz kadar mutlu oluruz bu hayatta... #54srp
Genellikle yaşamın çoğu alanında saf ayağına yatmayı kullanıyorum. Çünkü karşımda bazen bir insan oluyor ve o insan beni bir şeylere ikna ettiğine çok inanmış oluyor. Hem kendisini hayal kırıklığına uğratmamak için hem de ona inandığı şeyleri aksini inandırmaya çaba sarf etmek istemediğim için bunu yapıyorum. Yine örnek verecek olursam, bazı insanlar beni kandırdığını düşünüyorlar. Bana bazı konularda bahanelerle geliyorlar. Ben onların yüzüne bakıp "buna inanmıyorum" desem de bir ispatla gelmediğim sürece söyledikleri yalanlara inanıyormuş gibi yapmam gerekiyor. Bir de benim suçlu olmayı sevmemem var. Eğer ben bir konuda suçluysam , bunu kendi içimde kendime itiraf ediyorum. Ancak karşımdaki insana bunu söyleyemiyorum anlamıyormuşum gibi yapıyorum o konuda da kullanıyorum.
Pot kırmamam gereken durumlarda saf ayağına yatarım bilmiyormuş gibi yaparım çoğu şeyi hissederim anlarım durumu ama renk vermem soğukkanlı davranırım görmemem gereken şeyleri duymamam gereken şeyleri duyduğum olmuştur. Saf ayağına yatmak iyi bir stratejidir bırakın karşıdaki sizi aptal sansın hata yapsın kartları açık oynasın ve kazanan siz olun. boş beleş muhabbetlerden kaçmak için en temizidir herkese tavsiye ederim o yüzden saf ayağına yatmak iyidir güzeldir temkinli olmaktır. Neyse kaçtımm ben çauv 💃
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı durumlarda. Babam mesela 92 den beri gurbette yaşayan adam, şey der “Trafikte bir şey mi oldu, adam pislik mi yapıyor, hiiiç laf anlatmaya çalışma. İn Almanca bilmiyor gibi yap bak nasıl çözülüyor olay”. Bazen hakkaten dil bilgisi konuyu boşa uzatıyor. Bön bön bakacaksın öyle. “Öyle düşünmek hiç aklıma gelmedi ki” “Bu cümleyi kurmaya benim zekam yetmez” gibi kendini aşağlıyor görünüp, saman altından zekan ile durumu çözeceksin. İşte buna beyin diyorlar.
Bana zarar gelme potansiyelinin olduğu zamanlarda yapıyorum bunu, aslına bakarsan 20 yaşındayım ve hayata dair daha ne biliyorum ki? Şu ana kadar gördüklerimden şunu söylemeliyim ki; Biriyle mükemmel bir matchiniz olabilir, inanılmaz iyi anlaşabilirsiniz fakat her zaman o kişiden dahi bir kötülük geleceğini unutmamak lazım. Potansiyel bir tehlikenin farkına vardığınızda yapmanız gereken evet saf ayağına yatmak ve problemin üstesinden belli etmeden gelmek derim ben :)
Valla ben her gün saf ayağına yatıyorum ya. Böyle daha zevkli ve eğlenceli oluyor. Aslında şunu bilseler çok iyi olacak. Karşındaki insanı aptal yerine koymaya çalışanlar var ya, aslında kendileri aptal haberleri yok. Zevk ile aptal ayağına yatıyorum, gün gelecek hepsini bir bir kafalarına kakacağım. Detay her zaman ki gibi harika ötesi.❤
Karşımdakini kırmak, üzmek, rencide etmek istemediğim zamanlarda, birde tartışmak istemediğim zamanlarda saf ayağına yatarım. Çünkü hep haklı çıkacak bahaneleri vardır boşuna tartışmaya girmek istemiyorum. Bazen de çok sevdiğim biriyse rencide olmasını istemediğim için.
İşime gelmeyen durumlar da olabilir ama pek tercih ettiğim bir şey değil ben genelde yüzleşirim yaptığım şeylerin sorumluluğunu alacak kadar cesaretliyim🙏