Şahsen ben bir dine inanmıyorum ama inandığım tek şey Bir Tanrının var olduğu dua ediyorum iyi bir insan olmaya çalışıyorum.. Kapanarak iyi bir insan olunmaz diye düşünüyorum iyilik insanın içinde olan birşeydir.. istediğin kadar günah işle sonra kafanı kapat çok var böyleleri ... Sizce bir türk istediği dini seçmekte özgürmüdür?
Cevabın nedir?
+1 yılBir Türk istediği dini seçmekte yaşamakta istediğine inanmakta özgürdür , Türkler bir çok dini seçmiştir Budizm (uygular , şimdi müslümanlar) , Yahudi (Hazarlar) , Hristiyan (Kıpçak , Peçenek ve Kumanlar ) Müslüman (dememe gerek yok).
Türkler geçtikleri her dini kendilerine göre harmanlamış kendi kültürlerine bağlamışlardır , Yahudi ve Hristiyan Türkler geçmişlerinden kopmamış dualarını(alkışlarını) bile kendi dillerinde yapmışlar , çocuklarına balalarına kendi öz dillerinden adlar vermişler , ama söz konusu İslam olunca islam adeta Türkleri bozmuş asimile etmiş , islami bir türlü kendilerine uyarlayıp uygulayamamışız , değil Türkleştirmek Türkçeleştirememişiz bile.
Türklerin kendi inancı olarak geçen , Kamlık(Şamanlık) ve Tengri(Tanrı) inancı vardır , bunun kökeni , geçmişi çok eskidir günümüzde de etkileri vardır.(Yukarıda allah var derken aslında Gök Tanrı'yı belirtiyorsunuz , çümkü allah her yerdedir sadece yukarıda değil , Utancımdan yerin yedi kat dibine girdim dediğinizde ise kendiniz TAMU ya gitmiş gibi farz ediyorsunuz , tamu cehennem yerin yedi kat altında bulunuyor).
Topu topu islam geçmişimiz özellikle Anadoludaki geçmiş en fazla 400-500 yıl öncesine dayanıyor . 400-500 yıl müslümandıysak binlerce yılda kamcı, Tanrıcı idik.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCheesecake'e inanıyorum. Mutluyum <3
73 Yorumla- +1 yıl
<3 benim o chesscake
- +1 yıl
Yerim
her kapaliya insan gozuyle bakiyorum ve insanlar gunah da isler sevap da ona gore yargilanirlar. sen cok sacmaladin bence ve cok yuzeysel bakmissin. bir dine inanmak yada inanmamak seni ilgilendirir arti her koyun kendi bacagindan asilir. ne halta inandigin kimseyi ilgilendirmez nasil hayat yasadigin, iman kuvvetin vs obur tarafda hesap verirsin ayni sekilde bende ayni sekilde kapali hatunlarda. o yuzden senin sacma salak sordugun soruyla ben guzel bir ata sozuyle noktaliyacam... PAPAZA KIZIP ORUC BOZMA. islam zor geliyor gottum yemiyor demek daha makul senin dusuncende olan insanlar.
kapali kadinlarada bok atma hepsi senin bir kac tane gordugun ve kendi dusuncenle kotu diye yargiladigin cehennemlik diye yargiladigin insanlarla ayni kefeye de koyma.00 Yorumla
+1 yılArap olup da Müslüman olmayan vardır... Hatta Peygamber Efendimiz zamanında yaşayıp, onun yüzünü görüp de hala Müslüman olmayanlar bile mutlaka vardır... Kapanarak belki iyi bir insan olunmaz, ama açık olarak da her zaman iyi bir insan olunmaz. Burada illa ki kapalıları mercek altına almanın bir alemi yok. Kimsenin içi dışı belli olmaz. İnanmıyorsan ya da sadece tek Tanrı inancın varsa o halde inandığın gibi yaşa ve Müslümanlara ve Müslümanlıklarını nasıl yaşadıklarına giyimlerine kuşamlarına saygı duy ki biz de sana saygıda kusur etmeyelim. Bizim yaptıklarımızın doğru olduğunu düşünseydin zaten Müslüman olurdun. Ama biz Müslüman'ız inşallah ve inancımıza göre yaşamaya da hakkımız var öyle değil mi?
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
48Cevap
+1 yılHer insan istediği dini seçmekte özgürdür Biz türklerde en yüce insan topluluklarındanız.
