Karşısındakini dinlemeyi bilmeyen insan sizce cahil midir?

Dün en yakın arkadaşımla 3 kişi dışarı çıktık kendisinden 10 yaş büyük birisi ile buluşcaktı. Baş başa kalmak istemediği için bize de sizde gelin dedi. Gittik deli gibi uykumuz var ikimizin. Fark etmiyor arkadaşım söyledim uykum var diye. Kendini toparla uyku yok bu gece dedi. Neyse çıktık bi baktık onun Arabası ile gidiyor. Çok iddalı da bir elbise giydi. Ona bunun abartı olduğunu yanlış yaptığını söyledik. Biz suçlu olduk. Bize eve gidin ben gelicem dedi tek buluşmak istemiyordu sabaha kadar arabasıyla gezdi. Sabaha kadar başına bişey geldi diye uyuyamadım. Üstüne ailesi arıyor nerde diye. Çok zor bir duruma soktu beni. Bunu ona söylediğimde yanlış yaptığını bize cemkiriyor. Kendini haklı gösterecek bir nokta illaki buluyor. Biz haksızız o haklı hep. Yanlış yaptığını da kabul etmiyor. Bizi de dinlemiyor. Ben onu tanıyorum diyor tanıyordun da neden bize yalnız bırakmayın dedin dediğimizde sizde aynı şeyi yaptınız ben sesimi çıkardım mi ( 4 yıllık ilişkim ) dün bana bizi dinlemesi, karşı tarafa hak vermemesi, hep kendi gözü ile bakması, bize cemkirmesi, anlamaması, hep kendini haklı bulması çok cahil bir hareket geldi çünkü cahil insanla konusamazsin tartışmaktan.
Karşısındakini dinlemeyi bilmeyen insan sizce cahil midir?