Arkadaşlar ben ufacık olaydan çok kolay etkileniyorum hassas bir kalbim var. Tabiri caizse ota boka üzülüyorum. Bazen umursamaz olabiliyorum ama sonra umursamaz davrandigim için pişman oluyorum daha düşünceli anlayışlı davransaydım keşke diyorum. Bazıları dert görmediğin için böylesin üzülcek yer arıyorsun diyolar ama mesela birlikte kötü olay yaşadığımız insanlar ertesi gün hiçbir şey olmamış gibi mutlu olabiliyorken ben bırakın ertesi günü kaç zaman sonra bile kötü ama ufacık olayı unutamıyorum ve aradan zaman geçtikten sonra karşı tarafa hatırlattigimda ohooo hatırlamıyorum bile diyor. Neden modum sürekli düşük benim. Böyle olanlar var mı? Varsa nasıl geçebilir bu? Psikolojik yardım mı almaliyim yoksa karakteristik bir durum mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ayy bu bebek çok tatlı ya vardır şimdi 6-7 yaşında uzun süredir bu foto geziyor çünkü
O kadar masum görünmesem de ben de öyleyim şu an :(
Aaa ne oldu kız neden
Ufak tefek şeyleri normal insanlara göre abartıyorum. Fazla etkileniyorum. Modumu düşürmek çok kolay vb.
Kız öyle olma hayatın zindan olur
Tedavi görmem gerek sanırım
Bir şeyler için çabala
Çabalmaya çalışıyorum
Bendede anksiyete var aynı sen
Tedavi görüyor musun nolcak bu hal
Artık saldım. Basıma ne gelecekse gelsin bıktım
Ya senin gelecek kaygıların var sanırım ama benim geçmişle alakalı problemlerim var unutamıyorum atlatamıyorum sen de nasıl işliyor
Gecmıste yasadıklarım aklımdan cıkmıyor ve hep olumsuz felaket senaryosu kafamda
Belkide gerçekten normal insanların kaldıramayacağı şeyler yaşadın. Bazen tamamiyle bizle alakalı olmayabilir. Travmaya sebebiyet veren şeyler yaşamış olabilirsin. Benimle aynı şeyleri yaşayan insanlarla benim olaylara bakış şeklim atlatma sürem o kadar farklı ki. Umursamaz tavırları ve olayı sadece benim hatırlamam daha da üzücü
Ne yapacağım..
Ben de onu sordum aslında ama ufak tefek ilaç tedavileri ve psikiyatri desteği yeterli olabiliyormuş.
Aldım
:(
Psikiyatriye randevu alın.
Karakterim bu diyemeyiz dmi. Anormal bir durum yani bu :(
Çok karamsarsınız, ilaçla bu durum düzeltilebilir. Siz de kendinize pozitif telkinlerde bulunun.
Kendimin o kadar farkındayım ki ama zor olan adım atmak ve harekete geçmek. Görüş için teşekkür ederim.
Harekete geçmek gerçekten de zordur aynısı benim için de geçerli. İşte bu yüzden ilaçları tavsiye ettim. Harekete geçmemize yardımcı oluyor.
Umarım :)
Çalışıyor ya da okuyor musunuz?
Calisiyorum ama sınava :)
Evde çok kaldığınız için kafanız meleyani şeylere takılıyor olabilir.
Dışarda aktif hayatim varken de böyleydim bu ara artmıştır elbet
Çok enteresan, peki bu durumun önüne geçemiyor musunuz? Yaş kaç?