Aslında sana tavsiyem istediği kadar günah işleyip başını kapatanlar islamiyetin kıstasları veya temsilcileri değil.Din aşktır.Şemsin dergaha dönüp sizce namaz kılarken namazını bozanlardan hangisi suçsuz deyince.Dergahtaki bir genç hepsi suçlu.çünkü sevgilinin huzurunda gözleri başkalarıyla ilgili diyor.
Sana müslüman ol falan demiyorum bağnaz müslümanlar gibi.Ama tasavvufu araştır derim.senin de iyilik dediğin gibi önemli olan hoşgörü.Ve sakın Allah'ı bağnaz müslümanların anlattığı gibi elinde sopa bizi cezalandırmayı bekliyor gibi düşünmeyin.Allah affedicidir.Rahmet sahibidir...
Türk ün din seçimine özellikle değinecek olursak biz Talas savaşından önce zaten yüzlerce yıl boyunca islamiyeti tanımamıştık.kurtuluş savaşında misak-ı milli de birçok duygunun ,olayın yaşanmasında islamiyetin büyük rolü vardır.
yani diyeceğim o ki Allah bize şu kapalılar kapalı ama şunu şunu yapıyor demicek.Biz kendimize bakalım ve HOŞGÖRÜ VE EMPATİ yi hayat düsturu edinelim.20 Yorumla
+1 yılMüslüman olarak sana Furkan'dan bi ayet
inneddini indellahil islam: Hak katında tek din islamdır...
Şimdi kardeşim, istediğine inan, istersen krem peynire tap. veya sadece Allah'a inan. bu farketmez...
fakat insanlar yüzünden dinden soğumak doğru değildir. İyi araştır. Sana doğru olanı bul. Türk olan müslüman olacak diye şart yoktur. Fakat Türkler, ta Orta Asya'da iken bile GökTanrı inancına sahiptiler. Ve öldükten sonra Uçmağa (cennete) gideceklerine inanırlardı.
Zaten o yüzden arabistanda İslamiyet doğduğu için çok çabuk İslam'a tabi oldular.
Yine söylüyorum araştır... Dinimizde zorlama yoktur, tebliğ vardır..50 Yorumlatabiki herkes özgürdür ama konuyu direk kapalılığa bağlaman biraz tuhaf değil mi? yaran var heraalde bu konuda ki idrek oraya atlamışsın inanç sadece başını kapatmakla olmaz zaten bunn yanında namaz oruç zekat hac kelime i şehadet (en başata gelenleri) vardır mesela ayrıca her emrin ayrı sevabı ve cezası varıdr başını kapatıp da kötü şeyler yapanlar başlarını kapattıkları için onun cezasından muaf olrlar diğerlerinin cezasını zaten çekerler .. ii şeyler yapıp da açık olanlar da açık olmanın cezasını muhakkak çekerler bu bu kadar basit yani...
10 Yorumla
+1 yılTürk olsun İngiliz olsun vs. olsun ya bunun din ile ne alakası var.Dinin ne olursa olsun bunun türklükle veya başka bir şeyle bağdaştırılması çok saçma.Fakat sen çok çok yanlış biliyorsun ya da bize açıklayamadın.Kapanmaya gelince...Kapanmak müslümanlıkta farzdır olay bu.Kapanınca günahların silinmez bunuda bil hani.Kapandıktan sonra da günah işlemezsin gibi birşeyde yok.Bunlar tamamen yanlış.İstediğin dibi seçmekte tabii ki özgürsün kimse seni zorlamıyor.İstediğini seç ama sen onu bile yapmamışsın.Tanrı var diyorsun tabii var Yüce allahım var.Dua ediyorum da diyorsun.Ama bir dine inanmıyorum diyorsun.Hayır ben seni anlamadım gerçekten.Sen en iyisi kendine bir din seç ve madem müslüman değilsin kapanmakmış günahmış bunlar seni ilgilendirmez.Bu arada yaşadığın ve doğup büyüdüğün kültür seni o dine inandırır.Ben müslümanım , müslüman doğdum o kültürle büyüdüm ve müslüman öleceğim.Dinimdende gayet memnunum.Kapalıda değilim.Her insanın günahı olabilir.Bunuda kabullen...
