Gönül gözü ; “Herkesin göremediğini bakmadan gören, aslında maddi varlığı olmayan göz”anlamına gelir. Gönül gözü, tasavvufta çok kullanılan bir kavram. Önsezi yetenekleri bulunan âlim kişilerde var olduğu düşünülen ve önsezinin kaynağı olan bir hâl.Peki bir insanın gönül gözünün açık olduğunu nasıl anlarız?#Edameda
İnsanın gönül gözü açık biri olduğu nasıl anlaşılır?
Birisinin gönül gözünün açık olduğunu öyle herkes anlayamaz. Hatta Allah ın bazı kulları vardır ki. Gönül gözü, duru görüş kalp gözü ne dersen de. Açıktır dışardan bakan kişiler onu deli zannedebilir bile. Böyle birisini tanıyorum. Adam ı deli diye bir yere kapattılar. Halbuki kimsenin tavuğuna bile kış dememişti. Aramızda normal gözüküp akıllı gözüküp dıştan bakınca melek içini biraz tanıyınca şeytanın bile Allah a sığınacağı kişiler. Bu duruma nasıl gelinir bir kaç şey yapılabilir ama en önce kalbi temizlemek lazım.
Merhametli ve şefkatli olurlar, içleri mutlulukla sevgiyle doludurlar, yardım sever dirler, hayatı bir tüy 🪶 misali hafif ve duru bir su 💧 gibi yaşayan insanlardır.
letaiflerini aktif hale getirmiş ve sünnet üzeri yaşayan birinin Halk diliyoe 3. gözü açıktır. bunu bulmakta şans işi biraz zaten 3. gözü açık olan birisi benim gönül gözüm açık demez sen anlarsan anlarsın
baş gözü, kendini görmez, bilmez ve idrak etmez. kalp gözü ise, kendi varlığını bilir ve görür baş gözü her şeyi göremez görme alanı sınırlıdır görmesi için ayrıca bir aydınlık ve ışık lazımdır kalp gözü ise, kendine has özel bir nura sahiptir, görüş alanı çok geniştir onun için gece ile gündüzün bir farkı yoktur…