Herkes beni saf buluyor, laf sokuyorlar sonradan anlıyorum laf sokulduğunu ya da anlıyorum ama cevap veremiyorum çok saf gibiyim gözüm kapalı nasıl gözümü açıp sinsi olabilirim? Bende sinsi olmak istiyorum
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Tecrübe ile ilgili bir durum bu. Kazık yiye yiye laf sokula sokula zamanla gözü açık olabilirsin.
Off :( kırıla kırıla
Kırılmadan keskinleşemezsin.
Doğru ama cidden jeton sonradan düşüyor kırılıyorum ezdiriyorum kendimi resmen
Seni ezen insanlar ile birlikte olmak zorunda değilsin kimseye muhtaç değilsin. Buda bir seçenek.
Evet ama ailemden dolayı o kişilerle iletişim halindeydim
Ayrıca şöyle bir şey de var çok kırıyorlar beni aşırı yükleniyorlar onu bunu geçtim saf bulup laf sokuyorlar eziyorlar ve savunamıyorum
Kim oluyor bu insanlar ile nasıl bir bağın var ki? Arana mesafe koyabilirsin bence, istemediğin yerde durmak zornuda değilsin. Kırıcı davrandıklarını ve yaptıklarının hiç hoş olmadığını söyledin mi onlara? Savunma yapmak yerine bunu söyleyip o ortamı bir süreliğine terk etmen onlara tokat gibi gelir, çünkü bu tip insanlar ile aynı dilde konuşursan hiç zorlarına gitmez.
Denedim zorlarına gitti hemde ailemden azar işittim
O zaman ailene karşı tavır takınma zamanın gelmiş. Her ne olursa olsun ailenin seni bu durumda desteklemesi lazım bence.
Haklısın
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Bu zamana kadar yaşadıklarını öne ser ve vakti geldi demeyi bil
Eziyet oluyor bana hayat.. hep eziliyorum hayır demeyi bile yeni yeni öğrendim ama cidden tak etti canıma ve insanlara karşı kendimi savunmak istiyorum ailem hep ezdi ve ezdirdi beni hep susturdular yeter artık
Böyle sesin çıksın işte sende iş bitmemiş
Bugün oldu mesela akrabamız laf soktu bana işte. Annanemde geldiler kızı uyudu ben de kızı uyandırıp gidiyorum uyuyorsan sonra trip atma dedim o da git ya git dedi gittim ve birkaç dakika sonea kız beni arayı çağırdı sonra ben az gideyim mi dediğimde ağzıma tüjğrmüştün git demedin mi dedim neyse gene birkaç dakikq sonra gittim kız için sonra kızın annesi bana laf soktu işte neymiş ben onun kızını süründürmeye yalvartmaya çalışıyormuşum ve ben hayır alakası yok dedim kadın üstüme geldi laflar söyledi kendini haklı gibi savundu sinir oldum
Ve ben savunamadım kendimi
Zoruma gidiyor
Dediğinden bir bk anlamadım heyecan yapma beni hiç bir akrabam sevmez ailemden bile seven anca çıkarı olduğu için şöyle diyim bana kardeşim diyen olmadı hiç
Ne istediğini bildiğine emin misin?
Evet saf olmak istemiyorum
Saf dediğin şeyi tanımlar mısın?
Mesela laf sokuyorlar ben bunu bazen birkaç saat sonra anlıyorum ya da o an laf sokulduğunu anlıyorum ama kendimi savunamıyorum üstüme geliniyor
Kendini niye savunamıyorsun, korkuyor musun?
Hayır, ailem kimseyi kırma diye yetiştirdi ve hiçbir zaman kendimi nasıl savunmam gerektiği öğretilmedi hatta bana hep sus denildi
Sen sus ahlaksızlık yapma sen sus onlar kırılmasın sen sus o büyüğün sen sus sen sus denildi hep
Kimse bana kendimi nasıl savunacağımı öğretmedi
Kendini nasıl savunacağını öğrenmek istiyor musun?
Seni rahatsız eden bir şey olduğunda tepki göster.
Bu bağırmak olur, küfür etmek olur, laf sokmak olur.
İçinden nasıl gelirse...
Tepkin olmazsa anlaşılamazsın.
Mecbur artık ailem bana saygılı ol dedi ama öğretmedi işte
bunun saygıyla alakası yok.
Saygı göstermeyene saygı gösterilmez.
Anladığı dilden konuşulur.