10 YorumlaDeğil Türk tüm insanlar din seçiminde özgürdür.İslam dininde temel kurallardan biride dinde zorlama yoktur ilkesi.Sana tavsiyem Murtaza Mutahhari ve Ali Şeriati adındaki asrımızın en büyük İslam filozoflarının kitaplarını okuman.Böylelikle İslam dininin özünde mükemmel bir din olduğunu anlar seve seve örtünür ve İslam'ın kadınlara verdiği üstünlükleri görürsün.Özellikle Ali Şeriati-Fatıma Fatımadır kitabı ile Mutahhari-Kadın kitaplarını ilk okuman gereken kitaplar olarak görüyorum.Eğer imkanın varsa her iki yazarında tüm kitaplarını okumanı en büyük şiddetle tavsiye ediyorum.Böylelikle İslam'ın özünün mükemmel bir din olduğunu görecek seve seve Müslüman olacak ve bundan gurur duyacaksın..
10 Yorumlamüslümanligi neden herzaman basörtüsüyle bagdastirirsinizki? Kapanmak dinimizde gerekli yapmayanada kimse elestiri yapmaz kapanipta günahlar isliyorsa yine kendi hanesine yazdirdigi bir gübahtir.. Icki icerim o günahtir ama namazimi kilicaksam yine kilarim farzini yerine getirmis olurum herseyin günahida sevabida farkli yani.. Her türk müslüman olmak zorunda degil tabiki ama misal sen tanrinin bir olduguna varligina inaniyorsun müslümanligin yaygin oldugu ülkede neden arastirmayi denemiyorsun? Karar sonraki asama..
10 Yorumla
+1 yılislamda zorlama olmaz senin dinin sana benim dinim bana ama aile baskısı toplum vs.
umursamazsan ataistim dersin olur biter.
asıl din anlayısında tanrı gökte oturmuş bizi izliyor lafları fasa fiso
VAROLUŞ
Karar verildi bir kez
Mutlak bilinç varlığa dönüşecek,
Kaynayıp durdu çağlayıp coştu,
Zamana ve mekana dönüştü bilinç
Mekanlar ve zamanlar direnip durdu,
O bilinç fışkırıp coştu, insana koştu
Direnenler görmedi ve bilmedi Adem'i
Oysa Adem'di mutlak bilincin heykel
İNANMAN GEREKEN TANRI KAVRAMINI BU SİİRDE İYİ BİR SEKİLDE ANLATILDIGINI DÜSÜNÜYORUM00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Her insanı istediği dini seçebilir. Dinlerde zorlam yoktu ki. Bir insanın iyi veya kötü lması onun ateist ya da yeist olması ya da sağcı veya solcu olmasından ileri gelmez. Yetiştirilme tazrından ve yaşadıklarından ileri gelir. Sosyolojik ve toplumsal olarak şekillenir bireyin değer yargıları. Benimle aynı siyasal görüşte olmayan bir sürü dostum var ve çok iyi insanlar hepsi. Kimseye önyargıyla yaklaşamalıyız. Bu sağcı vrya solcu, atesir veya tesit kötüdür diye yani. Onların gürüşlerini beğenmeyebilir ya da benimsemeyebiliriz ancak bu onları kötü insan yapmaz. İstediğin dini seçebilirsin, istersen hiçbirini seçmeyedebilirsin ve kimse seni bu yüzden yargılama hakkına sahip değil. Böyle bir hak yok çünkü.
00 YorumlaNedir bu kapalıların sizden çektiği be kardeşim...
Kapalı olan insan 4 4 lük olmak zorunda mı? Veya her kapalı ermiş mi olmak zorunda?
Herkes Müslüman olmak zorunda değil evet ama sizde elinden geleni yapmaya çalışan kişileri yargılamayın bir zahmet.Size ne ?84 Yorumla- +1 yıl
caresizlikten baska bisey degil..bencede
- +1 yıl
...
+1
Her insan kendi dinini seçmekte özgürdür.Kimse Türk Zenci Olmayı seçmedi Allah bizi öyle yarattı. Önemli Olan araştırıp doğruyu bulmak. AKlı sana boşa vermemiş Allah. Sorgula çalıştır saksıyı. Sadece bir yaratıcının olduğuna inanıyorum demekle olmaz. Herkesin günahı kendi boynuna o o kadar halt yedi günah işledi dine döndü diye bir şey yk herkes kendi bacağından asılcak hesabını verecek. İman Allah'la senın arandadır kimse seni yargılayamaz . dediğim gibi ama otur islamı araştır museviliği hristiyanlığı her dini otur araştır . Ateistlerle sohbet et cami hocalarıyla sohbet sonra seçmen gerekeni zaten seçersin .
