Ben hep kendini okuyan biri olarak kendim için ne yapabilirim diyenlere hep şunu söylerim: Kendini oku. Seni sana anlat. Seni sana anlatırken sende sana dair çok şey göreceksin.
Kendim için yapmayı dilediğim çok şey var fakat hiçbirini yapabilecek şartlar yok. Farz edelim ki o zemin hazır. Kendim için en doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapardım; hayatımı zenginleştirirdim. Okuyarak, gezerek, görerek, dinleyerek, öğrenerek bir şeyler katardım hayatıma. Şu an katmıyor muyum? Katıyorumdur ama dilediğim kadarını değil...
Kendim için yapabileceğim şeyler kendimi geliştirici şeyler olabiliri kişiliğimi karakterimi düşünce yapımı bana güzel şeyler katabilecek. Bana faydası olacak faaliyetleri yapmak isterim bu herhangi bir şey olabilir aklınıza gelebilecek yürüyüş bile yapabilir insan kendisi için duvarlar üstüne üstüne geliyorsa hafakanlar bastıysa sonuçta o an kendisi için yapabilecek en güzel akitivite temiz bir yürüyüştür. Bu sayede arınır ruhu ferahlar içi açılır strese iyi gelir. Moduda yerine gelir. ya da birtakım hedefler koyar insan kendisi için o hedefleri gerçekleştirmek için çalışır çabalar başarır.
Günlük tutmak. Eskiden sürekli yazardım ama sonradan ne olduysa bıraktım. Yıllarca yazdım, yazmak iyi geliyordu. Hem kendimi ruhumu sanki dış gözle izliyor edasıyla hem de kendimi tanıma fırsatını yakalamama sebep oluyordu🤓Hem yazıyordum, yazarken de vay be bana bak, ben neymişim ben , beni gidi beni diyordum😂
Ben burdaki kimse için kılımı kıpırdatmam yalnız 😄 Ama bu sohbeti tatlıya bağlamak adına kendim için şu an kalkıp cilt bakımı yapıp bebek gibi olabilirim. 😄