Bu sonradan olabileceğin bir şey değil maalesef
Ya belki olurum?
Olmak istiyorum yani
Ama bu içten gelir her şeye dikkat edersin kıllanırsın olayları önceden tahmin edip yerini alırsın çok iyi gözlemlemeye çalış her şey olur belki biraz
Umarım yaa çok kırıyorlar beni böyle iyi niyetli ve saf olmak istemiyorum
Mesela örnek veriyim sana kasadasın bi anlık bir şey le kasyerle göz göze geldin onun yeni kasa açıcağını hal hareketlernen gözlemleyip diğer kasaya girip işini halledebilirsin ben çok yaparım ya da bi kavga oluyorsa gidişata göre olayın seyrini değiştirebilirsb pratik yap bence ayrıca saf olmak kötü bir şey değil iyi bir şey :)
İyi bir şey ama kullanıyorlar bu saf tarafımı ve kırıyorlar
Anlıyorum seni keşke elimden bir şey gelse insanlara biraz daha mesafeli olmayı dene istersen saflığından haberleri olmazsa üzülmezsin :)
Evet ama bazen mesafe koyamıyorsun.. mesela laf söküyorlar ya birkaç saat sonra anlıyorum farkına varıyorum ya da o an laf soktuklarının farkına varıyorum ama savunamıyorum kendimi hem kırmak istemiyorum hem de o an kırılıyorum ve nasıl tepki vereceğimi bilmiyorum
Ayrıca insanlara inanıp güveniyorum hemen
Kendim gibi iyi niyetli sanıyorum
Maalesef bunu önlemek için o an lafa girip kararlı bi ses tonuyla şöyle yapabilirsin bi dk bi dk sen böyle diyerek ne demek istedin gibi blöf yapıp iyice anlayacak vakti kazanabilirsin insanlar acımasız hep yaparlar ya da olay sonunda gidip ben iyice düşündüm bu düşündüklerine katılmıyorum gibi mesafe koyucu sözler söyleyip uzaklaşabilirsin bende çook eskiden sinin gibiydim şimdi 22 yaşınayım kitaplardan öğrendim ben bi çok tepkiyi öfkeyi manipüle etmeyi
Ve ailem de hep susturdu ezdi beni.. sen sus o kırılmasın sen sus o büyüğün sen sus ahlaksızlık yapma sen sus onlar küserler dediler ama bana hiçbir zaman savun kendini şöyle böyle savun demediler bana hayır demeyi bile öğretmediler ve ben şu an birine hayır derken bile zorlanıyorum ama demeye çalışıyorum yani şimdi de kendimi ezdirmek istemiyorum çok zoruma gidiyor çünkü önüme geçen eziyor
Ayrıca çok düşünüyorum her şeyi kafaya da takıyorum
Canım ya benim ailemde öyleydi biliyor musun sonra ilk akrabaları korkuttum şimdi onlar bir şey diyemiyorlar 1 deseler 10 diyorum kitap okumayı seviyorsan sana tavsiyede bulunabilirim
Bak bugün akrabamız geldi kızı benimle yaşıt sayılır neyse annem bize gitti biz de misafirlerle annanemdeydik. O kızın annesi bana laf soktu hemen. Ve o kadar çok zoruma gitti ki ben sadece hayır öyle bir şey yok dedim ve bunu dediğim için daha da üstüme geldi
Kitap tavsiyeler istiyorum çok acil lütfen
Sözlü dövüş sanatı çok güzel bi kitap bir tane daha var ama ağır gelebilir monte kristo kontu saf bi gence ihanet ediyor en yakınları bir şey diyemiyor girdiği hapishanede bi hoca var onun öğretileri sayesinde herkesten intikamını alıyor sonra keşke tepkini koysaydın o kadına biraz kararlı ve yüksek sesle
Ya cidden çok kırıldım ama toparlanmak istiyorum hem kilomla da dalga geçiyorlar hem de sınav senem ve biraz sorunlar var diye ders çalışamıyorum üstüne gelip eziyorlar beni
Bende lisede kiloluydum spora başladım kitaplar okudum vs şimdi ben milleti zorluyorum kiloyla alay eden insan boş insandır her zaman
Bilmiyorum cidden çok kırık kalbim ve biliyorum eğer bir gün değişirsem bu değişme komple değişme olacak ve ne arkama ne de arkamdaki saçma sapan insanlara bakamayacağım