Ateist olupta çok günah işleyen vardır. Hristiyan olupta çok günah işleyen vardır . sadece islamiyete yormak hoş karşılanmaz. mantklı dusunmek gerekıyo.00 YorumlaOrtada din yoksa dua etmen anlamsızdır. Neyin iyi neyin kötü olduğuna sen mi tanrı mı karar vericek ? Deistlik sandığın kadar basit bir görüş değil. Yok Türklük yok kapanma , ne alakası var ? Tanrı var madem sana iyi olduğunu kim söylüyor da iyi insan olmaya çalışıyorsun ? Hey gidi hey.
22 Yorumla- +1 yıl
az cok kotunun n oldugunu bilir insan .. Kisacasi okudugum seyler beni inandirmiyor muslumanlikla ilgili.. Kuran da imamlarin dedigine gore kapanilmali nedne ozmana her musluman kapanmiyor
Kişilik & Karakter konusunda 722 cevap paylaştı. Bir Tanrı'ya inanıyorum diyorsun, peki ona karşı ibadetini nasıl yerine getiriyorsun?
Kapalı olanlara karşı bu hınç nereden geliyor anlamıyorum, herkesin dilinde. Yok kapalılar böyle, yok kapalılar şöyle. Bırakın herkes istediği gibi giyinsin. Ben de çok biliyorum açık olup ne namussuz iş peşinde olanları. Şimdi ben de açıklar şöyle, açıklar böyle mi diyeyim!?31 Yorumla- +1 yıl
Allah işini rast getirsin
+1 yılHer müslüman Türk olmadığı gibi her Türk de müslüman olmak zorunda değil. Mesele örtünmeye gelince, örtünme Allah'ın farzlarından sadece birisi. Günah işleyen kapalılara gelince, biz mükellef olanlardan sadece peygamberlerin masum (günahsız) olduğuna inanırız -ki bu hatasız oldukları anlamına da gelmez.
40 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. Türk olmak Müslüman olmaktan bağımsızdır,birisi doğuştan gelir birisini kendin özgür iradenle seçebilirsin.neye istiyorsan ona inan ama unutma ki "yargılanmak istemiyorsan yargılama"malısın...yani başkalarına saygı duymadan saygı duyulmayı bekleme.herkesin inancı kendine.
30 Yorumlaİsteyen istedigi dini seçer.Bu konuda sorun yok.
Sana gelince.Senin gibi hem tanrıya inanıp hem dinleri reddedenlere hayret ediyorum.Neye inanacagınızı bilimiyorsunuz.
Merak ediyorum onun emirlerinin ne oldugunu nerden biliyorsunuz?Yoksa özelden vahiy falanmı geliyor.52 Yorumla- +1 yıl
belki emretmesi gerektiği ve vahiy gelmesine gerektiğne inanmıyordur hiç dusunmedin mi? tanrı var ise din olmak zorunda mı ? neden kendisine tapmasını istesin diye dusunuyordur belkide.
- +1 yıl
Bu kadar önemli bir konunun varsayımlara dayandırılması kadar mantıksız bir şey olamaz.
Diyelimki din olması gerekmiyor o halde insanlar arasında çıkacak ihtilafları veya ayrılıkları ne ile çözeceksiniz.Allah'ın kitabı olmadan bunu nasıl yapacaksınız.
Size üzülüyoruum.Gittiginiz yol yanlış bir yol..
her insan istediği dini seçmekte özgürdür. hatta bir din olmayan ateizm'i bile.
fakat şöyle bir şey var ki islamda bu yasaktır. doğduğunda müslüman olup, bir gün gözlerin açıldığında dinden vazgeçmenin cezası ölümdür.
doğduğunda müslüman olmasan bile gayrimüslim sayıldığın için müslümanlar tarafından hor görülmen farzdır.
ben de bir zamanlar deist görüşteydim senin gibi.. sonradan o bile anlamsız gelmeye başladı. en iyisi dinsiz bir dünya. benim düşüncem bu.13 YorumlaKapalı olmak ya da açık olmak. Kapalı olan tüm günahlara da kapalıdır mantığını hala anlamış değilim. Kişi kapalı olabilir ama bu günahsızdır anlamına gelmez. Bir obje olmuşçasına açıklar kapalılara kapalılar açıklara saldırıyor. İnananlar için zaten bir kitap gönderilmiş. Burdan gayet rahat anlayabilir, inanmayanlara da zaten inandırmak için ısrar etmenin anlamı yok.
