Olduğum gibi tek düze ve salt bir insanım. Asla içten pazarlıklı değilim, kendime göre yanlışsa yanlış, doğruysa doğru derim. Eğilip bükülmem, açık sözlüyüm, güler yüzlüyüm, asabiyet mevcut, hem çocuksuyum, hem olgunum.
Neysem o'yum yani. Ama nasıl olursak olalım, her zaman herkesin işine geldiği kadarız. Bu değişmeyen bir konu. Ben herkes kaldırımdan gidiyor diye, kaldırımdan gitmem ve bir özentilik içinde olmam.
Kendi benliğimi ve karakterimi olduğu gibi yansıttığımı düşünüyorum, bundan da memnunum.
Dışarıdan görünen ben, hiç ben değilim.. Normalde insanlar dışarıdan bakıldığında beni çok soğuk bir insan olarak algılıyorlar nedense.. Karakter olarak soruyorsanız çok net dürüst bir yanıt vereceğim.. Hiç kimse dışarıdan göründüğü gibi değildir aslında.. Bunun aksini söyleyen yalan söylüyordur. Aşk ilişkilerinde evlilikte yeni tanışılan ve yeni kurulan bir dostlukta herkes ilk önce çok nazik ve kibar değil midir mesela Sonradan bakıldığında zaman içinde iyi mi kötü mü olduğu anlaşılmaz mı? O yüzden hiç bir zamsn bir insanı yakından tanımadan sadece dışarıdan bakarak bir kanıya varıp iyi veya kötü bir ön yargıda bulunmamak gerekir..
Maalesef dışarıda görünen ben ile gerçek ben arasında kanlı bıçaklı bir kavga yıllardır süren bir savaş, tamamen müdafasız bir taaruz var. Gerçek ben her seferinde görünen ben'e iltihak etse de arada yine başkaldırıyor. Ve görünen ben adeta bir meta... ve yeniden gerçek beni ilhak ediyor. Bu durum psikolojimi bozacak artık. Daha birkaç saat önce metro istasyonunda yürürken kendi kendime ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol dememe rağmen kendime... Ne olduğum gibiyim ve ne dahi göründüğüm gibi.
İçim ne ise dışım da o benim. Ancak bazen insanları alttan almam gerekebiliyor ve içimdekilerle dışarıdan görünen farklı olabiliyor. O yüzden dışarıdan görünen ben, %99 ben diyebilirim. Farklı davranmam hiçbir zaman. Benim yanımda olmak isteyen insanlar beni olduğum gibi kabul edebilmeli. Edemiyorlarsa zaten hayatımda yerleri yok demektir. O yüzden olduğum gibi görünürüm. Olmadığım biriymiş gibi davranırsam kendime sahte bir hayat kurarım. Sahtelikler de bitmeye mahkumdur.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Herkesin benim hakkımda bi fikri var ama yanıltmayı severim :D aslında içim dışım bir insanlar ne veriyorsa onu alır benden. Kendimi kimse için şekilden şekile sokamam. He, içimdekileri herkese yansıtır mıyım, Nope!
İçim dışım genelde bir insanım. Yani Mevla'nın dediği gibi;
Güneş gibi ol şefkatte, merhamette. Gece gibi ol ayıpları örtmekte. Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte. Ölü gibi ol öfkede , asabiyette. Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
Görüntümle karakterim uymayabilir.. Biri daha sakin ve uysal dururken öteki tam tersi.. Ama ağzımdan çıkanla düşündüklerim ve yaşadıklarım aynı paralelde.. Tutarlı bir beraberliğimiz var.. Olmayan şeyleri söylemek ve buna göre davranmak benlik değil..
Hayır asla dışarıdan göründüğüm gibi değilim hoş artık içimdekini dışarı vuruyorum ama. Dışardan ephetkes bana eğlenceli mutlu bir kızsın diyor ama bir kişi bile bana gerçekten nasılsın diye sormadı bu hayatta. Bu yüzden bende gerçekten iyiyim demiyorum sahte bir iyihim cevabı veriyorum. İçimde fırtınalar kopuyor artık haykırıyorum ama hiç bir şey gönlüme göre olmuyor. Dün bir söz gördüm çok hoşuma gitti kaktüse bile çiçek açtıran Allah senin gönlünde mi çiçek açtıramayacak diye, kararımı verdim sabredeceğim. Vardır elbet bir hayır. Başarı köşküne çiçekli bahçelerden gidilmez.
Dışardan görünen ben, hiç ben ben değil yani ilk gözlem açısından izlenim olarak söylüyoruö genelde soğukkanlı burnu havada egosit bir tip olarak gördüklerini ama tanıyınca aslında alakam olmadığını gayette ılımlı sıcakkanlı hatta canayakın samimi bir kişiliğimin olduğunu keşfederler demek ki farkında olmadan elimde olmadan yani öyle bir imaj çiziyorum ama sorun etmiyorum bunu sonuçta öyle birisi değilim ve seviliyorum netice bakıyorum ben içim dışım bir şeffaf olduğu gibi davranan bir insanım çünkü.
