Kişilik & Karakter konusunda 306 cevap paylaştı. Madem biz hepimiz adem ve havvadan geldik neden hem beyaz hem siyahı hem de asyalı insanlar var ve Allah ensest ilişkiyi yasakladığı halde adem ve havvanın çoçukları birbirleri ile cinsel ilişkiye girdi? Daha cok sorum var ama bu soru sadece İslam dinine özel
167 Yorumla- +1 yıl
Allah istediği için her yönden farklı insanlar var.. Karakter, fıtrat değişikliği gibi ten rengi ve yüz şekli farklılıkları da oluşturdu.. İslamiyet dini Hz. Muhammed (s. a. v) 40 yaşındayken başladı ve ondan sonrası için geçerli.. Bir de ensest ilişki dediğin evlilikler belli bir zamana kadar devam etti ve öyle olması da gerekiyordu.. yeterli çoğalım kaynaklarına ulaşmak için.. Buyur herşeyi sorabilirsin
- +1 yıl
Adem ve Havva peygamberlerden oluşmadı.. Soy genişledikçe farklılıklar başladı.. Sen kardeşlerinle tıpatıp benziyor musun? hele hele kuzenlerinle?
- +1 yıl
O da Allah'ın büyüklüğünden ve rahmetinden.. İstediği her ne olursa olsun Ol der ve olur.. Ayet var bu şekilde.. Ayrıca bilimsel olarak da şöyle açıklayayım sen neden anne baba olayına takıldın, soy ilerledikçe farklılıklar büyüyor ve gayet birkaç soydan sonra yavaş yavaş siyahiye de çekik göze de dönmek ve o şekilde üremek gayet mümkün..
- +1 yıl
anlamıyor musun yazdıklarımdan acaba? Bir anda demiyorum soy genişledikçe farklılıklar ortaya çıktıkça diyorum..
- +1 yıl
Cuma günü kopacağı doğru ama gece diye bir şey yok.. Ben anlıyorum sen anlamıyorsun.. Ya gitgide soy arttıkça buğday ten daha da ilerledikçe siyahi olabiliyor.. O genler soy ilerledikçe değişiyor.. Kaç kuşak var arada bunun neyini anlamıyorsun.. Bu bilimsel olarak mümkün bunu açıklıyorum.. Ama şu yönüyle zaten tartışmaya kapalı; Allah istediği her an herşeyi yapar senin çocuğunu siyahi ya da çekik gözlü yaratabilir, bu onun için çok çok çok kolay bir şey..
- +1 yıl
Ebu Hüreyre (ra)'den rivayet edilen bir hadiste şöyle buyurulmuştur:
"Üzerine güneş doğan günlerin en hayırlısı cuma günüdür: Âdem (a. s.) o gün yaratıldı, o gün cennete girdi, yine o gün cennetten çıkarıldı. Bir de kıyamet cuma günü kopacaktır." (Müslim, Cuma, 18)
Diğer taraftan, kıyametin akşam vaktinde kopacağı da Peygamber Efendimizin (asm) ifadelerinde geçmektedir:
“Güneş batınca, akşam vakti kıyamet kopacaktır.” (Buhari, Tefsir-u Sure 6/9; Tirmizi, Deavat, 98)
Ayrıca Peygamber Efendimiz (asm),
“Ben ikindi sonrası peygamberiyim.” (İbn-i Kesir tefsiri, XII/6549)
buyurarak, bu vakitlerin üzerinde yaşadığımız Arz Küresinin vaktiyle ve gün ile ilgili olmadığı anlaşılmaktadır.
Esasen gün, sene, insan ve kainat birbirini hatırlatır, birbirinin numunesidir. Yani bu dört şeyde hemen hemen aynı şeyler meydana gelmektedir. Örneğin;
- Gün, sabah vakti doğarken, senenin sabahı da bahar vaktidir. Aynı şekilde insan ana rahminde, kainat ise altı günlük yaratılış safhasından 1. gününde doğmaktadır.
- Günün öğle zamanı ise, senenin yaz ortasını, insan ömrünün gençliğini, kainatın da insanın yaratılmasının vaktini hatırlatır.
- Günün ikindi vakti de, senede yazın son demlerini, insan ömründe ihtiyarlık vaktini ve kainatta da ahir zaman Peygamber (asm)'inin dünyaya teşrifleri zamanını hatırlatır. Buna göre, Peygamber Efendimiz (asm), insanlığın ömrü içinde veya kainatın zaman diliminde ikindi vakti sonrası dünyaya teşrif etmişlerdir.
