Arkadaşım baba tarafından olan herkese trip atma kararı almış babasına da senin sülalenin soyadını taşımak istemiyorum demiş sjsj sabahtan beri soyadımı değişcem soyadı bulalım diye dolanıyor, neden normaliii yok 🤦🏼♀️😂Siz soyadınızdan memnun musunuz, değiştirecek olsaydınız ne yapardınız?
Soyadınızdan memnun musunuz? Soyadınızı değiştirecek olsaydınız şu an ne yapmaya karar verirdiniz?
Kişilik & Karakter konusunda 22,5b cevap paylaştı.
Hiç sevmiyorum ya kendimi oldum olası mesela soyadımdan hep nefret etmişimdir üstelik mesela şöyle bir şey hatırlıyorum küçükken okullarda hani adın soyadın ne diye soruyorlardı ya adımı söylüyordum ama soyadımı iyice sorana kadar hocalar asla söylemiyordum hala da öyle soyadımdan nefret ederim hiçbir yere yazmam bile genelde sadece kağıt üstünde yazarım Sevmiyorum bu benim elimde olan bir şey değil ben bunu kaç kere babama filan da söyledim o da gerçi sevmiyor hatta bir ara yani sadece soyadım değişsin diye evlilik düşünüyorum vazgeçtim ama değiştiririm ya Türkiye’de bu işler zor ama kanada’da oldukça kolay değişiyor soyisim ya da gitsin sadece dava etmek yeterli değiştireceğim ama yani böyle kalmaz
Ramiz dayı değil mi o? Ben memnunum. Ösym kodlamalı formları kaldırdı da soyadımı kodlamaktan kurtuldum. Biraz uzun da :D Çok abartı, absürd, komik ya da utanç verici olmadığı sürece ben değiştirmezdim. Bana gereksiz geliyor. Mahkemesidir, nüfustur falan uğraştırıcı olsa gerek.
Soyadı değiştirecek olsaydım eğer ideoloji yansıtan bir şey seçerdim. Mesela Türkçü biri için Türkkan güzel bir soyadı olabilirdi. Ya da dindar biri için Aziz olabilir mesela. Örnekler daha da çoğaltılabilir.