Yapılan hataya bağlı tamamen. Ama çoğu özüre karşı yumuşarım. Yeter ki işin içinde ihanet ve yalan olmasın. Bu ikisi asla affetmeyeceğim konular. Bunlar varsa bir değil bin özür de olsa yumuşamam. Ceketimi alır çıkar giderim hayatından. Ne kadar seversem seveyim yaparım bunu. Bunun dışında özürüyle yumuşadığım bir hata yaptı diyelim. Aynı hatayı tekrarlarsa yine yumuşamam. Hata dediğin bir kere yapılır. Aynı hatayı ikinci kere yapıyorsa ilk özürü de sadece sözde özürmüş anlamına gelir. Bunun dışında bir de beni çok kızdıracağını ya da canımı çok acıtacağını bilmesine rağmen özür dilenecek bir şey yapıldıysa yine yumuşama konusunda zorlanabilirim. Çünkü bile bile yapmış oluyor ve ona da benim lügatımda hata denmiyor.
Özür konusu bana çok muallak geliyor. Bir şeyin beni üzeceğini bile bile o şeyi bana yapan kişinin özür dilemesi ne kadar boş bir eylem öyle mesela. Ama beni tanımıyor ve o şeyin beni üzecegini bilmiyor işe olabilir özür halledebilir durumu. Bir de çok sevip kıyamama durumu var. Her özür dilerim lafında eriyip bitmek var. Buna da engel olamıyor insan. O kişi onun için özel oluyor. Genel manada benim için pişmanlık belirtisi göstermesi ve o şeyi bir daha yinelememesi özründen çok daha kıymetlidir benim için.
Özür dilenmesinin pek bir anlamı yok benim için. Sebebi küçük bir şey olmadığı sürece soğurum ve eskisi gibi olamam. Kırıp, döküp özür ile geçer düşüncesi dahi beni itiyor. Yumuşamam kesinlikle kolay kolay, belkide hiç...
Bir kişi değer veriyorsa kesinlikle özür dilemesini gerektirecek bir şey yapmamalı, o yanlışa düşmemeli. Her ne olursa olsun hiçbir şey eskisi gibi olamaz. İnsandır şaşar beşer diyerek, yapılan düşüncesizlikler geri dönüşü olmayan kaybedişlere sebebiyet verebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Ufak tefek hatalarda evet yumuşarım ama bana yapılan hata değil yanlışsa kolay kolay yumuşamam. Çünkü yanlış yapan insan karşı tarafın üzüleceğini bile bile yapar. Düşünmez o an senin ne hissettiğini. Aklı başına gelir ama geç kalmış olur. Geç dilenen bir özürde benim için bir anlam ifade etmez. Özrü kabul ederim ama eskisi gibi olamam. Çünkü o saatten sonra bir şeyin önemi kalmamıştır bende.
Hayır özür dilenmesinden nefret ediyorum. Bile bile hata yapıp üstüne özür dilemesi beni çileden çıkarıyor. Aynı hatayı yapıp yapıp özür dilemesi kadar saçma bir şey yok. Bu karşındaki ile dalga geçmekten başka bir şey değil. Küçük hataları tolere edebilirim ama büyük hatalarda özür kabul etmiyorum..
Çok öfkeliysem özürle yumuşamam kolay kolay Biraz da karşımdaki kişiyle alakalı bu durum. Onu ol seviyorsam biraz burnundan getirmeden bırakmam kolay kolay. Yaptığı hatayla orantılı bir öfkem olur, sıradan hatalara daha kolay yumuşayabilirim ama ilişkimize darbe vuracak bir şey olursa bu çok olur değill özür dünyayı ayağıma serse affedemem galiba Yabancı insanlara olan öfkem kolay kolay geçmez. Geçen haftalarda işle alakalı bir hanımefendi burnumdan getirdi ben de sessizce tepki verdikçe o geri adım attı ama ben atmadım, ortamı yumuşatmak istedi oralı olmadım. Demek ki bazılarına böyle olmak gerekiyor
Yapılan hataya bağlı, bazı şeyler özürle geçmiyor. Farkında olmadan ve istemeden yapıldıysa eğer evet kolay yumuşayabilen biriyim fakat çok canım yandıysa ve sinirlendiysem uzak dururum ve karşımda ki insanın daha fazla çaba sarf etmesi gerekebilir...
Yanlışa göre değişir, bir de kimin özür dilediğine göre de değişir. Gerçi çok sevdiğim birisi büyük bir yanlış yapsa yine yumuşamam. Aksine daha çok üzer bu durum. Sevdiğin insandan gelen yanlış daha ağır olur, daha fazla kırar üzer. Özür dilese bile yumuşamam imkansız. Bana ne hissettirdiğini unutamam çünkü. Benim için bir önemi olmayan insan bana istediği kadar yanlış yapabilir, elinden gelirse yapsın tabi. Umrumda olmayacağı için pekte etkilemez beni.
Ya hepimiz insan değil miyiz? Hatasız kul olmaz, dolayısıyla içten özür dilemek neden sıkıntı olsun ama şöyle de bir şey var konu ne? Herkesin bam teli vardır, ona basanlar olunca "özür kelimesi" uçuyor gidiyor, kabul edilmiyor. Konudan konuya göre kesinlikle değişir ve aynı hataları yapıp da özür dilemek çok sıkıntılı...
Valla basit birşeyse pek sorun edilmeyecek birşeyse okey ama ağır kırıldıysam büyük yanlış yapıldıysa isterse bin özür dilesin yine de yumuşamam siler atarım ama orta derece de bir hataysa insanoğlu beşer şaşar bir değil belki 2 özürle felan işi bağlayabiliriz. Tabi yine bir süre temkinli davranırım ilişkide mesafemi koyarım hatasını laf olarak değil hal ve hareketleriyle tavırlarıyla da telafi etmesini beklerim. Etmezse yine sıkıntı çıkar işte neyse kaçtım ben çauv💃
Özürler kalbi onarır. ilişkiyi toparlar. Olayları çözümler. Keşke herkes özür dileyen kadar cesaretli olsa. Her insanda özür dileme diye bir kavram yok.
Özür dilemek büyük bir erdem, bu devirde çoğu kişi yapamıyor. Evet, özür dileyince hatta dilemeyip bunu anlatmaya çalışsa dahi ben çok çabuk yumuşarım.
İki türlü düşünmek gerekir kanaatindeyim. Eğer samimi ve hatasını anladıysa ve içtenlikle edilen özür insanı yumuşatır. Fakat sadece özür dilemek için edilen özür daha da sinirlendirir beni
Özür dilemek yerine kendini neden yaptığı konusunda ifade etmesi gerekir yaptığı şeyin de neden hata olduğunu bilmesi gerekir yoksa ben kızdım diye kendisi neden kızdığımı bilmeden özür dilerse boş olur gereksiz olur samimiyetsiz olur
Sadece özür dilemek bir anlam ifade etmiyor hangi konuda yanlış yaptığına göre durum değişkenlik gösterir ama karşıdaki kişi pişman mı hatasından ders çıkarmış mı bunlara da dikkat etmek gerekiyor.