- Akşam vakti ise, senede güzü, insanın ömründe ölümünü, kainatın ömründe ise onun tahribi olan kıyameti andırır.
Bundan dolayı, kıyametin akşam vaktinde kopması, üzerinde yaşadığımız Arz Küresinin gününün akşam vakti olarak değil de, kainatın akşam vakti olarak anlaşılması gerekir.
Kıyametin Cuma Günü kopmasından maksat da yeryüzünün Cuma Günü değildir. Kainatın kıyameti, kainatın Cuma gününde kopacaktır. - +1 yıl
Bazı hadislerde her şey düz okunduğu gibi değildir.. İlim bilen ve öğrenen bunun farkında olur..
- +1 yıl
Dini ilmin ve bilgin maalesef çok düşük.. Birincisi bu bir sure değil hadis, ikincisi bilmediğimi söylemedim akşam vakti diye bir şey yok dedim.. Cuma günü okey ama akşam gece vakti diye vakit bildirilmedi çünkü bildirilse bu şekilde bildirilmezdi.. Hadisi bilmediğimden değil akşam olacağının bu hadisten çıakrılmayacağını bildiğim için öyle dedim yani..
- +1 yıl
Daha neler var neler keşke biraz Allah'ı tanıyabilsen keşke..
- +1 yıl
Hem müslüman değilim diyorsun hem de iyi kıvırıyon diyoırsun Allah aşkına saçmalama ya.. Müslüman olmak zorundasın, olmazsan sonsuz cehennem sonsuz azap var..
- +1 yıl
ben de o anlamda dedim kıvırdığım felan yok zaten de bununla nasıl suçluyorsun
- +1 yıl
Allah'tan daha gerçek olan hiçbir şey yok
- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun kıvırmadım biliyordum ama düz manalı olmadığını da biliyordum dedim
- +1 yıl
Allah sana nasip ederse fikirlerin de değişir müslüman da olursun.. İnşaAllah nasip eder..
- +1 yıl
“Üstlerindeki göğe bakmazlar mı, onu nasıl bina edip süsledik...” (Kaf Suresi, 50/6)
“Göklerin ve yerin yaratılışı ile dillerinizin ve renklerinizin farklılığı da yine O’nun ayetlerindendir. İlim sahipleri için elbette bunda deliller vardır.” (Rum Suresi, 30/22).
“(Allah) gökleri ve yeri hak ile yarattı. O, koştukları ortaklardan münezzehtir.” (Nahl Suresi, 16/3).
“O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin hizmetinize verdi. Yıldızlar da Allah’ın emriyle hareket ederler. Şüphesiz bunlarda aklını kullananlar için pek çok deliller vardır.” (Nahl Suresi, 16/12).
“Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler.” (Yasin Suresi, 36/40).
“Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, aziz ve alim olan Allah’ın takdiridir.” (Yasin Suresi, 36/38).
“Şüphesiz Allah gökleri ve yeri, nizamları bozulmasın diye tutuyor. And olsun ki onların nizamı eğer bir bozulursa kendisinden başka hiç kimse onları tutamaz.” (Fatır Suresi, 35/41).
“(Allah) su sayesinde sizin için ekinler, zeytinler, hurmalar, üzümler ve diğer meyvelerin hepsinden bitirir. İşte bunlarda, düşünen bir toplum için büyük bir ibret vardır.” (Nahl Suresi, 16/11).
- +1 yıl
“İnsan yediklerine bir baksın. Biz suyu bol bol indirdik. Toprağı yardıkça yardık. Ondan daneler, üzümler ve sebzeler, zeytinlikler ve hurmalıklar, bol ağaçlı bahçeler, çeşit çeşit meyveler ve otlar bitirdik; size ve hayvanlarınıza rızık olsun diye.” (Abese Suresi, 80/24-32).
“Ey insanlar! (Size) bir misal verildi; şimdi onu dinleyin: Allah’ı bırakıp da yalvardıklarınız (taptıklarınız) bir araya gelseler bile bir sineği dahi yaratamazlar. Sinek onlardan bir şey kapsa, bunu ondan geri de alamazlar. İsteyen de aciz, kendinden istenen de!” (Hac Suresi, 22/73).