22 yaşım. Cocuklugumdan beri böyleyim. Karakteristik mi bilmiyorum annem cocuklugundwn beri böylesin. Aynı evin içindeki iki kardeşim birbirine benzer özelliklere sahip hatta annem babam bile eglencrlo ve mutlu karakterler tüm olumsuz deneyimlerine rağmen hayatta mutlular ben ise ufacik ilgisizlikte ağlıyorum yani içim cocuk hemen küser gibi oluyorum tabi içimde yaşamaya calisiyorum. Kendi kendime telkinler veriyorum. Bak insanlar ne hayatlar yaşıyor ne travmalar yasıyor bu basit şeyi mi takicaksın güçlu ol diyorum ama biraz geçtikten sonra ayni tas ayni hamam
Anlıyorum, çok üzgünüm. Depresyon tanısı koyarlar muhtemelen. Siz bir psikiyatriye görünün, onlara durumu anlatın ve verdikleri ilaçları düzenli kullanın. Tabi ki de sadece ilaçla olmaz. Siz de kendinizi evden dışarı atın. Tek başınıza dahi olsanız gezin, yiyin, için. İnsanlara (özellikle esnaflara) selam verin. Olumlu telkinlerde zaten bulunuyormuşsunuz. Üstüne gitmeniz lazım. Kendinizi eve kapattığınızda daha da kötü olur. Çok fazla yalnız kalmayın lütfen. Hastalığınızın temelinde ne yatıyor ben bilemem ancak sevgi, ilgi eksikliği, özgüvensizlik olması muhtemel. Boş bir kağıt alın ve beyin jimnastiği yapın, karalayın. Size bu durumu yaşatan faktörleri analiz edin ve o faktörleri elimine etmek için çözüm üretin ve uygulamaya koyulun. Bende de kronik depresyon var, ilaç kullanıyorum ve gayet iyiyim. YKS hedefinizi çok beğendim. Aynı böyle yks gibi amaçlar edinin kendinize ve o amaca yönelik olarak yaşayın. Arkadaşlarınız var mı? Varsa aranız nasıl? Görüşüyor musnuz?
Yks değilde atanmak için calisiyorum ilk yılim okul falan bu sene bitti. Genelde yakın arkadaş seçerim ve sadik bir arkadasımdır tartışmayı sevmem tarstısırsam en sevdiğim insan dahi olsa konusmak istemiyorum bir daha. Ve sanırım hataları tolere etmem zor oluyor. Kabul etsem de unutmak zor oluyor. Arkadaşlıklarım kalicidir pek degişken değil ortam degisikligi olursa ancak oyle olur. Bazen utangaç ve çekingen bir insanım bazen de aktif rol oynayan ve sıcakkanlı degişken yani tek düze değil
Ne güzel, çok sevindim. İşte kendinize böyle başarılarınızı telkin edin. Mezun olduğunuzu öğrenince ben çok sevindim, sizin de sevinmeniz lazım :) Bir de insanlara biraz daha tahammül etmeniz lazım. Ortalama zekanın üzerinde bir zekanız olabilir farzı misal, ancak etrafınızdaki arkadaşlarınız sizin kadar zeki olmayabilir, o yüzden onların hatalarını bir tık daha tolere edin.
O kadar garip ki bizimkiler de bana niye bize hiç benzemiyorsun sorunlu desinler 😂
:) Size mesaj atamıyorum
burada aktif bir kullanıcı değilim. Sadece nadiren girip aklimdaki soruları kullanıcılarla paylaşıyorum ve görüş alıyorum.
En güzeli
Teşekkür ederim görüş ve önerileriniz için
Rica ederim. O halde anlaştık mı, psikiyatriye randevu alıyorsunuz :)
Benim de size sormak istediklerim vardı, bu yüzden mesaj atmak istedim.
Anlaştık teşekkür ederim.
Çevrende seni geliştiren insanlara ihtiyacın var
Kendi kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Şuanlık evden pek çıkamıyorum. Sadece ailemleyim. Ama dışarda aktif olduğum zamanlarda da arkadaşlarımın davranışlarından kolayca etkilenip soğuyabiliyordum sevsem bile
Biriyle iletişim halinde olmam için duygusal bağa ihtiyacın yok sadece ruhsal olarak değişiklik yapman gerekir
Ben de öyle olmuyor çıkar için konuşuyor hissini sevmiyorum. Örnekle daha iyi acıklamak istiyorum. Biriyle konuşmamda biraz çıkara kayma olunca hem kendim hem karşı taraf acisindan konuşmayi kesiyorum. Yani birilerinin beni geliştirmesine olanak vermek biraz zor sanırım bu özelliğim yüzünden.
Biri değil sen kendini geliştireceksin yoksa kaygıların seni yönetir
Peki teşekkür ederim görüşleriniz için