Mutluluk insanoğlunun kendisini farketmesiyle, kendisini diğer canlılardan farklı görmesiyle atanmaya başlanmıştır. Bu farklılık elbette düşünce ve hissiyatlardır. Hissiyatları ve düşünceleriyle mutluluğu aramıştır insanoğlu. İnsan bu dünyanın zenginliklerini elde etme arzusu taşıdığı kadar, daha iyi ve güzele yönelme içgüdüsüne de sahiptir. Bu anlamda mutluluğu aramak, ömür boyu elde edemeyeceğiniz hayali bir istenci kovalamak yerine hayatınızda iyilik yaratacak, gününüzü güzelleştirecek, yüzünüzü gülümsetecek kısa kısa anlar yaratmak olarak da anlaşılabilir. Keza bizi asıl mutsuz eden unsur mutluluğu aramak da değildir. Bu aramaktan ne anladığımızla ilgilidir daha çok. Basit güzelliklerden, her gün yaşadığımız sıradan olaylardan da mutluluk çıkarabilirsek zaten aramamıza gerek kalmaz. Zira o çok beklediğiniz büyük değişimden, birlikte olmayı arzuladığınız kişiyle kavuştuktan, tarihinizin en büyük fırsatını elde ettikten sonra da hayatın istediğiniz gibi gitmediğini görebilirsiniz ki büyük oranda öyle de olur. Dolayısıyla yaşamak ileriki bir tarihe ertelenemez. çünkü erteledikçe beklenti büyür..
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Mutluluğu saldım. Aramıyorum artık. Kendi kendime mutlu olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum. 🤷 Bence mutluluk arayarak bulunmaz. Mutlu olmak istiyorsa kişi, sadece gökyüzüne bile bakarak mutlu olur. Ama istemiyorsa, mutsuz olmak için herşeyi ve herkesi bahane eder kendine. Hayatını inatla düzene koymak yerine, sadece şikayet ederek sürdürür. Bu da onu tamamen bir çıkmazın içine sokar sadece. Ona iyi gelen insanları kendinden uzakta, kötü gelen kişileri ise hep en yakınında tutar inatla. Mutsuzluğun peşinden asla ayrılmadığını söyler bir de ironik bir şekilde.
Kişilik & Karakter konusunda 21,6b cevap paylaştı.
Hayır mutluluğunu kendi yaratanlardanım. Mutluluğu bekler isek, diğer bekleyip de kavuşamadığımız şeyler gibi, tatmadan geçip gider. Armut piş ağzıma düş yok. Mutlu olmak için ona buna şuna ihtiyaç duymuyorum. Her olaydan, her andan mutlululuğu cımbızla çekip alıyorum. Mutlu olmak için insanların maddi değil sadece manevi şeylere ihtiyacı var. Ve bu illaki sevgi verdim sevgi görmeliyim, değer verdim değer görmeliyim şeklinde değil. Sadece sevdiklerinin mutlu ve sağlıklı olması bile, mutlu olma sebebidir 😅 Allahım kaç kere “mutlu” kelimesi geçti 🤷♀️
Hayır mutluluğu aramayıp. Kendimi nasıl mutlu ediceğimi bilenlerdenim. Mutlu olmayı başkalarına bağlamıyorum. Beklentilerimi en aza indirerek ve şükrederek. Tamamlıyorum mutluluğumu. Mutluluk arayarak bulunmaz. İnsan önce kendisini mutlu edicek ki Karşısındaki de mutlu olsun...
Aramayın, kimse aramasın! Herkes hedefine ulaşmak için çabalamaya devam etsin ama kimse mutluluğu hedeflemesin. Yoksa onu asla yakalayamazsınız.
Mutluluk peşinden koşabileceğiniz bir amaç, hedef değil. Çalılıkların arasında kaybolmuş köpeğinizi arayabileceğiniz gibi bir şey de değil. Mutluluk bizim bakış açımızda saklı çünkü.
İçimizde olan ve ortaya çıkması tamamen bize bağlı bir kavram. Ben aramıyordum çünkü nerede olduğunu biliyordum. Sizde bunun için doğru yere bakın, kalbinize ๑
Mutluluğu aramıyorum, mutlu oluyorum sadece. Bu da anlarda saklanan güzellikleri görerek mümkün olabilen bir şey benim için. Peşinden koşarak ya da arayarak bulunabilen bir duygu olduğunu da düşünmüyorum mutluluğun. Bir sürü güzel anı biriktirir insan hayatı boyunca ve onları düşündüğünde dahi mutlu olabilir...
Mutlu olmayı başarabilenlerdenim. Bilinçli bir kulum, Dünyanın nasıl bir yer olduğunu biliyorum bu yüzden şımarık bir çocuk gibi mızmızlanmıyorum. Elimdekiler ile mutlu olabilmeyi nefsime öğrettim. Yaşadığım sıkıntıların da ruhuma en büyük yatırımı yaptığını düşünüyorum, makamı yükseltebilmenin başka yolu yok
Mutluluğu bilmem en önemlisi huzur. Huzur varken başka bir şey aramıyorum. Kendime çevreme hayata ve Yaradana güveniyorum. Bu zaten beni mutlu ediyor. Sabah herkese selam veriyorum buda mutluluk. Birde şükrettiğim sürece her şey mucize olup hayatıma akıyor. TV, haberler ve gazetenin 3. Sayfasını okumadığımdan beri mutluyum huzurluyum şükürler olsun 🙂
kım mutlu olmak ıstemezkı... sanalda olsa rahatca konusabıldıgın ıcın ve ozelını paylasa bılecegın bırının olması ıyı olmalı.. sonucta psıkologlara gıtmekte aynı sey orada ucret odemek zorundasın aamaa
Mutluluğu aramıyorum... Gelsin hayat bildiği gibi diyorum ben.. Mutsuz olmaktan acı çekmekten korkmuyorum.. Zaten herkesin mutluluk anlayışı farklıdır.. Ben dümdüz yaşamayı seviyorum. Böyle mutlu oluyorum belkide..