“Yoksa onlar bir yaratıcı olmaksızın mı yaratıldılar? Veya kendi kendilerini mi yaratıyorlar?” (Tur Suresi, 52/35).
“Ehli hayvanlarda da sizin için birer ibret vardır. Onların karınlarında, kan ile fışkı arasından çıkan ve içenlerin boğazından kolayca geçen halis bir sütle sizi besleriz.” (Nahl Suresi, 16/66). - +1 yıl
“Sizin yaratılışınızda ve (Allah’ın) yeryüzünde yaydığı canlılarda, kesin olarak inanan bir toplum için ibret verici işaretler vardır.” (Casiye Suresi, 45/4).
“Sonra nutfeyi alaka (aşılanmış yumurta) yaptık. Peşinden, alakayı bir parçacık et haline soktuk; bu bir parçacık eti kemiklere (iskelete) çevirdik; bu kemikleri etle kapladık. Sonra onu başka bir yaratışla insan haline getirdik. Yapıp yaratanların en güzeli olan Allah pek yücedir.” (Müminun Suresi, 23/14).
“Görmedi mi o insan; biz onu bir damla sudan yarattık da sonra o, bize apaçık bir düşman kesiliverdi?” (Yasin Suresi, 36/77). - +1 yıl
inanmıyorum diye kestirip atma bir oku ve düşün sonra istersen inanmamaya devam et.. sadece düşün..
- +1 yıl
@Mermaid16 Kesinlikle öyle
- +1 yıl
İslamda hiç kötü şey yoktur, olmamıştır, olmayacaktır da.. Kötü olan; kötülük arayan niyet ve kötülük gören gözdür..
- +1 yıl
@Nilsisa 👌👍 Maalesef dini savunanların hiç birinin realist bir dayanağı, gerçekten temelli bir alt yapısı yok :) O yüzden sorduğun her soruya sana kurandan dönüş yaparlar. :)
Mesela 6 yaşındaki kıza tecavüz edilip o kız öldürüldüğünde allah'ın neden kıza yardım etmediğini merak ediyorum, kader diyorlar. Neden öyle bir çocuğa, ailesine böyle bir kader biçilmiş ki diyorum? Öyle olması gerek diyorlar :) O yüzden ne kadar uzak kalsan o kadar kâr'dasın :) - +1 yıl
@DevedekiDiken Saçmalıyorsun, Allah haşa sana mı soracak ya da senin sınırlı düşüncene göre mi hareket edecek.. Bir çok kişinin imtihanı ve sınanması var öyle olaylarda.. Öyle olayları kimse tasvip edemez, herkesin gönlüne de nefsine de çok ağır gelir zulüm gelir ama haşa Allah'ı suçlamaya kalkmak nasıl bir cehalettir..
- +1 yıl
@Mysterious1712 Bana sormasın tamam, şimdi sen bana açıkla o zaman. Neden böyle bir kader sunuyor çocuklara? Hayvanlara? Kadınlara? Garibanlara?
Dünya toplumlarında ne kadar pis iş var ise hepsi maalesef dini hayatın merkezine koyan insanlarda. Tecavüzcüsü, hırsızı, namussuzu, arsızı, katili hepsi ortadoğu ülkelerinde.
Şimdi sen kendi kendine sorgula cahil diye etiket atarken körü körüne e-şşek gibi sadece söylenenleri bilip, dedikodularla din anlatmaya çalışan, " BEN DİN KONUSUNDA BİLGİLİYİM" diye kendine pay biçen bir insan alim midir? CAHİL midir? Din ile ilgili yaşadığın ne ki neyi anlatıyorsun? :) - +1 yıl
@DevedekiDiken Neyi ne kadar yaşadığımı sen nerden bileceksin ki ithamda bulunuyorsun.. Bilgiliyim, ilim sahibiyim kendi çapımda çok şükür ve bildiğimi yaymak da Allah rızası için görevim..
Bunun neyini açıklayayım sana istediği kulunu istediği herşeyden sınar, imtihan eder.. Ve bu imtihan sadece onların imtihanı olmaz aynı olayda birçok insan da imtihana tabii tutulur.. Bunları sorgulamadan önce sen biraz Allah'ı gerçek anlamıyla tanımaya çalışmalısın, yoksa ben burada ağzımla kuş tutsam ikna olmazsın, sınırlı ve sınırsız sandığın düşüncelerinle Allah'ın verdiği akılla Allah'ı yargılarsın haşa..
