Bence hafifletmemeli, yani her şeyi yap yap sonra da en azından vicdanlıyım ben bak rahat edemedim itiraf edeyim de bence hoş değil dost. Bir öğrenci kopya çeksin iyi not alsın sonra pişman olup ben kopya çektim diye itiraf etsin aldığı notla kalsın öyle olmaz.
Hatasını anlayıp itiraf etmesi bile büyük bir şey. Her ne kadar yalan sevilmese de herkes tarafından, söylemeyen yoktur bence.😄 Önemli olan hangi konuda ne tür bir yalan söylediği.
Eğer ki gerçekten zarar verici ve büyük bir konuda söylemiş ise ve sonuçları kötü olmuşsa asla hafifletmez. Benim tolere edebileceğim yalanlar ufak tefek koruma amaçlı söylenmiş pembe yalanlar. Ha güvenim sarsılır mı evet ama yine de şiddetli şekilde tepki vermem tolere edebilirim.
Söylediği yalan çok büyükse veya ben de bir yıkıma neden olacak kadar etkilediyse istediği kadar itiraf etsin bu durumu yumuşatmaz. Fakat ufak tefek bir yalansa belki durumu hafifletebilir. Aklımın bir köşesinde hep kalacak olan 'bana yalan söylediği' düşüncesi, ona olan güvenimi asla eskisi gibi sağlamlaştırmaz tabii.
Yalan söylemeye bir kere meyilli olan insanın sonrasında ne yaparsa yapsın suçunu hafifletmez bana kalırsa. İtiraf etse de etmese de ben için bir şey değiştirmez. Yalan söylediyse bitmiştir olay.
Olur genelde sabırlı biriyim fakat böyle yalan söyleyip söyleyip nasıl olsa itiraf ediyorum rahatlığı varsa cinnet geçiririm sanırım 😂 lafıda geçiririm yani geçer biter benim için
İki açıdan bakarım olaya. Biri gerçekten iyi niyetli olup itiraf etmiş olabilir ve belki bu yumuşatır kalbi, bir de kendini aklamak için timsah gözyaşları da olabilir. Bunu çok iyi ayırt etmek lazım