Uzman kişileri veya fikri olanları sahneye alalım 💆♂️💆♂️ Ne demeye çalıştıklarını, ne hissettiklerini, ne istediklerini anlamak için ne yapmak gerek? Dinlemek, anlamaya çalışmak yetmiyor 🥳🥳
Erkekler ve kadınlar tamamen farklı iki cins. Bu iki cins birbirini anlaybilse zaten ilişkiler bu kadar renkli olmazdı. Düşünsene bir tartışma olmayan bir ilişkiyi. Ya da iki taraf tartışma halindeyken karşı cins sürekli tartışma sırasında ben anlıyorum seni dediğini düşünsene. Cidden acayip sıkıcı. Bazen anlaşılmamak gerekiyor daha iyi anlaşılmak ve anlamak için. Uzun lafın kısası çok kasma istesem de anlayamazsın bazı şeyleri. Mesela biz kadınlar bu kadar uzun uzun yazsak da erkekler cümlenin içindeki her kelimeden bir anlqm çıkarmaz. Ama biz kadınlar çıkarırız ve genelde paragraftaki son cümlelere takılır ve son cümlelere göre yargılarız. Atıyorum uzun uzun ilişki üzerine erkek bir düşünce paylaştı ve son cümlesi de "bunlar yoruyor beni" oldu diyelim. Kadınlar bu kelime üzerine yeni bir tartışma çıkarır. Sevmiyor mu beni, acaba aldatıyor mu, niye böyle dedi ki, kesin benden ayrılacak yol yapıyor, hayatında biri var gibi düşünceler kapılır ama erkekler öyle değil. Direkt sonuç odaklı yaklaşır. Mesela atıyorum haksızsa, evet haklısın bir daha olmayacak ya da hakliysa ben de şöyle düşünüyorum vs der. Yani uzun lafın kısası kadın ve erkeklerin düşünme algoritması farklıdır. Ve bu iki cins birbirini asla tamamen anlayamayacak.
Hissetmek gerekiyor. Bir defa detaycı ve fil hafızalı olduğumuzu unutmamalısınız. Biz hissettiklerimize odaklı varlıklarız. Bizi güldüren kişilerle ilgileniriz mesela, ama bize önem veren kişilere veririz gönlümüzdeki tahtı. Değerli hissetmek isteriz çoğunluğumuz, ama gidip bunun aksine kendini umursamayan kişinin gönlüne girmek için deliren cinslerimiz de mevcuttur. Bazen biz de hemcinslerimizi anlamıyoruz. Çünkü ben mesela badboy seven bir kadını anlamıyorum. Değer gördüğü yere değil de neden görmediği yere inatla tutunur mesela bir insan? Zor cazip geliyor sanırım onlara🤷
Herkesin söylediği ve bilinen o "ince düşünmek, düz bakmamak, detayları fark edebilmek, kibar ve naif olmak, hassas davranmak, empati yapmak, bencil olmamak" gibi kavramları bence zaten biliyorsundur. Bunlar zaten genel şeyler. Her kadın için aynı neredeyse.
Onun haricinde, aslında anlaman gereken kadını iyi tanıman gerek. İyi gözlem yapman ve onun ruhunu hissedebilmen gerek. Hiç zor olmayan bir şeyi, "Kadınları anlamak zor!" diyerek gözünüzde büyüten ve zorlaştıran sizsiniz aslında. Yapı gereği daha düz ve sabit bir insansan daha zor gelebilir. Ama hayatındaki o kadını anlamak istiyorsan biraz çaba harcaman lazım. Ama işin özü şu kısacası ; TANI VE HİSSET.
Anlamaya çalışmak yerine, aynalama davranışı göster. Yani onun yaptığını yapar gibi davranmak ama süreci de kontrol etmek.
Konuşuyorsa dinle, kavga ediyorsa kavga et (başlangıçta asla alttan alma, ama yıkıcı da olma), sonra ortam yumuşayınca matrak ve hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam et. Hoşuna gider. Ayrıca kadınlar ilgi isteyip alamadıklarında da tartışma çıkarabilirler. Erkeğin kendileriyle tartışması ve açıklamalar yapması hoşlarına gider ve ilgi ihtiyaçlarını karşılar. (Bazı karakterler fazla ciddiye alıp, kadından fena duygusal davranıp, birlikteliği mahveder)
Bir de senin yanında rahat olmasına dikkat et. Öyle kadın şunu yapar, kadın bunu yapmalı gibi gelenekçi kalıplar yerine, çizgileri ve prensipleri olan ama kafası rahat bir adam ol. Senin yanında huzurlu olursa, sana huzur ve mutluluk verir.
Bişiy istiyorum ama ne istediğimi bilmiyorum dediği anda kaçın:)) Onları anlamak için ben bile uğraşmıyorum hem böyle onlarda pes edip daha yüzelselleşiyorlar. İnsanlar size anladığınız kadar konuşur daha fazlasını kimse yapmaz. Bazen anlamamak kafayı dinlendirir.
Anlamaya çalışmamak gerek. Kadınları anlamak, erkekleri anlamak kadar kolaydır. Bence fazla büyütülüyor bu konu. Anlamaya yönelik dinleyen, gözlemleyen biri her türlü anlar.
kadınlar için erkekler ne kadar acayipse erkekler için de kadınlar o kadar anlaşılmazdır bunu zaten biliyoruz fakat yıllardır kadınları anlamak için uğraşan erkekler sayesinde anladığımız bir şey var ki kadınları anlamamak lazım
Hatta birisi soruma gelmişti çok gülmüştüm abi dedi kadınlar ilgi ve sevişmek istiyor 😂 ben dedim 40 yıl bunu düşünemedim cocuk hemen kadınları anlamış😂
Ön yargılı yaklaşmamak gerek mesela. "of zaten ne desem trip atacak ya da regl dönemi zaten sinirli olur" vesaire gibi yaklaşmak başlı başlına saçmalık zaten. Çok bir numarası yok aslında, öyle çözülmeyecek bir yanımız yok yeter ki anlamak isteyin sadece biraz erkeklerin geneline oranla detaylı düşünürüz.
Kadınlar neye ihtiyacı varsa o an onu ister. Farklı bir şey sunarsan anlaşılmaz olurlar. O an ihtiyacı olan sevgiyse sevgi, ilgiyse ilgi, paraysa para vereceksin gjkljklk
Pek bir şey yapmanıza gerek yok aslında, empati ve sempati göstermeniz yeterli ki bunu sadece kadınlara karşı yapmanızı önermem , her cinse karşı gösterilmesi gereken davranışlar..
Birşeye hayır diyorsak o gerçekten hayır değildir. Tamam ilişkiyi bitsin diyen bir kadın asla gerçekten bitirmek istemez misal. Ama erkek bitti dediyse nettir...😊