Aslında hiç öyle bir şey yok, o tamamen öyle lanse edilmesi, yansıtılması ve sizin gibilerin de öyle inanmak istemesinden ileri geliyor.. Dünyada o kadar büyük kötülükler zulümler yapılıyor haberi dahi olmuyor çoğu insanın, gelelim Türkiye'ye medyada dinle alakalandırılan insanların ya da kurumların ya da vakıfların grupların yaptıkları kötü şeyler cımbızla seçilip alınırcasına çıkartılıp büyütülüp uzunca süre gündemde yer buluyor ve hakkında o kadar fazla konuşuluyor ki işin aslından binlerce mesafe uzaklaşılıyor.. Dinle alakalandırılan bu insanlar, insan şeytana ve nefsine uyabilir herkes gibi, onların imtihanları da çok daha zor oluyor sen bunu da anlayamazsın bu haldeyken bu kafadayken.. Yani insan olarak değerlendirmeyip dini şeyler konu edilirse burada gizli ya da açık din düşmanlığı belli eder kendini.. Güya müslüman ülkeyiz ama en müslüman düşmanlarını da barındıran ülkelerdeniz, Allah ıslah eylesin.. Yüreğim sızlıyor, içim yanıyor ama elden ne gelir.. - +1 yıl
@Mysterious1712 ne kadar aptal olduğun burada bana din düşmanı diye lanse ediyorsun. Bak çocuk din insanlar için sınırdır. Herkes de kendine göre sınırlarını koymuş. Kimi sınır ihlali olduğunu bile bile sadece istediği için yapar bazı şeyleri, kimisi de sınırlarına tabi kalır.
Sen ağzınla kuş tutsan da bir şey anlatamazsın bana, çünkü senin bütün bildiklerin duyduklarından ibarettir. Bir şeyin doğrusunu öğrenebilmen için savunduğunun aksine olan durumları da değerlendirip bakman gerekiyor. Sadece anandan düştüğünden bu yana duyduğun şeylerle ben ilim yayıyorum diyerek böbürlenmeye de gerek yok :) Neyse kendime uzun zamandır sözümdü, dini bildiğini zanneden ve kendi bildiklerini doğru kabul eden, farklı bir düşünceye zerre saygı duymayan, yobaz, insanları kin ve nefrete yönlendirenlerle herhangi bir tartışmaya giremeyecektim ama görünce kanım kuruyor. Yazmış bulundum. Daha sana cevap vermem, yazmazsan da olur. Cahil dindar ! - +1 yıl
@DevedekiDiken bunu duyduğu hiçbir şeye araştırmadan, sorgulamadan ve düşünmeden hayatı boyunca inanmayan inanmamış ve inanmayacak olan birine söylüyorsun bilip bilmeden ya ne kadar aptal ve cahil olduğunu kesin şekilde kanıtladın.. Sana daha diyecek hiçbir şey yok, demeye gerek yok ondan, Allah inşaAllah seni de ıslah eder..
- +1 yıl
Allahla başbaşa bırakıyorum seni :)
- +1 yıl
@DevedekiDiken Çok şükür sık olarak başbaşa kalabiliyorum yüce Rabbimle; namazlarla, zikirlerle, dualarla, tövbelerle vs. Asıl sen Allah'tan uzaklığını düşün, sana ceza olarak Allah'ı tanımamak ve O'ndan uzak kalmak yeter de artar, bakalım ne zaman farkına varacaksın..
- +1 yıl
@Mermaid16 Sana giren çıkan yokken böyle hakaret etmen de dinini de inancını da ortaya koyuyor :) Defol !
- +1 yıl
@Mermaid16 Senin işin gücün bu mu? canım canım gelip burada bilmediğin konularda biliyormuş gibi davranmak. Neyse uğraşamam senle. Def ol!
- +1 yıl
@DevedekiDiken sana giren çıkan nedir peki.. ben mi girip çıkayım
- +1 yıl
@Dördüncümurat4 Hadi gel sen gir çık :D itin dölü.
- +1 yıl
@DevedekiDiken söyle benim dölüm ne oldu
- +1 yıl
@Mermaid16 Cehenneme de gidip gelmişsindir sen :) Hadi işine bak çocuk. Sinek beyninle gelip laf anlatma :) Arkandan itlerin geliyor zaman ayıramıyorum sana ve itlerine.