10 Yorumla
+1 yıl...
Her Türk Müslüman olmak zorunda değil / Her Müslüman da Türk olmak zorunda değil.
İnancın bir milleti yoktur.İlk sorulardan bir tanesi ; " Dinin nedir ? "
Kapalı olmak bir ayrıcalık değildir.Edep bir insanın en büyük örtüsüdür.Erkek ve Kadın olarak ayırmak yanlış olur.İsteyen her şeye inanmakta özgürdür, Türk insanı içinde de farklı inançlar taşıyan çok fazla kişi var.40 Yorumlamüslümanlık sadece baş kapatılmasına indirgenmemeli.
islam inancının belli emirleri var ama her inancın emir ve yasakları var.
her başını kapatan müslüman olmuyor. kalbini karartan bir insan inancın emirlerini yerine getirse dahi günahkardır.
Bir Türk istediği dini seçebilme özgürlüğüne sahip. tek sıkıntılı nokta var. doğan kişinin nüfus cüzdanında din hanesi boş bırakılsın. aklı erince kendi kararlarını vereceği yaşa geldiğinde seçimini yapar.20 Yorumla
+1 yıldine inanmıyorsun ama bir tanrının var oldugunu kabullenmişsin ki dua ediyorsun, o zaman araştırmamışsın o tanrı yer yuzune ınsanlar ınansın dıye deflarca kıtap peygamber ve dın gondermıs, ama ınsanlar degıstırmıs en sonunda değişmeyecek tüm zaqmana ve mekana tüm yaratılanlara bir kitap bir din ve elçi göndermiş .
Az araştır madem tanrının varlıgına ınanmıssın o tanrı neler yapmış az çaba az çaba00 Yorumla
+1 yıltürk olarak bakma her insan dinini seçmekte özgürdür..bu hayatta anne ve baban dışında herşeyi kendin seçersin..kendin istediklerinle yaşarsın..bunu bizim toplumumuza yaydığında belki olmaz gibi gelecektir ama çoğu insan senin gibi bir tanrının varlığına inanıyor..sadece ismi farklı telaffuz ediliyor..herkes inancını kendi yaşar günü geldiğinde tek başına hesap vereceği gibi...
10 YorumlaBunun Türklükle ya da başka birşeyle alakası yok. İsteyen her insan istediği dini ya da dinsizliği seçmekte özgürdür. Her koyun kendi bacağından asılır sonuç olarak. Doğduğumuzda bize sorulmadan nufüs cüzdanlarımıza islam yazılmış bence o kısım 18 yaşından sonra doldurulmalı. Herkes okusun anlasın ve istediğini seçsin. Bende sana benziyorum ;)
01 Yorumla- +1 yıl
aynen senin gibi dusunuyorum
+1 yılHer kapalı günahsız yada her açık günah sahibi diye bişe tabiki yok
Yaradan bilir bunu..
İmanla para kimde kimse bilmez
Müslüman doğduk netice de din değiştirmek felan neyin nesi ben anlam veremiyorum özentilik olarak görüyorum51 Yorumla- +1 yıl
güzel
+1 yılÇok saçma bi soru sormuşsun. Niye özgür olmayasın ki? İstediğin şeye inanırsın. Ama başkalarının inançlarına da saygı duyacaksın ne demek günah işle kafanı kapat. Kafasını kapatanlar insan değil mi her insan gibi onlarda şeytana yenilir günah işler. Senin düşündüğün kapanan insan günah işleyemez, kim ister günah işlemeyi? Hz. Muhammedden hariç peygamberlerin bile günahları var. En azından başlarını kapatarak dinlerinin gerektirdiği bi şeyi yapıyolar
23 Yorumla- +1 yıl
Allah işini rast getirsin
- +1 yıl
Teşekkürler arkadaşlar
Nıye saptırmıssın baslıktakı sorunun ıcerıgı farklı olmus sımdı musluman olan ılla pece mı takacak yada kafasını ortecek dıye kanunmu var ulkemızde benmı bılmıyorum Traş yapmayın. + 120 Kıloluk Asırı selulıtlı bayan Don atlet gezebılıryorsa Kı ınsan ınsana bunu yapmaz gayet pecelılerde gezebılır. Ah allahtan Bu dunyada Sırf kadınlar yokmus Bırbırlerınızı katlederdınız.