Dışarıdan nasıl biri olarak görünüyorsam özümde de öyle biriyim. "Kişilik" yönünden arada uçurumlar yok. Duygularımı iç dünyamda daha farklı yaşarken, dışarıya daha başka yansıtıyorum sadece o kadar. Bunlar da kişiliğimi etkileyecek türden şeyler değil zaten.
herkes görmek istediğini görür en nihayetinde içindeki seni görmek isterse birisi görür yoksa kimsenin göremeyeceği bir yerde değildir.. Gerçekten kendini alenen ortada tutarken gizler insan göz önünde olan gizlenmiştir
İç dünyam ile dıştaki ben tamamen zıt değiliz ama içimdeki beni tam anlamıyla istediğim gibi dışa yansıtamıyorum. Kendimi ifade etmekte daha doğrusu düşüncelerimi, görüşlerimi, yaklaşım tarzımı karşı tarafa anlatmakta güçlük çekerim. İnsanların peşin hükümlü olmasının bunda çok etkisi var.
Yüzdee sıfır. Dışarıdan soğuk ve ciddi görünüyormuşum. Ama dışarıda yapmak istediğim, içimden gelen her şeyi yapamam. Ama yalnız kaldığımda, içimdeki beni rahatlıkla görebiliyorum.
Dışarıdan görenler, gerçek benliğimi fark edemez. Çünkü buğulu bir camla kapladım kalbimi. Empatlar bile göremesin diye. Yani dışarıdan görünen benle, içerdeki ben birazcık farklı ๑
Dışarıdan görünen ben ve asıl olan ben arasında dağlar kadar fark var. Dolarına komik kimseyi takmayan umursamaz kendini beğenmiş ve duygusuz olsam da aslına çok merhametli sürekli kendini eleştiren herşeye üstlenilen duygulu ve çok düşünceli biriyimdir
Dışardan göründüğünün pek önemi yok, herkes görmek istediğini görebilir, dışarıya göstermek istedin veya farketmeden dışarıya gösterdiğin anlam ifade eden durumlar da olabilir bunların toplamı disardaki sen, içerdeki sen bunların dışına da olabilir, kısaca ikisini ne kadar dengede tutarsan içerdeki sende disardaki sende daha mutlu ve uyumlu olur
#SelamGençlik 🍀 Büyük bir çoğunluk soğuk, ketum ve mesafeli tarafımı görüyor. Çok az bir kaç özel insan gerçek benle muhatap olabilir sadece.. #TubaSueda 🍀
Aslında çılgın bir kişiliğim var bazen ilk bakışta anlaşılamayabiliyor , tanındıkca anlaşılıyorum. Ben aynı benim böyle olmasını istemiyorum ama belki konum belki iş insanlarının gözünde sizi farklılaştırabiliyor. Dün okulda beden dersinde çocuklara eşlik ettim futbol da iyiyimdir öyle kendimi kaybetmişim ki hakem olmamı istediler hiç büyümediğimi bir kez daha anladım ve böyle çok mutluyum.
İçim neyse, dışımda aynısı kimseye karşı maske takmıyorum. İçimde fırtına kopuyorsa bunu yüzüm belli ediyor zaten. Duyguları, düşünceleri saklama gereği duymuyorum. Ne gerekiyorsa da tak tak anında söylerim.
Ben rahatına düşkün insanım. Öyle içi başka dışı başka rolleriyle kendimi yoramam. Beni sevende sevmeyen de neysem öyle sevip sevmesin. Pekte sevilmek için takla atan biri değilim. Benim seveceklerim beni sevsin bana yeter
Dışarıdan bakınca beni duygusuz, saf, egolu vs. her türlü gören insan var ama içimi kimse bilmiyor. bir şey olduğu zaman insanlar benim sadece öfkemi, sinirimi görüyor. Ama yalnız başıma kalınca, köşeme çekilip her şey için ağlıyorum..
Dışardan ne isen oyumdur sırf bu yüzden normalin dışında bi giyinme tarzım var ama bazen de çok agreisf biriymiş görünümü veriyorum halbuki çok kibar ve nazik biriyim
Buz dağının görünen kısmı diyelim. Aslında arada öyle uçurumda yok. Ben sadece dışarıdan kendimi göstermeyi sevmem hep bi yerlerde bi şeyler gizli kalsın, bi şüphe olsun isterim. Biri beni tanıdığında şaşırsın afallasın isterim. Bu yüzden biraz mesafeli ve tabulu yaklaşırım insanlara sadece duvarları aşmasına izin verdiklerim gerçek beni görebilir.
Soğuk, ciddi ve mesafeli durduğumu söyler dışardan çoğu kişi. Aslında bunların hepsi ben fakat enerjimizin uyuştuğu kişiler ile ve sevdiklerime karşı daha sıcakkanlı ve samimi oluyorum.
Dışarıdan çok soğuk ve egoist göründüğümü söylerler ki ben de zaten bunun farkındayım ama tanısınca işler değişiyor. Samimi ve sıcak yanımı görüp şaşırıyor birçoğu