Bunu çoğu kez yaşarız, Ya duygularımızda aşırıya kaçarız, ya da olması gereken gibi yaşamayız. Senin duygularının orta yolu var mıdır?Duygularında dengesizlik yaşar mısın?
Tutarsızlık konusunda bir markayım diyebilirim. Her konuda zor bir insanım. Keskin ve sert duygu geçişlerim var. Dayanağını ve sebebini bilmiyorum ama ben kendime dengesiz diyorum. Bunu da her zaman söylüyorum. Kendimi bildim bileli ve hayatımın her evresin hep böyle oldum. Sanırım hep böyle olmaya da devam edeceğim. Düzeltmeye ve stabil kalmaya çok uğraştım ama olacak gibi değil. Çünkü çabaladıkça daha çok yoruluyor insan. Bu sefer duygularım daha da dengesizleşiyor. Böylesi daha iyi.
#SelamGençlik 🍀 Duyguların eğitilebileceğine ve mantığa tabi olabileceklerine inanıyorum ve bu yönde hayat tecrübeleri yaşamış oluşum duygularım huysuzluk yapsalar da mantığımı destekliyor. Duygularım hadsizlik edince mantığımın panoraması kurulur ve dürüstçe analiz yaparım. Mantığım duygularıma meydan okur ve onları yarı yolda bırakıp kendi yoluna bakar. Duygularım yüzünden kalbim kırılsa bile onlara boyun eğmek tarzım değil. Duygularımı dibine kadar hisseden biriyim, hiç bir zaman inkâr etmem fakat yönetimi ele geçirmelerine de toleransım olmaz. Dengesizlik insanı nihayet zaafa götürür bu da insanı kendisine mukayyet olamayan bir acziyetin esaretinde rehin tutar. Duygulardan kaçılmaz. Yüzleşilir. Acı kalpte yaşanır. Yönetim ve aksiyon daima mantıkta olur.. #TubaSueda 🍀
Ay burcunda önemli ve venüste, onları bilmeden kesin diyemem. İkizler dengesiz ama akrep sabitlik veriyordur :) birkaç sene içinde daha da sabit olacaksın.
Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
Duygularımda ya da düşüncelerimde zaman zaman dalgalanmalar yaşıyorum elbette ama bu benim hayatımı zedeleyecek kadar yoğun olmuyor.. Zaman içerisinde kontrol etmeyi öğreniyorsunuz.. Zarar verecek durumlardan kendinizi bertaraf etmek için böyle olmak zorundasınız.. Herkesin savunma mekanizması farklı çalışıyor elbette. Kimi daha hassas ve kırılgan yapıda olduğu için daha ağır geçirir bazı dönemleri. Kimi de güçlü yapıdadır ve daha hafif atlatır.. Dengesizlikler hayatın dengesidir mühim olan o dengesizlikleri kısa zamanda toparlayabilmek.. Keyifli günler..
Kararsızlık yapımda var. Duygularım değişkendir ve yoğunluğu da anlık olarak değişebiliyor. Yani, mutluyken bir anda hüzünlenebiliyorum. Mutsuzken de bir anda neşem yerine gelebiliyor. Anlık duygu değişimleri duygulardaki dengesizliğin birer örneğidir.
Saçma sapan bir şekilde tepki veremiyorum artık. Sanki olacaklari biliyormusum gibi normal karşılıyorum. Zaten olacağı buydu gibi. Ne çok sevinebiliyorum ne sasirabiliyorum ne de uzulebiliyorum