01 Yorumla- +1 yıl
:)
Ruhani hayatı bu kadar düşünmenin anlamı bile yok...
İnanıyorsan inanıyorsundur, inanmıyorsan bitmiştir.
Ben inanmayanlar tarafındanım. Artık din hakkında muhabbet eden ve var olmadığını ispatlamaya çalışan fikirdaşlarımı gördükçe sıkılıyorum. 20 yaşındayım. Bu testesteron bolluğu ve ektomorfi ile anca 30 sene daha yaşarım. Kalan 30 senemde de vur patlasın çal oynasın yaşamak istiyorum.
Tavsiyem inanmayan herkes*etsin öteki tarafı.00 Yorumla
+1 yılistedigin kadar gunah isle sonra kafani kapat cok var boyleleri ...boylelerine bakarak bir dini yargılamak cok anlamsız...dünyada kac milyon insan var ona bakarsan senin sectigin herneyse onuda tam layıkıyla yerine getiremeyen var...dogruları yapan kadar yanlısları yapanda var ...bakış acını yanlıslara kırmamalısın daha geniş düsünmelisin ..
01 Yorumla
+1 yılÖnce birincisi kapanmak dediğin mevzuda senin tanrım dediğin benim Allah'm bunu farz kılmış ha sanada beyin vermişki ne seçersen seç özgür ol diye kapananlara da laf at diye değil.. ikincisi mantıksızca Tanrıya inanıyorum dedin e onun gösterdiği peygambere onun gösterdiği hak dinine inanmayarak ona ihanet etmiyomusun :) Bi gün seninde Hak dinini seçmen dileğiyle..
10 Yorumla
+1 yılbende kapanarak iyi bir insan olunmuycağı konusunda seninle hemfikirim ne kapalılar var şirretlikleriyle ilallah ettiriyolar insana
30 YorumlaEğer kurani okuyup anlasaydin ne kadar yanlis dusundugunu anlardin evet kapanarak iyi olunmaz ama allahin emrini yere getirirsin ve allah kotu isleri men eder iyiligi ogutler unutma temeli olmayan duvara istedigin kadar tugla ekle yikilir iste musluman olmayan birininde yapiklari bir kul gibi savrulur lutfen sen iyi birine benzion kurani bastan sa mealini oku ozaman kendini tam ve pak hissedeceksin bana guven
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmüslümanlığın gereklerini yapmayan insanların sığındığı nokta hep aynı iyi insanım kapalılar var ama kötüler vs...bu şekılde sadece avuntu yapıyorsunuz...allahın varlığına inanıyorsan emirlerini yerine getirmen gerekir..her haltı yap sonra neyse ki ben iyi insanım de
10 YorumlaTanrıya inanıyorsan
Müslüman olmanın önündeki engel nedir ?
seni yargılamadım
yanlış anlama
sadece merak ettim ?12 Yorumla- +1 yıl
okudugum bir kac sey var een yakina arkadasim kapali ve inancli bir musluman ben cok inanmiyorum
+1 yılTabii ki özgürdür. Vatan ile din çok farklı mevzular. Türk olmak Yahudi olmak bir ırktır fakat Müslüman'lık, Musevi'lik dindir. Aradaki kalın çizgiyi ayırt etmek gerekir diye düşünüyorum. Herkesin günahı sevabı kendine.
00 Yorumla
+1 yılİnancın ve söylediklerin seni kötü bir insan yapmayacağı gibi kapalılar diye tanımladıklarını da kapalı olmaları kötü insan yapmaz dış görünüşün sadece bir yansıma olduğu gerçek kişiyi bir kendi bilir bir de yaratan...
10 Yorumla
+1 yılKapanarak ile başlayan cümlelerin hoş değil.Yargılanmak veya genellenmek istemiyorsan aynısını sen de yapmamalısın.Yoksa herkese peynir diyen cahil sahte dindarlardan farkın kalır mı hiç?
40 YorumlaTürklükle felan alakası yok bunun. İnsan düşünen bir varlık, istediğini seçmekte özgürdür. Seni de kimse yargılayamaz inanmak veya inanmamak senin elinde. Önemli olan kendini nasıl mutlu hissettiğin.
00 Yorumla
+1 yılSen ilkokulda okurken üniversite mezunlarıyla bilgi yarıştırmaya çalışan bi menfi fanisin bence ALLAH mağfiret eylesin
20 Yorumlaelbette özgürdür.benim arkadaşım dinini değiştirdi ve hristiyan oldu heee iyi mi yaptı orasını bilemem kendi kararı ama şu bir gerçek bir tanrı var ve son din islam.
