İçinde bulunduğum ortamın samimiyetine göre değişir bu konu. Arkadaşlarımla takılırken birbirimiz ile çok dalga geçeriz. Geçmişe yönelik yaptığımız hatalar yüzünden çok alay ederiz. Bu konuda beni hiç rahatsız etmez. Çünkü bilirim niyetler sadece eğlenmek ve hoş vakit geçirmek. Burada önemi olan karşında bulunan insanın gerçek niyetini okuyabilmek. Bazıları çok art niyetli davranıp bunu kötüye kullanmaya çalışabiliyor. Yani küçük duruma düşürüp bundan faydalanmak isteyebiliyorlar. Tabi böyle durumlarda tavrım çok sert oluyor benimde.
Alay edilen konuda sakin kalmanın yolu kolaydır aslında. Kriz yönetimini bilmek gerekir. Benim tanıdığım Rize'li birisi vardı uzun yıllar önce. Adamda bir burun var, yelken gibi. Belli ki o burun dalga konusu oluyor. Adam çözümü şöyle bulmuş: Kiminle hangi ortamda, nasıl tanışmış olursa olsun, burbuyla kendisi dalga geçiyor. Tanıştığı anda Benima dım Lütfi, bu burunu bir dafa tanıyan bir daha unutmaz diyor. E adam kendisi dalgaya almışsa olayı dalga geçen de çıkmıyor. Ben de bu yöntemi kullanırım. Bir şekilde dalga konusu olabilecek bir durum yaşamışsam onu abartıp mizahlaştırarak kendim anlatıyorum. Kimse de o durumdan dolayı benimle dalga geçmiyor.
Bu tamamen ortama bağlı. Yakın arkadaşlarımın olduğu bir ortamda zaten birbirimizle alaylı konuşur, güler eğleniriz. Bir art niyet yoktur, tamamen gülme amaçlıdır. Bu yüzden sorun olmaz. Ancak hiç tanımadığın insanların olduğu bir ortamda insanlar benimle alay edip, küçük düşürürse sakin kalamam. Büyük tepki veririm ve orayı terkederim.
Arkadaşlarım ile zaten kendimiz alay ederiz yaptıklarımız ile. Ancak samimi olmadığımız, yabancılar falan varsa ortamda art niyet kokuyorsa tepkim ağır olur kavga çıkarırım.
Kalabalık bir ortamda alay konusu ve rencide olmak çok kötü bir durum, bence ortamı terk etmek beyaz bayrağı çektiğin anlamına geliyor ve kimse yenilgiyi kabul etmemeli. Eğer gururunu kıracak ve seni cidden yaralamayacak bir şeyse gülüp geçebilirsin, aksi halde ben ciddi bir tavır takınıp bana gülenleri de aynı şekilde zayıf yanından vururdum. Ben de bu durumlarda susup kalan taraf olup eve geldiğimde üzülmeye devam ederim ama inan bana insanlar o kadar kötü ki birinin kalbini kırarım yapmamalıyım diye düşünme, eğer sana zarar geliyorsa, zarar vermekten çekinme.
Muhtemelen kıskanıldığım için alay konusu olduğumun farkında olduğum için pek tepki vermezdim ve nedense hep elimde olmadan laf sokmaya meyilliyim örneğin geçenlerde büyük bir rakı sofrası story si paylaşmıştım ve sonraki gün okulda 160 boyunda saçları ortadan ayrık popüler olmasına rağmen aşık olduğu kızın bana aşık olduğu birisi benimle bu konuda sınıfın ortasında "yaşın tutuyormuydu" gibi basit ve ucuz bir şekilde dalga geçti ve doğal olarak genel sınıf herkes güldü ben de sessizce arkama dönerek "sırf seni inandırmak için beraberimde götürürdüm ama evcil hayvanların mekana girişi yasaktı" diyip önüme döndüm. hayat güzeldir..
Buna izin vermem ki. Sınırını aşana çok güzel bir haşlama seansı düzenlerim bir daha cesaret edemez. Şaka yapılır, gülünüp eğlenilir ama alay çok farklı bir yere çeker olayı. Sakin olamam bu durumda.
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Selamlar.. Alay konusu edilmekten hoşlanmam fakat eğer ortamda samimi olduğum insanlar varsa ve tamamen geyik yapıyorsak da kasmam.. Tanımadığım ve hakkımda zerre fikir sahibi olmayan insanlara karşı sert bir tavır takınabilirim.. Beni eleştirdiği ya da alay ettiği halden daha beter bir hale sokabilirim. Bir cümle kurarsınız bazen on cümleye bedel olur.. Herkes kendi karakterini yansıtır elbette ama bazı insanlara karşı da susmak ahmaklık olur.. Keyifli günler..
Bir ortamda alay konusu olsam buna sakin kalamazdım. Böyle durumlarda ezilen arkadaşlarım olduğunda buna dayanamıyorum kendini savun diyorum. Ezdirme belki güç kullanma ama en azından tepkini belirt elini masaya vur diyorum. Son zamanlarda kendimle ilgili hiç bir duruma sessiz kalamıyorum direk tepkimi ortaya koyuyorum. İnsan böyle durumlarda hele birde alay konusunda kalıbını masaya dökmeli eşek olursan semer vuran çok olur.
Burada başıma geldi benim. Bir şey olunca aile sevgisi yoktur psikolojisi bozuktur sık sık dengesiz demeye başladılar tabi buradakiler dese ne olur orası ayrı onlardan fazla sevgim var burada sevilmesem ne olur. D
Dahada çok ben gülerim🤭huyum kurusun.. Kötü niyetle yapmıyorlar biliyom ama tabiki canım arkadaşım onlar.. Kötü kişilere hayatımda yer yok içi kötü insanlarla işim olmaz..
Yani bir iş yeri gibi orada durmam gerekiyorsa bende şakaya vututdum gülerdim naşka zaman bende ona yapardım herkes hak ettiğini bulut arkaşadaşlarım arasındaysa zaten normal
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet orayı terk ederdim birdaha konuşmazdım onlarla