Bir şeylerin ölçüsünü kaçırmak çok kolay ve o ölçü kaçtığı zaman geri yakalanmıyor. Peki sen genel anlamda bu ölçüyü iyi tutturabildiğini düşünüyor musun?
"Azı karar, çoğu zarar" prensibini hayatınıza uyguluyor musunuz?
Bu hayatta uygulayabildiğim en iyi prensiplerden birisi diyebilirim. Hayatta arttık beklentilerimi yeterince düşük tutuyorum. Çocukluğumda keşfettik çünkü bunu. İnsan ne kadar çok beklerse o kadar çok hüsrana uğruyor ve üzülüyor. Bende az ile yetinmeyi öğrendim.
Duygu anlamında azını çoğunu bilmem.. Ya fazladır ya da hiç yoktur.. Ortasını olur mu sevginin, nefretin, kinin, öfkenin? Farklı konularda ise daha dengeli olmalı.. Yemek yeme konusunda, maddi konularda, sosyal çevrede, iş ortamında.. Saha stabil ve çizginin daha paralel olması gerekiyor..
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Bazı konularda kesinlikle uyguluyorum... Mesela az insan çok huzur mottosunda yaşıyorum.. Bazı durumlarda da çoğu zarar da olsa dayanamadığımız da oluyor.. 😂 Keyifli akşamlar..
Delibal misali.. Azı şifa çoğu zehir gibi aşk gibi tabi günlük hayatta da ölçülü olmayı severim herşeyin fazlası zarar derler. Bende bazı şeylerde aşırıya gitmemeye özen gösteriyorum bunu prensip haline getirdim artık bazen de gidiyorum zarara uğruyoruz pişman olmuyor değilim tabi o vakitler kararlı olmak iyidir sofradanda mesela tokluk hissini hissettiğinde bırakıcaksın kararında yiyeceksin ama tıka basa şişene kadar yiyorum maalesef ay sonra sığınamoyorum felan evde panda gibi yuvarlanıyorum halının üstünde ayh🤣