00 Yorumlatabikide özgürdur ama bnce islam dininde klmanı tercih ederim
40 YorumlaDeğildir tabi ki. Anayasa da da devletin dini diye bir madde yok. Laik(!) bir ülkeyiz. Ayrıca "Dinde zorlama yoktur."
11 Yorumla- +1 yıl
Gaza diye bir şeyden haberin yok sanırım. Dinde zorlama yokmuş peh. Yanılmıyorsam Suriye'de hıristiyan oldu diye kafası kesilen ve videosu internete koyulan genç için neler diyeceksiniz. Tabi ki onlar gerçek müslüman değil diyeceksiniz. Müslüman olan öyle yapmaz diyeceksiniz demi. Bizler de buna inanacağız. Dinle ilgili şu anki mahalle baskılarına ne diyeceksin peki.
+1 yıllink dinde zorlama yok
20 YorumlaTürkler = Müslümanlık ayetlerde böyle bir şey okumadım ben :) Allah bize aklı fikri kendi yolumuzu bulmamız için verdi gerisi teferruat.
00 Yorumla
+1 yılbence her insan dinini seçmekte özgürdür, kimseyi ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılyorumların hiç birine bakmadım ama bütün ilahiyat fakültesi mezunları akıl veriyodur kesin :d
20 YorumlaBence sana bir dinin emirleri altına girmek kalın geliyor. Kapanmak mesela.
10 Yorumlahayır değil tabi ki. bakın bulgarlar , macarlar , avarlar , uygurlar farklı dinlere mensup .)
00 Yorumlaözgürdür ama sen buna sadece kafa kapatma olayı olarak bakıyorsan o senin sorunun hiç kitap karıştırmamışsın anladığım kadarı ile
67 Yorumla- +1 yıl
inandigim bir din degil cunku
- +1 yıl
en yakina rkdasim kapali ve inancli bir musluman :) bildigim seyler var ve sacma geliyor
- +1 yıl
sizin sorununuz bu iste :) muslumansiniz diye baska dinlere sayginiz yok:)) istedgime inanirim ;) sacma buluyorsamda bulurum
Dinimizi biz seçmiyoruz ailelerimiz seçiyor . Eğer new york'da doğsaydık mecburen hristiyan olacaktık . Bize müslümanlık yanlış denecekti .
41 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 705 cevap paylaştı. Bunları yazıp gitmişsin .Cevap yazsam da okunmayacak.
10 Yorumlamadem bir dine inanmıyorsun peki neden kapanmaktan bahsedıyorsun ?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette olmak zorunda değil. Ben hiçbirşeye inanmıyorum.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılmüslümanlığın türklükle kesinlikle alakası yoktur, türkler müslümandır diye bir saçmalıkta yoktur
23 Yorumla- +1 yıl
toplum gerçekten çok cahil ben ne yapabilirimki demek türklük müslümanlıkla perçinleşmiş
''hiçbir dine inanmıyorum ama tanrıya inanıyorum'' :))
20 Yorumla
+1 yılÖyle bir zorunluluk yok ki !
kapanarak iyi insan olunmuyor ama iyi bir insan kapanmak isteyebiliyor. Bu durumda saygı duymak gerekir.00 Yorumlatövbe töbvee allah akil yardimcin olsun ne diyimm yasikk beee sannaaa
10 YorumlaMÜSLÜMAN OLMAK ZORUNDADIR , ZORUNDADİR, ZORUNDADIR.
12 Yorumlabiz nasıl olduk leylekler mi getirdi, herkez inanıp inanmamakta serbest tabi
00 Yorumlamuhammed bile türk daha neyin hesabındasın?
33 Yorumla- +1 yıl
Adam gibi konuş AYAGA KALK ÖNÜNÜ İLİKLE ABDEST AL benim peygamberimden. bahsederken yakarlar o dilini. saygılı oluncaksa saygılı olunur
- Kişilik & Karakter konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yıldin ırktan bağımsız bi fenomen aslında.
20 Yorumla Yok yea. Benim gibi deizm'e inan.
22 Yorumla- +1 yıl
zaten bahsettiği o :)) dine inanmıyorum, Tanrıya dua ediyorum diyor, bence sen deizmi araştır biraz.
- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem