En nefret ettiğim insan özelliği diyebilirim. Sürekli birilerini eleştiren, her konuda bir yorum yapan, he şeyin en iyisini kendisinin bildiğini sanan insanlardan cidden nefret ediyorum. Olayların, insanların, değerlerin sadece negatif tarafına bakan. İnsanları bu taraftan vurmaya çalışanlar benim gözümde sadece zavallıdır. Bu dünyada hiçbir şeye sahip olamamış. Bunun hıncını elinde olduğu üç kuruşluk şeyler ile başka insanları yargılayanlar keşke tarih sahnesinden silinse. Benim asla işim olmaz böyle bir durumla. Yakışmaz bana insanlara kulp takmak ya da herhangi bir şeye.
Her şeye mi? Ben hiçbir şeye kulp takmam. İnsanları gereksiz eleştirmek, onları kötü göstermeye çalışmak benim asla yapmayacağım bir şey. Öyle insanlardan da nefret ederim. İnsanların kusurlarını yüzlerine vurmak, onları küçük düşürmeye çalışmak çok zavallıca bir hareket. Çünkü hepimiz insanız ve kimse dört dörtlük değil. Hepimizin kusurları var. Empati yapıp öyle bir şeyin bize yapıldığını düşünelim. Kendimizi nasıl hissederiz? Bunu düşünüp ona göre hareket etmek lazım. Nasıl insanların bizim kusurlarımızı herkese göstermesinden rahatsız olacaksak, biz de ona göre davranmalıyız. Hatta gördüğümüz zaman o kusurları örtmeliyiz. İnsanların kusurlarını herkese göstermek yerine o kusurları örtmeye çalışmak çok büyük erdemdir...
Hayır, aksine genelde insanların kusurlarını örten tarafım çünkü kusur odaklı bakıldığı vakit herkeste milyon tane bulabilirsin, ki ben kendime de o gözle baksam kendimde de görürüm. Bu yüzden insanları eleştirmek yerine iyi yönlerini patlatmak çok daha güzel geliyor...
Bana dokunmayan ya da kabaca belasını aramayan insanlara karşı son derece anlayışlı ve sakin bir insanım fakat sürekli bir kusur bulmaya çalışıp sinir bozmaktan başka bir halta yaramayan biri varsa karşımda o zaman ben de aynı şeyi ona yaparım.. İnsan ayna misalidir.. En kötü ihtimali söyledim elbette, bana kalırsa uzaklaşmak en temizi ama uzaklaşma ihtimali yoksa cevap vermek gerek.. Keyifli günler..
Hayır ama eksiğini gördüğüm kişilere doğrusunu söylerim. Verdiği tepkiye göre tekrarlarım ya da umursamam. Ama eleştirdiğim kadar eleştirilmek isterim. Yanımızdaki sahte dostların aksine yapılan eleştirilerin yararı oluyor kişiliğimizin gelişmesi adına ๑