Bazen sevdiğim ve bazen sevmediğim bir kelimedir belki. Bazen beklediğin bir şey için belki dersin ama bazen de istemediğin şey için belki de moduna geçersin. Belki dediğimiz olgu ayakta tutuyor belki bizi. Sıradanlıktan çıkaran ve bazen sıradanlığa sürükleyen şeyin kendisi de olabiliyor belkilerin kendisi. #54srp
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Sıkça diyorum bunu. Ruh hali değişken olan bir insanım. "Belki de şöyle olsaydı böyle olmazdı" ya da" böyle olmasaydı şöyle olurdu" gibi şeyler tüm gün kafamın içinde döner. Kendi iç sesim de kendim gibi konuşmayı oldukça sever. Durmaz sürekli kafamı ütüler durur. İhtimaller dahilinde düşünmem benim için artık sıradan , olası ve normal oldu diyebilirim. Kendi huyumu ben biliyor ve kabulleniyorum ama karşımdaki insanın bana ve huylarıma alışması zaman alıyor. Olan onlara oluyor 😅
"belki öyle olmasaydı, şöyle olurdu, belki ben yanlış anlamışımdır, belki niyeti o değildir" gibi söylemleri bırakalı çok fazla zaman oldu. İnsanın kendini kandırmasından ve acı vermesinden başka bir şey değil bu. Olaylar ve durumları olduğu gibi net algılıyorum artık, ne gördüysem, ne duyduysam o'dur benim için. Altında milyon tane anlam aramam, ki bu da ciddi anlamda yoran bir şey. Bu yüzden net insanlarla daha iyi ilerleyebiliyorum sanırım, ne istediğini, nasıl davrandığını bilmeyen ve kendinden haberi olmayan insanlarla işim olmaz...
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Belkilere çok yer vermemeye gayret ediyorum hayatımda zira can sıkıcı sonuçlar doğuruyor.. Bu sebeple olabildiğince ihtimaller dahilinde olan şeyler üzerinden ilerliyorum.. Soruyu görünce aklıma gelen şarkı.. :D Keyifli günler canım..
Yakın zaman da demişimdir.Her insan da, der bence. Bunu dış dünyasına göstermese de içten içe belkileri vardır. "Belki dediğimiz olgu ayakta tutuyor belki bizi." Bu söze katılıyorum... Belkiler'den ümidini kesen insanlar depresyonun içinde bulurlar kendilerini.
Depresyon halinden çıkma döngüsü de şöyle başlar bence... - Belki bu sefer yapabilirim. Belki sevebilirim. Sözler ile kendilerini telkin ederek ayağa kalkma arzuları başlar.
İşin özü; insan yaptığı - yapmadığı şeyler yüzünden hep belkileri olur.