- +1 yıl
@DevedekiDiken it mi seni o çıktığın b.. deliğine geri sokarım edebini takın
- +1 yıl
@Dördüncümurat4 klavye delikanlısı :D türbanlı karı veriyor mu sana onun arkasında it olmuşsun.
- +1 yıl
@DevedekiDiken anan babana veriyor mu?
- +1 yıl
@DevedekiDiken Vermiyorsa bana versin
- +1 yıl
@Dördüncümurat4 Kudur köpek :D
- +1 yıl
@DevedekiDiken yarr ra ma bak insan şekline bürünmüş te laf söylüyor bana
- +1 yıl
@Dördüncümurat4 Kudur köpeeekkk :D
- +1 yıl
@DevedekiDiken ananı kudurtmayı tercih ederim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılUzun süre cünüp kalmış birisi tövbe etse affedilir mi. uzun süreden kastım 4 5 yıl
17 Yorumla- +1 yıl
İnşaAllah affedilir.. Affedilmemesi için sebep yok.. Ama tabii gerçekten çok pişman olup çok samimi şekilde tövbe etmen ve asla bir daha tekrarlamaman gerekiyor..
Cevap sahibi+1 yılsormak istediğim bir soru daha var cünüp gezmek uğursuzluk şansızlık bela getirir derler bu sizce ne kadar doğru?
- +1 yıl
Cünup gezenden ya da vakit geçirenden melekler çok uzak durduğu için gerçeklik doğruluk payı var.. Bir namaz vaktini cünup geçirmek haram ve çok büyük günah..
Cevap sahibi+1 yılBir yerde okumuştum cünüp bir şekilde gezmek cinleri size çeker diye pek inanmamıştım buna sağlam bilen birisine sormak istemiştim sizin görüşünüz nedir bu konuda acaba?
- +1 yıl
Öyle bir şey yok onlar kaynağı olmayan safsatalar ve söylentiler.. Cinleri en çok çeken şeylerden birini de söyleyeyim aklınızda olsun; Akşam ezanından sonra ya da hava kararmaya başladığından itibaren tuvalet olmayan bir yere tuvalete yapmak cinleri çeker.. Mümkün olduğunca yapmamak lazım, mecbur kalınsa da yapmadan önce ve yaparken sık sık Euzu besmele çekmek gerekiyor..
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim hocam. İyi akşamlar
- +1 yıl
Rica ederim kardeşim hayırlı akşamlar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik istiyorum ama hic birsey yapmiyorum. esim beni bulurmu
22 Yorumla- +1 yıl
İnşaAllah bulur.. Yani bilemiyorum, illa ki hoşlanan isteyen olur diye düşünüyorum.. Ben de aynı durumdayım aslında çok istiyorum evlenmeyi ama normal kız arkadaşım bile yok, kızlarla aynı ortamda olacağım okul iş vs. de yok.. Hakkımızda hayırlısı olsun İnşaAllah..
- +1 yıl
bolca konuşalım arkadaş olalım dertleşelim.. Belki de birbirimizin kısmetini biz bulacağız kim bilir..
İlk yaratılan şey nedir?
14 Yorumla- +1 yıl
"Yâ Resûlallah, bana, Allah'ın her şeyden evvel yarattığı şey nedir, söyler misin?" dedi. Şu cevabı verdiler:
"Her şeyden evvel senin Peygamberinin nûrunu, kendi nurundan yarattı. Nur, Allah'ın kudreti ile dilediği gibi gezerdi. O zaman ne Levh-i Mahfuz ne kalem ne Cennet ne Cehennem, ne melek ne semâ ne arz, ne güneş, ne ay, ne insan ve ne de cin vardı." - +1 yıl
Olursa merak ettiğim ve muallak görüşlerin olduğu fıkhi bir konu sorarım tabii, teşekkür ederim.. Sen de herşeyi, her zaman soırabilirsin..
Kişilik & Karakter konusunda 6,9b cevap paylaştı. oral seks haram mı
06 Yorumla- +1 yıl
Haram diyebileceğimiz kaynak yok.. Şüpheli durumdur ve mekruhtur..
- +1 yıl
Oral seks diyorsun öpmek demiyorsun Oral sekste zevk suları olduğu için şüphelidir mekruhtur ama haram değildir..
- +1 yıl
Giysilerde bile necis olan ağıza bulaşınca da şüpheli ve mekruh olmaz mı? Mantıken bile bu apaçık ortada, ilmen hükmü şüpheli ve mekruhtur..
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar