Başkaları hakkında hiç kimse kesinlikle konuşmam demesin. Eğri oturup doğru konuşmak diye bir söz var. İnsanız ve hepimiz mutlaka konuşuyoruzdur. Yalnız burada önemli olan ne zaman nerede kiminle ve nasıl konuştuğun. Dedikodu niyetiyle mi art niyetle mi fesatlıkla mı konuşuyorsun o kişinin kötü özellikleri hakkında mı konuşuyorsun bir ayıbını mı ortaya çıkarıyorsun. Eğer böyle bir şeyse benim hiç tasvip etmediğim ve elimden geldiğince uzak durdum bir durum ve ortam.
Ancak o kişi hakkında normal bir şekilde fikir beyan ediyorsan, konuşan kişiye bir yanlışı olmuşsa ve bunu yine başka bir arkadaşsı dostu ile paylaşıyorsa fikir almak istiyorsa, o kişinin olumlu özelliklerinden bahsediyorsa bence bu gayet normal ve insani bir şey.
Kim kimle nerde ne yapmış muhabbetini hiç sevmem ilgimi de çekmez ama komik olayları hakkında konuşurum açıkçası. Veya yaptıkları saçma bir şeyler olursa arkalarından gülebilirim.😂😂
Konu açıklamasında ki yazıyı bugün okumuştum, güzel bir yazı.. Zaman zaman konuşmuşluğum oldu, ama özellikle gıybet etmemeye çalışıyorum ve buna çok dikkat ediyorum.